"Satelitul" din doza de suc, inventat de mirciști, la CanSat

308

Articole recomandate

În această primăvară, activitățile Centrului de cercetări al elevilor din cadrul Colegiului Național "Mircea cel Bătrân" din Constanța, sub directa îndrumare a prof. Ion Băraru, au o amploare deosebită. Din multiplele domenii de învățare prin investigare, se remarcă cel al roboticii și al electronicii. 


Elevii centrului au construit un robot cu care vor participa la competiția First Tech Challenge Romania, alături de 53 de echipe din 33 de orașe ale țării. Primii dintre ei vor continua competiția în faza ei internațională, concurând în Statele Unite. 


O altă competiție de anvergură națională și internațională - CanSat, presupune construirea unui mic model funcțional de "satelit" care să încapă într-o doză de suc. Totuși, minisatelitul trebuie să fie perfect funcțional, în el fiind înglobați senzori și dispozitive electronice de emisie-recepție. Destinat să contribuie la creșterea responsabilității noastre față de mediu, mica bijuterie electronică va participa la concursul național, la care echipa Colegiului "Mircea" s-a calificat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3624 secunde