SCANDAL la GRĂDINIȚA nr. 53 din Constanța: "Putoare, am să-ți fac viața un calvar!"

6698
29
SCANDAL la GRĂDINIȚA nr. 53 din Constanța:

Articole de la același autor

Pentru un salariu de 490 lei, îngrijitoarele de la Grădinița nr. 53 au ajuns să fie jignite de administratorul instituției cu vorbe de genul "nesimțită" ori "putoare". 

Faptul că învățământul preșcolar românesc este subdimensionat, iar personalul auxiliar ajunge să lucreze mai rău ca-n sclavagism, pe salarii de toată jena, este prea binecunoscut. Și, din păcate, fără o speranță de rezolvare a acestei situații dramatice. Dar când la toate acestea se adaugă și factorul "ierarhic superior", care consideră că prin adresarea de invective poate stimula munca, lucrurile iau o altă întorsătură.

"A ajuns la limita suportabilității"

Zilele trecute, ne-a vizitat la redacție Ana Maria Tudor, fiica uneia dintre îngrijitoarele de la Grădinița nr. 53 care a cedat nervos "imboldurilor mobilizatoare" ale administratorului Jenica Martac și a decis să demisioneze.

"Mama este un om bun și blând, care iubește copiii, motiv pentru care a și îndurat cinci ani condițiile de la această grădiniță. Pentru 600 de lei să suporți zilnic să fii tratat ca pe plantația personală a doamnei administrator este mai mult decât ofensator. A întrecut demult orice limită de suportabilitate și de aceea am decis să ne adresăm și Inspectoratului Școlar Județean Constanța. Am aflat că doamna inspector școlar Irinela Nicolae a fost la grădiniță și a discutat cu doamna directoare și cu administratorul, care au promis că nu se va mai repeta. Imediat după vizita dânsei, a avut loc un consiliu de administrație în cadrul căruia mama a primit avertisment verbal, iar administratora i-a promis că-i face viața un calvar până pleacă".

Înaintea Eugeniei Tudor (51 ani), care de mâine scapă de calvarul "administrat" de Jenica Martac, o altă îngrijitoare, Laura Țigănuș, a părăsit Grădinița 53, cam din aceleași motive.

"În primul rând, am vrut să plec pentru că mi-am găsit un post la o grădiniță cu program normal. Dar și din cauza cerințelor inumane pe care administratora ni le impunea zilnic. Într-o zi, ne-a pus să curățăm spațiul verde până aproape de hotelul de peste drum. Se formase acolo o clică și nimic din ceea ce făceam noi, celelalte din afară, nu era bine. Din cauza lipsei de personal, fiind doar câte o îngrijitoare pe tură, ajunsesem să fac și câte 200 de pătuțuri zilnic. Ne-a hămălit, nu ne-a muncit! Deși o rugam să nu se mai comporte așa, parcă era și mai rău. Așa încât a trebuit să tac din gură și să-mi văd de treabă. Ne-a umilit și am fost o bătaie de joc pentru un salariu de 490 lei", a declarat, pentru "Cuget Liber", Laura Țigănuș.

"Suntem o unitate grea"

Ieri, am încercat să stăm de vorbă cu administratorul Jenica Martac, însă era plecată la bancă. Așa încât am discutat cu directorul Grădiniței nr. 53, Cristina Șerban, pe care am întrebat-o de ce pleacă îngrijitoarele de aici.

"Știu că sunt suprasolicitate și cred lucrul acesta, am încercat să le fiu alături, dar nu le putem ține cu forța la noi. Suntem o unitate greu de gestionat, pentru că avem spațiu foarte mare și puțin personal. Inspectoratul Școlar a fost anunțat de fiecare dată și anul trecut ne-a ajutat. Anul acesta am făcut demersuri pentru mărirea unui post cu o îngrijitoare. Toți angajații acestei grădinițe au fost nevoiți să rămână foarte multe ore peste program, din dorința de a le oferi copiilor condiții cât mai bune. Nici eu nu am stat vacanța aceasta mai mult de 10 zile acasă, pentru că eu, director, am vopsit, am văruit, cu administratorul și colegele mele educatoare. Nu am impus nimănui. O singură dată le-am spus să iasă în curte și au refuzat, pe motiv că sunt transpirate. De altfel, toate colegele mele fac munca îngrijitorului", ne-a spus Cristina Șerban.

Cât despre jignirile pe care le adresează administratorul îngrijitoarelor, prof. Cristina Șerban a declarat că nu are cunoștință de aceste aspecte și dacă este adevărat persoanele respective ar fi trebuit să sesizeze directorul în scris, iar situația să fie discutată în consiliul profesoral: "Eu, directorul Cristina Șerban, consider că mi-am respectat toți angajații. Ba mai mult, am pus mâna, fără rușine, și am făcut munca îngrijitoarelor, de dragul copiilor!".

Comentează știrea

29 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Mazare Stef
18 septembrie 2013
Foarte rau dna. director

Foarte rau dna. direcctor, nu trebuie sa pui tu mana dacat pe un par si sa dai in stanga si-n dreapta de la ingrijitoare pana la administrator, dar ...cand ajungi la administrator sa-i administrezi dublu pentru ca este o idioata care a intrat cu pile administrator si cineva o tine in brate pentru favorurile mancabile probabil...Viata e grea si multi prosti isi fac veacul in liniste prin viata micutilor copii a caror parinti, in majoritate sunt indiferenti cu ceea ce se intampla in gradinita unde copiii lor studiaza. Salariile sunt mici la personalul auxiliar pentru ca se iau in calcul si furturile de alimente din gradinita care de multe ori sunt cu mult mai mari decat salariul lunar. Bingo !!! Camerele video pe ele si totul e ok....

FONDURI UE
18 septembrie 2013
Nu rata

Acum este momentul: In 2013 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe:www.fondurieuropenenerambursabile.ro

Solo
18 septembrie 2013
Bestii

Orice beteag la cap si suflet are sanse sa ajunga sef undeva,nu mai conteaza unde,ca asa e obiceiul pastrat din strabuni. Ajuns sef,orice cacacios devine dictator si umileste pe oricine,ca sa-si aline frustrarile de idiot.Nu numai in gradinite,peste tot e la fel,atata ca difera specificul muncii si salariile.Foarte rar vezi sefi sanatosi la devla,care sa pretuiasca personalul,sa-l respecte si sa construiasca niste colective cu adevarat unite,productive,motivate emotional,chiar daca situatiile nu permit mereu salarii mari.Cand esti condus de bestii ordinare,parca nici nu-ti mai arde sa gandesti in folosul firmei,ci incepi sa visezi cam cum e sa cureti mai bine rahatul in Anglia,cu studii superioare,decat sa suporti prezentul.Bestiile sunt bestii,fara discriminare sexuala sau de alta natura.

FONDURI EUROPENE
18 septembrie 2013
AFACEREA TA CU FONDURI EUROPENE

Cum poti castiga 3000 de euro lunar crescand prepelite intr-un spatiu de numai 20mp? Iata cum Afacerea ta cu Prepelite devine profitabila in doar 60 de zile si iti aduce 1100 lei,la fiecare 125 lei investiti in productie. Detalii pe: www.crestereaprepelitelor.ro

FONDURI EUROPENE
18 septembrie 2013
AFACEREA TA CU FONDURI EUROPENE

Iata cum Afacerea ta cu Ciuperci devine profitabila in doar 170 de zile si iti aduce la o micro-ferma de 100 mp amenajata pe 3 nivele, 80-100 kg ciuperci/mp/an, la 7-8 lei/kg obtii un profit de 23.000euro pe an. Pentru mai multe detalii vizitati: www.cultivareaciupercilor.ro

veronica
18 septembrie 2013
rusine

Am avut copilul la aceasta gradinita anul trecut si am vazut care e situatia la aceasta gradinita, din pacate, personalul auxiliar format din 3 ingrijitoare muncea pe branci, in rest se fura ca in codrul verde, si da cred ca e adevarat acolo e un cerc vicios is cine nu face parte din aceasta clica plateste, nimeni nu merita sa fie jignit si umilit...pentru ca atunci cand nu te respecti pe tine ca om nu ai nici o sansa sa respecti pe ceilalti indiferent de functie...rusine doamna administrator...si rusine doamna director ati scapat de sub control situatia.

anamaria
18 septembrie 2013
se minte cu nerusinare

Dna Serban Cristina nu este foarte sincera cand precizeaza faptul ca nu cunostea situatia (faptul ca ingrijitoarele erau jignite)...rugamintea mea este sa faca un efort de memorie si sa isi aminteasca ca in luna martie 2013, a avut o intalnire cu mine si ca i-am adus la cunostinta personal de situatia existenta, mai mult decat atat dna prof Cristina Seban mi-a dat asigurari ca aceasta situatie se va remedia...cat despre precizarea ca le-a solicitat ingrijitoarelor o singura data sa iasa la curatenie afara iar acestea au refuzat pe motiv ca erau transpirate...intrebarea mea este: dna prof Cristina Seban, aceste doamne erau transpirate pentru ca veneau de la sala de forta si nu au avut chef sa mai munceasca ori pentru ca faceau cate 200 patuturi, imbracau copii, faceau curatenie, calcau etc (3 ingrijitoare in 2 ture, 1 ingrijtoare diminetata , 2- ingrijitoare dupa amiaza)???...Parerea mea e ca incercat sa ascundeti o situatie mult mai grava...dar asta e deja o alta discutie

parinte
18 septembrie 2013
halal director si administrator

Dna director, de ce nu recunoasteti ca de cand ati devenit director,cautati sa dati afara toate ingrijitoarele (de fapt una a mai ramas si pleaca la demisie si ea) sa va aduceti pilele dvs.,ca sa nu mai rasufle si alta ingrijitoare de magariile pe care le faceti , de ce nu ati spus ca in gradinita intra cine vrea si cine nu vrea,ca iubitii ,,unelor ''educatoare servesc masa acolo. urca la dormitoare si magariile continua, de ce d-na inspector nu a dat curs reclamatiilor unor parinti care au fost la dumneaei ca sa ne spunem nemultumirile iar dumneaei nu nea luat in seama deoarece fusese deja informata de d-na Serban ca vom ajunge la dumneaei drept pentru care nu am primit nici nr. de inregistrare la acea reclamatie, asa ca ce sa mai vorbim ,,pestele de la cap se impute''.......!!!

Marsyas
18 septembrie 2013
Lepre pe tronuri

Cele mai penale lepădături sunt cele care ajung să aibă și diplomă. Soiul care fac intelectualii de râs strecurându-se printre ei și purtându-se tot ca la colț de maidan. Un asemenea specimen este și Cristina Scupra, care a fost director la școala din Pantelimon și acuma e la Ovidiu. Individa cu pricina nu se simte bine până nu e jigodie cu cei din jur. Pe mâna unor asemenea Elene Ceaușescu frustrate ajung copiii noștri.

parinte DEEA
19 septembrie 2013
prestigiu de director

Doamna profesor Serban Cristina sa ia lectii de citit pentru ca fabar nu are sa citeasca dar sa mai conduca o gradinita, dovada cititului a reiesit din discursul tinut in prima zi de gradinita care a fost mai mult politic si nimic altceva(ex. , Dragi....parinti....bine...etc.) Halal director ! ha, ha La sedintele parintilor a spus ca,, nu suntem ''obligati sa cumparam revistele care apar pt. copii,dar optionalele ni le baga pe gat, optionale facute numai cu relatiile d-sei,,,specimene'' de la care copii nu invata absolut nimic.

29 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Luni, 16 Septembrie 2013
Stire din Cultură-Educație : Târg de Educație încheiat cu succes
Pagina a fost generata in 2.5188 secunde