S-a terminat festivalul "Aplauze". Iată cine sunt marii câștigători

182

Articole de la același autor

Astăzi s-a încheiat cea de-a IX a ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Elevi "Aplauze", organizat de Colegiul Național "Mircea cel Bătrân". Pe parcursul celor două zile de reprezentanții, tinerii actori au avut ocazia să-și măsoare talentul și să vadă cum se pregătesc colegii lor din alte licee.


Juriul, format din prof. Daniela Vițcu-Hanțiu, decanul Facultății de Arte din cadrul Universității "Ovidius" Constanța, prof. Ramona Iacov, de la Facultatea de Arte a Universității "Hyperion" din București, și Bogdan Caragea, actor și director de scenă la Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski", a acordat patru premii speciale, patru premii pentru interpretare, trei premii pentru reprezentanții și trofeul festivalului. Acesta a fost câștigat de trupa "În dulcele stil clasic" a Liceului Teoretic "Ovidius", care a prezentat piesa "Hamlet, prinț al Danemarcei", după William Shakespeare. Premiul întâi a ajuns la trupa Liceului "Mihail Kogălniceanu" din Chișinău, care a prezentat piesa "Cumetrele", de Michel Tramblax. Premiul al doilea a fost obținut de trupa "Arthesium" a Liceului Teoretic "Hyperion" din București, cu piesa "Vinovatul" de Ion Băieșu, iar premiul al treilea a mers la trupa Școlii "Isidora Sekulic" Novi Sad din Serbia, care a prezentat piesa "Hamlet", de William Shakespeare.


Premiul pentru cel mai bun actor a fost câștigat de Alexandru Agafiței de la trupa "Thalia" a Liceului cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru" din Constanța, pentru rolul din piesa "Ursul" de Anton Pavlovici Cehov, iar cea mai bună actriță a fost desemnată Cristina Petre, de la trupa "Arthesium", a Liceului Toeretic "Hyperion" București, pentru rolul din piesa "Vinovatul".


Premiile pentru rol secundar au ajuns la Victor Ignat de la trupa "Noi" a Colegiului Național "Mircea cel Bătrân", pentru interpretarea din piesa "Mic îndrumător de școală nouă", de Călin Ciobotari, Vladimir Helmis și Radu Horghidan, și la Smaranda Ciobanu, de la trupa Liceului "Mihail Kogălniceanu" din Chișinău, pentru interpretarea din piesa "Cumetrele".


Trupa "Noi" a CNMB a primit premiul pentru originalitate, pentru piesa "Mic îndrumător de școală nouă", trupa "Step by Step" de la "P.R. Slaveikov" Highschool Dobrich - Bulgaria a primit premiul pentru mișcare scenică, pentru piesa "1944", de Dimitar Dimitrov, trupa "Thalia" a Colegiului Tehnic de Electronică și Telecomunicații "Gh. Mârzescu" din Iași a primit premiul pentru costume, pentru piesa "Doctor fără voie", de Moliere, iar trupa "MDT" de la Colegiul Național "G. Munteanu Murgoci" din Brăila a primit premiul pentru spectacol în limbă străină, pentru piesa "Apostrophe’s" de Bradley Hayword.


"Ca o concluzie a acestei manifestări înscrisă în Calendarul Activităților Educative Naționale (CAEN), domeniul VII, poziția 10, putem remarca implicarea și interesul elevilor și profesorilor participanți, precum și dorința exprimată de aceștia de a reveni și la următoarea ediție a festivalului", a declarat prof. Florentina Gheorghe, reprezentantul CNMB.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6181 secunde