Răducu Popescu, la capăt de drum. Ce a lăsat în urmă în învățământul din Constanța

3579
34

Articole de la același autor

Pentru învățământul constănțean, astăzi, se va petrece unul dintre cele mai importante momente poate din ultimii ani, prin numirea în funcția de inspector școlar general pentru următorii patru ani, câștigați prin concurs, a prof. Gabriela Zoia Bucovală.

Prefectul Ion Constantin va înmâna Ordinul de numire în această funcție, conf. univ. dr. Răducu Popescu predând astfel un mandat de trei ani, în care a condus învățământul într-un județ ce numără peste 7.000 de cadre didactice și peste 110.000 de elevi.

La sfârșitul lunii mai 2012, când prelua conducerea de la prof. Aliss Andreescu, cel de-al 17-lea "general", a șocat prin faptul că era primul care venea din afara sistemului preuniversitar să preia frâ-iele. Hotărât să demonstreze că se poate, la prima ședință cu directorii unităților de învățământ, pe care a avut-o la Palatul Copiilor, le-a spus răspicat: "Voi fi cât se poate de dur!". Fapt care s-a și adeverit, în acești trei ani schimbând aproape jumătate dintre ei, pe motive dintre cele mai comentate, de la politice până la… dovedite abateri.

Dacă s-ar iniția un "recensământ", s-ar constata ca mulți directori numiți sunt profesori de educație-fizică, alții sunt puternic susținuți politic. Rămâne în continuare un mister de ce directoarea de la Școala nr. 28, în ciuda contestării sale vehemente și chiar a vizitei corpului de control al Ministerului Educației, nu s-a aflat în "lotul" celor schimbați acum. În condițiile în care unii directori au fost "decapitați" pentru mult mai puțin.

Pe de altă parte, a permis, în ultima perioadă, alegerea directorilor prin vot secret, în cadrul consiliilor profesorale întrunite prin convocarea profesorilor titulari ai școlii.

Nici cu inspectorii din subordine nu a fost prea… "prietenos". Plecând chiar de la adjuncți. Inițial, a făcut echipă cu prof. Adriana Cristina Oprea și prof. Mircea Vrană, care au fost înlocuiți de prof. Iris Sarchizian și prof. Irinela Nicolae, în ultimele luni fiind secondat, cu delegație, de prof. Alina Diana Codreanu și prof. Sorin Mihai. În ciuda turbulențelor din str. Mihai Eminescu, au fost câteva ședințe cu directorii în care prof. Răducu Popescu afirma, cu vădită mândrie, că are alături cea mai bună echipă de inspectori profesioniști din toate timpurile. Probabil aceasta ar fi explicația pentru faptul că marea majoritate au luat concursul pentru ocuparea funcțiilor de inspectori școlari și timp de patru ani de acum încolo vor face echipă cu prof. Gabriela Bucovală.

Cât privește relația cu presa, probabil că va fi greu de egalat performanța sa de a fi atât de transparent…

Dar calitatea învățământului constănțean?

Dincolo de toate aceste aspecte de ordin administrativ, rămâne un mare semn de întrebare asupra rezultatelor pe care învățământul constănțean le-a înregistrat în acești trei ani, în care, în afara unui record de eliminați de la Bacalaureat, promovabilitatea în județul Constanța s-a situat la coada clasamentului național. 

Comentează știrea

34 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
dana
23 august 2015
calitate=54%promovabilitate la bac

atat a putut sa inteleaga d-l prin calitate. fiecare face cat poate.

cadru didactic
23 august 2015
Scoala 28

Pai, de ce ne mai miram ca fostul inspector general nu a schimbat-o si pe directoarea scolii 28? Pentru ca abaterile dumneaei nu au fost dovedite!!! Si cum ar fi putut fi dovedite, daca a fost mereu ajutata sa masluiasca probele? Cu asa o gasca de 'sustinatori" in scoala , si cu nepretuitul ajutor din partea Inspectoratului, cu spatele politic de care inca beneficiaza, la ce ne puteam astepta? Acum, ce urmeaza? Doamna cu pricina va da concurs, nu? Si cum e foarte bine pregatita, desteapta si talentata, dar, mai ales, un extraordinar manager, va lua concursul! Super, exact ce ne trebuie in invatamantul constantean! Bafta, Miha!

cetatean
23 august 2015
Cata duritate!

Si cam cat de dur ati fost in mandatul dumneavoastra, domnule inspector? De exemplu, cat de dur ati fost cu doamna directoare Mihaela Stan, de la Sc. Dan Barbilian? Ati dojenit-o? Sau mai rau, Doamne fereste?! Ati pedepsit-o? Cu siguranta se va resimti dupa modul extrem de dur in care ati tratat-o!!! Parca ni se face mila, trebuia sa fiti putin mai bland, zau asa...

Halmyris
24 august 2015
Zestrea ...ISJ

ISJ -sub domnia golaniei si a mediocritatii ! Dupa trei ani de bataie de joc fata de valorile invatamantului constantean , acest golan si derbedeu mediocru , pleaca. Ar fi fost un motiv de imensa bucurie, daca nu ar fi lasat in urma , ca pe vremea regilor , mostenitoarea la tron si suita ... I.S.J.-ul are teoretic , pentru 4 ani , o echipa de ilustrii necunoscuti ( cu trei exceptii ) , fara performante profesionale si manageriale , fara sa fie recunoscuti public , de profesorii din specialitatea lor. Cat priveste directorii , din cate se pare , Scoala nr.28 , ramane cu REGINA RAUTATII SI PROSTIEI , intriganta-sefa care face si desface , de-acum devina celebra , Stan Mihaela. Au mai ramas cativa directori (ca prin minune ! ), care stiu exact cum se manageriaza o scoala. Dar sunt foarte putini. In rest , dezastru ! Absenteism la cote alarmante , procente de promovare la examene nationale execrabile , scoli cu incadrare deficitara .Sperante de mai bine ...nici vorba !

Andrei
24 august 2015
politica psd

Ma bucur ca ati scris si despre calitate. Cred ca politica acestui impostor a fost cea de vanare a greselilor, nu de apreciere a valorilor- sustinuta de felul de a fi al lui Codreanu.

invatatoare
24 august 2015
daca mai merge

Daca mai sunt si rezultate de exceptie obtinute de elevii nostrii, acestea se datoreaza respectului de sine al multor cadre didactice, cadre care din dragoste fata de meserie si copii nu vor sa tina cont de umilintele la care sunt supusi si-si fac meseria cu drag, profesionalism si responsabilitate. Uita rautatile si batjocura la care sunt supusi de " mai marii lor" dupa ce inchid usa salii de clasa. DAR ACESTE REZULTATE NU VI SE DATOREAZA, DOMNULE raducu. NICI DUMNEAVOASTRA SI NICI MAJORITATII ECHIPEI DE INSPECTORI SI DIRECTORI PE CARE I-ATI PROMOVAT. SA MA SCUZE ACEI 10 % CARE PRIN MINUNE AU SCAPAT DE TAVALUGUL NESIMTITILOR INCOMPETENTI.Pana cand aceasta situatie! Pana cand vom mai putea rabda? Simt din interiorul sistemului ca rabdarea multor cadre didactice a ajuns la limita!

Cocor
24 august 2015
Daca mai merge

Foarte bine spus, doamna Invatatoare. S-a facut politica in ultimii 3 ani, invatamant au facut doar cei dedicati meseriei

sanda
24 august 2015
Bravo

Ziarul Cuget liber, cel mai tare din presa constanteana! Bravo voua, jurnalistilor care lucrati la aceasta publicatie! Si va dorim sa ramaneti la fel de virulenti i si de echidistanti n a descrie, pas cu pas, situatia invatamantului romanesc.

professora
24 august 2015
briza schimbarii

Da, suntem umiliti si abuzati ca ne cerem drepturile. Ne dau afara dupa ani de munca, nu in slujba lor, ci a elevilor si statlui. Ne iau din bani si din gradatii ca sa isi umfle ei conturile, restaurantele si amantele. CINE? Numai ISJ Constanta si trupa penala de mafioti! Toate ca toate, dar sa plece hoata analfabeta de la 28, sa se curete Decebalul si sa isi capete un renume pe care l-a pierdut, si sa-si dea demisia incapabilele si incultele alea de la 29!! Du-te Popescule! Si ia-le cu tine!

vali
24 august 2015
de ce nu raspunde BUCOVALA ptr "Cuget liber"

Ce-ar putea sa spuna d-na? nimic. mai primiti alte multumiri si de la mine ptr articolele bune pe care le realizati si aflam mizeriile celor care inca mai cred ca se poate sa ascunda neregulile. e revoltator cum dascalii merg la catedra sa invete copiii iar isj-ului ii sta mintea la urzeli mizerabile.

34 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6018 secunde