Recunoaștere europeană a cercetătorilor de la UMC

2377
2
Recunoaștere europeană a cercetătorilor de la UMC - recunoastere-1476289345.jpg

Articole recomandate

În colaborare cu echipa SigmaPhy a laboratorului Grenoble Images Parole Signal Automatique din Franța, condusă de Conf. dr. ing. Cornel Ioana, Departamentul e Electronică și Telecomunicații al Universității Maritime Constanța desfășoară un amplu proiect de cercetare științifică având ca scop realizarea unui sistem de localizare subacvatică, de mare precizie, cu ajutorul unei rețele de senzori ultrasonici. Echipa Universității Maritime din Constanța, coordonată de Prof. univ. dr. ing. Răzvan Tamaș, din care fac parte drd. ing. Sorin Tașu și Ș.l. dr. ing. Ana Dumitrașcu, a realizat un echipament inovator, ce urmează a fi validat experimental în faza viitoare a proiectului. 


Astfel, la începutul lunii noiembrie echipa UMC se va deplasa la Grenoble pentru testarea unui amplificator de înaltă precizie, cu 16 canale, de bandă largă (10kHz-9MHz), cu o amplificare maximă de 52dB, controlabilă digital, în 8 trepte, cu ajutorul unui microcontroler, care poate fi programat atât local, cât și de la distanță. Sistemul de localizare subacvatică la a cărui realizare participă echipa de cercetare a Universității Maritime din Constanța permite localizarea și identificarea, prin imagistică de înaltă rezoluție, a bancurilor de pești, a conductelor și cablurilor subacvatice, sau chiar a obiectelor cu valoare arheologică. Acest echipament a fost prezentat, alături de alte realizări ale colectivului de cercetare, la evenimentul Noaptea Cercetătorilor Europeni care a avut loc pe 30 septembrie. 


Un alt proiect la care au colaborat cele două echipe de cercetare a avut ca rezultat realizarea unui sistem care permite detectarea și localizarea defectelor în cablurile de alimentare cu energie electrică, fără scoaterea din funcțiune a acestora, pe baza analizei semnalelor produse de descărcările electrice, precum și monitorizarea regimurilor tranzitorii. Metoda și echipamentele dezvoltate în cadrul proiectului au fost validate prin măsurători efectuate la diferiți operatori economici.


Comentează știrea

ionica
13 octombrie 2016
recunoasteri...

Bine,bine ,dar care-i contributia Dr-ului in Inginerie electrica la aceste cercetari ?

mihai
13 octombrie 2016
cercetare la UMC?

UMC este mult mai jos decat majoritatea universitatilor private, incercarile de spalare a imaginii sunt jalnice. Toata lumea stie ca aici nu se face scoala, se da spaga in continuare si absolventii sunt refuzati de firmele de crewing doar pentru ca au terminat UMC

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1041 secunde