"Reforma în educație pornește de la clasă și din școală!"

715
5

Articole de la același autor

Într-un moment în care învățământul românesc se confruntă cu probleme nenumărate și în care statul pare depășit de situație, cadrele didactice caută singure soluții pentru a depăși criza. Reuniți în cadrul unei dezbateri despre politicile publice în educație, experți, profesori, directori, elevi, cu toții au încercat, ieri, la Constanța, să găsească variante pentru a schimba în bine situația actuală a învățământului.


În timp ce unii consideră că nu mai trebuie să cârpim, ci să o luăm de la zero, cu o strategie clară, sau că fără o finanțare adecvată educația din România nu mai are nicio șansă, alții spun că reforma în educație pornește din clasă și din școală, nu de la Guvern sau Ministerul Educației.


Evenimentul a fost organizat de Asociația "Educația pentru toți" și Asociația "Ține de noi", în parteneriat cu Universitatea "Ovidius" și Fundația Hanns Seidel. Moderator a fost chiar fostul inspector școlar general de la Constanța, Paloma Petrescu, în prezent expert în educație. 


"Nu suntem aici ca să ne spunem nemulțumirile sau mulțumirile, ci să construim ceva împreună. Pentru că ține de noi toți să ne implicăm", a precizat Paloma Petrescu. 


Dezbaterea s-a desfășurat pe ateliere de lucru, fiind abordate atât problema analfabetismului, cât și cea a asigurării echității în educație și a dezvoltării capacității de leadership în educație.


Prezent la discuții, inspectorul școlar general, Petrică Miu, consideră că, fără o strategie clară, educația nu se va putea redresa. 


"Acele școli pe care noi le modernizăm azi sunt din anii ´50, unele chiar din anii ´30, ar trebui puse jos și ridicate altele. Acest lucru înseamnă o strategie unitară. Încercăm să cârpim și nu mai merge așa în ziua de azi. Același lucru este valabil în cazul personalului didactic. De o parte este importantă salarizarea și de cealaltă parte formarea lor, care ar trebui susținută mult mai mult de stat și de administrațiile locale. De asemenea, o componentă foarte importantă sunt mijloacele didactice și materialele didactice, căci și aici ajungem tot la problema cârpirii", este de părere șeful ISJ Constanța.


"Avem nevoie de manageri educaționali profesioniști!"


Președintele Asociației Române de Literație, prof. Liliana Romaniuc, a venit cu concepția că nu trebuie să așteptăm minuni de la guverne sau ministere, ci că putem să schimbăm chiar noi abordarea în învățământul din ziua de azi. 


"Reforma în educație are două chei, o cheie este în clasă, la profesor, pentru că pot să am cel mai bun curriculum din lume, dacă profesorul nu e ce trebuie, e inutil, sau pot să am cel mai prost curriculum din lume, dacă profesorul e ce trebuie, atunci elevii au de câștigat. A doua cheie este la directorul școlii. Avem nevoie de manageri educaționali profesioniști. Un profesor bun nu înseamnă că este și un bun manager. Dacă el își face treaba bine la clasă, lasă-l acolo", consideră prof. Liliana Romaniuc.


Comentează știrea

Dan
22 septembrie 2017
Oportunitate

Oportunitate de castig. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre: [email protected]

alex
22 septembrie 2017
ce sa spun

aceleasi jigodii penale, paloma si petrica, ei sunt cei mai calificati sa spuna ce e de facut in aducatie, au uitat cate spagi luau si cum se fraudau examenele cu liste de preferati de la isj ...madam a fost data afara din minister pentru atunci cand coordona examenul de bac ca se furau subiectele cu sacii inainte de examene....acuma da lectii ...auzi expert in educatie ...expert in coruptie.

Gigi
22 septembrie 2017
???

Niste ratati politici , pupincuristi nenorociti , niste jalnici politruci - unul , sacal PSD-ist , iar femela-baba , hiena basista - absolut ratati si ca gen si intelectual , dupa ce , atatia ani , au facut varza invatamantul preuniversitar , de pe urma caruia , au profitat nepermis , si dovedindu-si profesionalismul imbecil , au devenit ,,experti in educatie'' ... Noaptea mintii ! Ce-ar mai fi de zis ? Aleluia ! Aleluia !

CONSTANTZEAN
23 septembrie 2017
Oameni buni !

Pe harta INVATZAMANTULUI CONSTANTZEAN, a aparut o scoala noua , scoala poarta numele " ANASTASIA " , scoala respectiva are sediul IN CONSTANTZA, pe strada CARAIMAN, institutzia de invatzamant nou infiintzata de un colectiv inimos cu multa dragoste, iubire de oamenii si de copiii acestui oras minunat de la malul Marii NEGRE ! Cladirea scolii " ANASTASIA " are un aspect placut, este moderna, are doua etaje, clasele sunt spatzioase, sala de sport, cabinete ale diferitelor activitatzi scolare, salile de clasa pentru : gradinitza, ciclul primar plus clasa pregatitoare, gimnaziu si in viitorul an scolar vor apare clase, etapei superioare gimnaziului. Cadrele didactice sunt foarte bine pregatite profesional si cu multa dragoste si daruire pentru copiii pe care ii au in clasele respective. Armonia, respectul si linistea in colectivitate reprezinta un indiciu, ca incepand cu cea mai inalta functzie din aceasta scoala generala gimnaziala si pana la cea mai de jos functzie, oamenii sunt de omenie si cu adevarat il au pe DUMNEZEU in suflet ! VORBELE SUNT TRANSPUSE PRIN FAPTELE : iubirii de DUMNEZEU si iubirii de aproapele ! MERGETZI , LA SCOALA " ANASTASIA " , SA VA CONVINGETZI PE PROPRIA DUMNEAVOASTRA OBSERVATZIE SI CONSTATARE, CA CE V-AM SPUS ESTE UN ADEVAR, ESTE O REALITATE DE BUNA PLACERE SI ADMIRATZIE PENTRU SCOALA SI COLECTIVUL DE : CADRE DIDACTICE SI ELEVI cu situatzii bune, foarte bune, grele si foarte grele in familie, multzi dintre elevi si prescolari sunt foarte buni si cu performantze scolare deosebite, elevii / copiii sunt foarte bine crescutzi / educatzi / respectosi !

Sssssssst
23 septembrie 2017
Pentru " Gigi "

Vorbim despre școala " ANASTASIA " și nu s-a pomenit absolut nimic despre : Paloma.... și Miu Petrică ! Citește cu atenție comentariile ! Ce treabă are textul din articolul respectiv cu comentariul ?!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8781 secunde