Rezistența Bisericii Ortodoxe Române în comunism

176
1
Rezistența Bisericii Ortodoxe Române în comunism - rezistentaborradupreda-1495645578.jpg

Articole de la același autor

Vineri, 26 mai, ora 17:00, la Casa de Cultură din Constanța, va avea loc conferința "Biserica în comunism. Adaptare, rezistență și sfințenie", susținută de Radu Preda, președintele Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc. La evenimentul desfășurat va participa și IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Radu Preda este teolog și conferențiar universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, titular al singurei catedre de teologie socială ortodoxă din România, precum și profesor-invitat al Universităților din Paris, Florența, Hanovra și Viena. Din martie 2014 este președintele executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER). A făcut studii la București (licență), Heidelberg, Paris și Roma (pregătirea doctoratului) și la Salonic (post-doctorat). Mai ocupă funcțiile de Director-fondator al Institutului Român de Studii Inter-ortodoxe, Inter-confesionale și Inter-religioase (INTER), Cluj-Napoca, membru în Consiliul de Administrație al Gesellschaft für Ostkirchenrecht, Viena, membru în Consiliul de Administrație al European Forum of Orthodox Schools of Theology, Bruxelles. A publicat nu-meroase volume, studii și articole.

Comentează știrea

Gigi
25 mai 2017
Aiurea !

BOR a rezistat dand tarii cei mai toxici turnatori , securisti si tortionari . Berbecii barbosi si-au turnat si turma si parintii si fratii si surorile si s-au cocotat in functii inalte si au supt din sangele poporului ... Mizerabilii ! Putreziciuni penibile ! Hoituri otravitoare !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3922 secunde