Sarcasm, tragedie, umor moldovenesc, în premiera de la Cityplex Tomis Mall

221
Sarcasm, tragedie, umor moldovenesc, în premiera de la Cityplex Tomis Mall - sarcasmtragedie-1477581607.jpg

Articole de la același autor

"Afacerea Est", comedia lui Igor Cobileanski, va intra în cinematografele din toată țara începând de astăzi. Filmul este disponibil și publicului din Constanța, după proiecția în avanpremieră de aseară, de la Cinema Cityplex Tomis Mall, la care a participat și actorul Ion Sapdaru.

Filmul spune povestea unei prietenii surprinzătoare dintre doi moldoveni, Marian (Constantin Pușcașu), un intelectual de provincie, și Petro (Ion Sapdaru), un oportunist plin de idei. Cei doi se avântă într-o călătorie nebunească în căutarea banilor necesari pentru a-și îndeplini visurile: Marian vrea să se căsătorească cu Veronica (Anne Marie Chertic), în timp ce Petro își dorește o macara pe care s-o închirieze. Ei decid să devină parteneri de afaceri și încep să lucreze la un plan: să vândă un vagon de potcoave. Planurile li se dau peste cap, dar cu toate acestea Marian și Petro nu își pierd optimismul și încearcă alte metode de a se căpătui.

"Afacerea Est" îl readuce pe Cobileanski în zona umorului cald și uman, condimentat pe alocuri cu sarcasm și tragedie. Acest road movie moldovenesc, apreciat de "The Hollywood Reporter" ca fiind "fun and fascinating", vorbește pe limba tuturor, a fiecăruia dintre noi.

Filmul este produs de Alien Film în co-producție cu "Just a Moment" (Lituania), "Brio Film" (Republica Moldova) și "KaNoi Film" (România), cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC), Lithuanian Film Center, HBO și TVR.

Scenariul & regia: Igor Cobileanski. DOP: Feliksas Abrukauskas. Montaj: Răzvan Ilinca și Eugen Kelemen. Sunet: Cristian Tarnovețchi. Muzica: Liviu Elekeș. Scenografie: Vali Ighigheanu. Costume: Maria Pitea. Producător: Iuliana Tarnovețchi.

Prețul biletului este de 12 lei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 17 Septembrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Proiecție specială  la Cityplex Tomis Mall
Pagina a fost generata in 1.0965 secunde