Răducu Popescu răspunde acuzațiilor directorilor

4875
46
Răducu Popescu răspunde acuzațiilor directorilor - raducupopescu-1410195318.jpg

Articole de la același autor

De la 1 septembrie, o serie de directori constănțeni au fost schimbați din funcții de inspectorul general prof. dr. Răducu Popescu, dar doi dintre aceștia au refuzat să se resemneze cu situația și au solicitat public să afle motivul.

Unul dintre acești doi directori este prof. Mirela Socol (fostă Florea), care a fost timp de șase ani director al Școlii nr. 12 "B.P. Hasdeu", iar de la 1 septembrie a fost schimbată din funcție, locul său fiind luat de prof. Elena Popescu. Cel de-al doilea este prof. Alexandru Bujeniță, director la Liceul Teoretic "Ioan Cotovu" din Hârșova.

Ambii s-au adresat redacției ziarului "Cuget Liber", prin intermediul căruia și-au făcut publică indignarea de a fi tratați cu indiferență de inspectorul general, în ciuda insistenței lor de a afla motivul schimbării.

Cu transparența ce dorește să caracterizeze și cel de-al treilea mandat al său în fruntea Inspectoratului Școlar Județean Constanța, prof. dr. Răducu Popescu a adus câteva lămuriri. "Decizia de a schimba directorii constănțenii, și nu numai în cazul celor doi care au apărut cu replici în presă (Școala nr. 12 și la Liceul Cotovu Hârșova-n.r.), nu are la bază nimic politic sau pe bază de camarazi și cunoștințe. Înainte de a lua asemenea măsuri am consultat colegii din Inspectoratul Școlar, dar și colegii celor schimbați. Cei care comentează la articolele legate de aceste schimbări de directori nu au de unde să cunoască adevărul și tratează trunchiat problema, ceea ce eu nu-mi permit. Nu mă las atras în discuții inutile. Cineva mi-a semnalat, însă, un comentariu postat la ultimul dvs. articol, cu care sunt în mare parte, nu în totalitate, de acord și care poate astfel mai lămurește situația", a mai spus inspectorul general.

Comentariul despre care amintește prof. Popescu a fost postat sub semnătura "părinte" la articolul "A fost demis unul dintre cei mai buni directori constănțeni: «Măcar să-mi spună de ce!»" și el ar putea caracteriza evenimentele "la vârf" din ultima perioadă: "Nu înțeleg de ce se cramponează de funcții unii profesori. Poate domnul Bujeniță este un profesor bun, dar asta nu înseamnă și că poate fi un manager la fel de bun. Se observă din exterior că pleacă doar acei directori care sunt de modă veche... Adică cei care sunt obișnuiți să primească atenții, să comenteze și să dea ordine, adică să fie Șefi. Oricum nu e sănătos să fie menținuți în funcții directori care nu obțin rezultate și care nu sunt gospodari. Nu întotdeauna dacă ești susținut de colectivul de profesori e bine. Păi dacă ei sunt profesori ce nu-și fac treaba bine și directorul e băiat bun și închide ochii și nu le zice nimic, iar cu elevii se poartă frumos ca să nu îi deranjeze asta înseamnă că e un director bun? O prostie. E inspectorul general din afara sistemului preuniversitar, dar din cauza asta a făcut atâtea în ultimii ani. Că nu e părtaș cu ei la combinațiile lor. Pare genul de om care îi schimbă și pe cei numiți de el dacă nu își îndeplinesc sarcinile. Asta înseamnă și că nu ia șpagă. Pentru că nu poți schimba un om dacă i-ai luat banii, nu? Și încearcă să găsească soluții. Voi care comentați sunteți doar patru-cinci mereu aceeași. Vi se recunoaște stilul. Aceiași: Kogălniceanu, Decebal, Școala nr. 12. Păcat! Nu prea aveți treabă se pare. Mai bine v-ați perfecționa metodele de predare. Ahtiați după funcții și ofticați...".

Comentează știrea

46 comentarii. Pagina 1 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 ...5 
profesor
8 septembrie 2014
Kogalniceanu

Dar la Kogalniceanu, ce a fost domnule Inspector General?Domnul Revnic-Bold venea la scoala 2 ore zilnic si pleca, toate documentele i le face fosta directoare Halici,la ziua scolii a stat acasa ca are meditatii, ameninta profesorii care il contrazic,doamna de romana si-a dat demisia din CA datorita caracterului sau iar el se razbuna.Vi se pare normal sa faci consiliu profesoral in prima zi de scoala, la ora 10, neanuntat,fara convocator, in care ne spune ca sigla scolii nu e buna, ca alegem noul CA si acestia sunt membri, ca a facut comisiile, mana sus sa le votam?De cand sunt pusi responsabili de comisii suplinitorii, care inca nu stim daca vor lua ore la Kogalniceanu?Ca "nu va puneti cu mine ca va aranjez eu.Toleranta zero si sa nu ma mai barfiti pe catedre"Astfel de oameni promovam?

vasile
8 septembrie 2014
prostovanul

Unde ati gasit fratilor marioneta asta de la kogal, dupa ce ca e prost de bubuie mai e si fudul!La ordinul sefului muri, a dat-o la DNA, ANI, Curtea de conturi si alte institutii pe doamna primar Belu!Cum e posibil asa ceva, fratilor?A votat de TREI ori IMPOTRIVA construirii unui after-school cu fonduri europene!!!!!-director de scoala si consilier local!Dar culmea tupeului o da la ANI si pe makidoanca, Floriana,directoarea adjuncta, ca a luat o sponsorizare de 5000 lei de la Raja.

un parinte
8 septembrie 2014
parerea mea

Ar fi cazul sa se verifice si directori de gradinite. Avand aceasta functie face ce vrea. Nu intra la clasa, copiii sunt lasati cu ingrijitoarea sau cu o colega (care nu are voie sa comenteze), merite deosebite nu are, doar pretentia ca este director si CERE personalului respect.

Parinte
8 septembrie 2014
PENTRU ISG

Dle General, acel comentariu este postat de unul dintre oamenii dumneavoastra sau chiar de dumneavoastra! Replica ati fi putut da la memoriul semnat de cadrele didactice de la Sc 12 nu la comentariul facut sub semnatura de PARINTE. E clar ca cititi comentariile si va insusiti doar ce va convine! Ar fi fost corect sa va asumati hotararile pe care le luati pentru ca stim cu totii ca nu consultati pe nimeni in afara de gasca de la partid de la care va luati temele...

profesor
9 septembrie 2014
lamuriri?!

Nu ati lamurit nimic domnule inspector! Ati citat un ,,parinte", care puteati fi chiar dumneavoastra. Nu asa lamuriti cadrele didactice si parintii. Mai mult va bateti joc. Ar fi cazul sa va dati demisia. Explicatia era simpla in cazul celor doi directori, care nu ocupau functiile prin concurs. Au avut decizie de numire pana la 31.08.2014 si mentionati cateva greseli/disfunctionalitati observate de dumneavoastra si precizate atunci cand ati acordat calificativul anual. Aici e problema la calificativ, le-ati dat FB si pe deasupra ati mai participat la una din scoli si la CP, unde nu a iesit cum v-ati fi dorit.... Acum asteptam sa explicati. Treceti prin scoli, numarati buchetele de flori ale invatatoarelor ( poate le ajutati sa le duca la masina), asta ati stiut sa faceti... Cu riscul de a ma repeta, e cazul sa va dati demisia, nu ati facut nimic pentru invatamantul constantean. Poate aveti rezultate mai bune la Consiliul Local Constanta, unde atunci cand e vb de invatamant conduceti sedintele...

eu
9 septembrie 2014
intrebari

Exact nr.5. Si atunci cum sa nu intuim criteriile dupa care a facut noile numiri: politic, relatii, pile, prieteni, cotizatii la partid... De ce a lasat pe scaune directori incompetenti? Directori care habar nu au pe ce lume traiesc, dar au rude la partid...

parinte
9 septembrie 2014
spaga

Domnule Popescu la lic teoretic Ovidius se stie ca doanna director Anghel Cristina este deschisa "discutiilor" insotite de atentii si ,totusi, de ani buni este in scaunul de manager.Mai mult, clasele care au nesansa de a o avea drept profesor de fizica ,sunt clase de autodidacti sau de nepregatiti pentru ca dumneaei este plecata sau are treaba de manager.Acest ultim aspect este chiar o probkema ce ar trebui luata in discutie ,anume ca un bun manager nu va fi un bun profesor ,iar un profesor care-si face datoria cum trebuie nu va putea manageria o institutie,prin urmare ar trebui sa aleaga.

constantean
9 septembrie 2014
ia-ti acolitii in brate,doar sunt imuni la orice reclamatie,atata vreme cat sunt sub protectia ta,inspectore..daca raspunzi.asa,cine indrazneste sa mai.reclame

Vorbesti in necunostinta de cauza despre Liceul Decebal.Doamna directoare este atat de ranchiunoasa si de razbunatoare numai cu cei care nu-i duc sarsanalele..pentru restul,e cea mai buna..plus ca e pila ta,inspectore,doar ai avut copilul la ea si stii cati copiii de clasa a VIII au plecat din.clasa unde preda,din cauza ca nu intra la ore, ca habar nu are de matematica si parintii si-au luat copiii si au plecat la alte scoli.Intrebati-i pe cei care au ramas,de ce au ramas:pentru ca se mediteaza din clasa a V a copiii,pentru ca in.clasa nu pricep nimic. Sunt neregului la care ea inchide ochii numai pentru cei care sunt de acord cu amenintarile si insultele ei, ca nimeni nu infrazneste sa-i dea replica. Pilele si atentiile vor prima pentru aceste functii..mereu..si unii si-ar vinde si.ce au mai scump,doar sa ramana in functie.

MAMAIA
9 septembrie 2014
ORIBIL!!!

DOMNULE ASA ZIS SEF DE LA INVATAMANT...RASPUNSUL TAU ESTE LAMENTABIL!!! DACA TACEATI,FILOZOF RAMANEATI! VA LIPSESC- TACTUL,TOLERANTA ,DAR MAI ALES ARGUMENTELE.SUNT OAMENI,DAR DVS.NU STITI CE INSEAMNA ACEST CUVANT-OM/OMENIE ,CE AU CREZUT IN VRAJEALA SI SALATA TA DE CUVINTE..PRECUM ACESTI FOSTI DIRECTORI.... SA DAI UN RASPUNS CE E CITAT DIN COMENTARII,LA NIVELUL TAU, LA CARE TE LAUZI ,E DE MARE PORC!!! INSEAMNA CA SI TU IUBESTI MAHALAUA SI BARFA ,PE CARE LE HRANESTI SI LE SUSTII, TE-AI INCONJURAT DE MINTI SPALATE

Harsovean
9 septembrie 2014
liceu

La "Ioan Cotovu", Harsova, dna Bucsan Maria este cea in masura de a fi director. Dansa este foarte pregatita, a luat titularizarea cu nota 1. Domnule Raducu Popescu inscaunati aceasta fiinta; sufera de putere.

46 comentarii. Pagina 1 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 ...5 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6256 secunde