Răducu Popescu, încolțit. Mai avea dreptul să-și examineze colegii?

1981
14
Răducu Popescu, încolțit. Mai avea dreptul să-și examineze colegii? - raducupopescu1-1431620391.jpg

Articole de la același autor

Concursul susținut, zilele trecute, la Ministerul Educației de cei patru candidați constănțeni la funcția de inspector școlar general adjunct a stârnit numeroase comentarii ca urmare a publicării în "Cuget Liber" a așa-ziselor "culise". 


Prof. Isabela Marcu, unul dintre candidații la funcția de inspector adjunct, declara că "Răducu Popescu nu avea ce să caute în această comisie de examinare atâta timp cât nu a susținut un concurs și este numit cu delegație până la 31 august". 


De asemenea, unul dintre cititori ne solicita și un punct de vedere obiectiv al liderului sindicatului învățământului constănțean, care a participat la concurs. "Așteptăm și varianta liderului de sindicat. Faceți și un articol cu ce a văzut liderul de sindicat din Constanța când a fost și el prezent în sală, ca observator, alături de cel din Ialomița și București. Cum îl cheamă, ce specializare are și să ne povestească obiectiv și drept cum s-a desfășurat concursul. Cine a făcut parte din comisie, ce pregătire a avut fiecare, așa putem să înțelegem «stan-dardele europene» sau rămânem în beznă?! Vrem detalii. Cine ni le poate da? Doar pe liderul de sindicat îl aș-teptăm! Domnul Răducu Popescu a res-pectat doar metodologia făcută în fa-voarea lui: trebuia să facă parte din comisie și a făcut… mai multe probabil, și greșeli, că doar cu toții greșim, nu este singurul!", semnat "autentic". 


Liderul sindical nu exclude modificări cu… dedicație 
În opinia liderului sindical prof. Mitică Iosif, titular la catedra de istorie a Școlii Gimnaziale nr. 43, care s-a aflat la Ministerul Educației în calitate de observator, concursul s-a desfășurat conform metodologiei, conștient fiind că unele voci contestă prezența inspectorului general Răducu Popescu în comisie, în calitate de examinator. 


"Trebuie să acceptăm că e nevoie să-și creeze o echipă, chiar și până se va organiza concurs și la Con-stanța de ocupare a funcției de inspector școlar general. La ora con-cursului era inspector general, iar metodologia nu prevede excepții. Nu știu ce s-a întâmplat de nu am avut niciun candidat pentru primul concurs, dar știu că mai există încă un județ în situația Constanței. Cu certitudine, acest concurs se va organiza după concursul pentru inspectori școlari, pentru că deja calendarul prevăzut de minister s-a depășit. Nu m-ar mira să intervină modificări, așa cum s-a întâmplat și cu precedenta prevedere din metodologie care spunea că nu au voie la concurs candidații care au mai puțin de patru ani până la pensie, ca mai apoi să se spună că pot intra în concurs cei care la data respectivă nu au împlinit vârsta de pensionare. Dar sigur aceasta a fost, ca-n România, o modificare cu dedicație pentru unu-doi ori zece candidați câți or fi", a mai afirmat liderul sindical. 


Inspectorul general Răducu Popescu nu a dorit să comenteze punctele de vedere ale celor care nu consideră justă participarea sa în comisia de concurs, sugerându-ne să ne adresăm Ministerului Educației pentru mai multe lămuriri. Am solicitat opinia celor din minister și o vom publica într-o ediție viitoare a ziarului nostru. 


Comentează știrea

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
pavel
15 mai 2015
intotdeauna

aveti mult curaj daca ati fraudat concursul, cumva. nici un rau nu tine pentru totdeauna si nici macar nu dureaza mult.

marina
15 mai 2015
evitati

catre inspectori si General: evitati AROGANTA, TRUFIA SI DISPRETUL! are de suferit invatamantul constantean, bine s-a scris in articolul d-nei Anghel.

SIMONA
15 mai 2015
PLACINTA MICA

actualii inspectorI pot incerca si ei o schimbare ca si noi profesorii si anume, sa mai manance si dintr-o placinta mica cu totii, ptr ca placinta mare trebuie sa fie a tuturor profesorilor de la catedra , ca noi care ne lasam sanatatea prin scoli educand copii ramasi singuri acasa si parinti in strainatate. noi le suntem si parinti si profesori. mai multa decenta inspectorilor. este bine sa treceti o perioda la catedra sa vedeti cu ce va confruntati la liceele zilelor noastre si tara europena!!!

profesor
15 mai 2015
greseala

vina nu este a lui popescu raducu. ci a echipei de dinaintea venirii lui si a actualei echipe care a acceptat regulile jocului impuse de el. n-au citit mai bine legea ca puterea sta la consiliul de administratie, pai cine face parte acum, cine conduce? incercati sa va reparati greseala, niciodata nu-i.tarziu. nu xista un termen limita, oricand e bine. sunteti saraci. nu mai aveti vise. onorabil e sa faci si greseli decat sa nu faci nimic.

5. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

PROF. pensionar
15 mai 2015
DEMISIA

Bucovala isi va da demisia ca si Irinela Nicolae, daca nu se va descurca si-o va coplesi functia. Aici e nevoie totusi de competenta. Autoarea acestor articole a starnit multe "dezvaluiri". Relatiile de afaceri ale lui Popescu Raducu cu rudele lui Bucovala este un plan iar responsabilitatea fata de invatamantul preuniversitar constantean, e planul diferit. D-na Bucovala ii poate explica cum e cu planurile in matematica, asa cum si Generalul stie ca sporturile au in comun doar DISCIPLINA, evitand sa facem SALATA .

coleg
15 mai 2015
nu a fost prezent in sala

GRESIT!!! - " liderului sindical prof. Mitică Iosif, titular la catedra de istorie a Școlii Gimnaziale nr. 43, care s-a aflat la Ministerul Educației în calitate de observator"- este incorect. Acest domn nu a fost prezent in sala de concurs in timpul desfasurarii examenului. Poate pe holurile Ministerului sau in alte incaperi alaturate . Nici nu a luat legatura cu toti candidatii sa ne cunoastem si nici nu a stat in sala de examinare la nici una din cele 3 probe sustinute de cei 4 candidati constanteni. cereti , va rog, pentru verificare procesul-verbal semnat de toti candidatii ialomiteni si constanteni ptr a se observa doar prezenta si semnaturile liderului din Bucuresti si a celui din Ialomita. Exista inregistrare video si audio in tot timpul desfasurarii concursului si Proces-verbal consemnat cu prezenta.

profesor
15 mai 2015
parere

Articol de 2 bani...Incoltit de cine? De niste incapabili si niste hahalere..Cititi metodologia de organizare a concursurilor. Avea dreptul . Este inca General, spre oftica multor nulitati gen Miu si Timofte. Bine cel putin ca nu e genul care sa va ia in seama! Iar tu , ziarista ce-ti faci articolele cu citate din comentarii anonime , rusine! Titluri bomba si articole fara continut!

virgil
15 mai 2015
tare pe pozitie

In acest moment Raducu controleaza tot ce misca in ISJ si la toate scolile din judet. Este apreciabil faptul ca incet-incet s-a descotorosit de "zgarda" de care il tinea legat partidul si a inceput sa actioneze astfel incat sa-si atinga scopul: supravietuirea intr-un mediu extrem de ostil. Astfel, a fost capabil sa pareze loviturile perechii de dublu Miu-Timofte si a inceput sa lucreze la imaginea sa. In acest sens a facut, sau a fost nevoit, sa faca si compromisuri: la Kogalniceanu a stins scandalul acceptand-o pe Directoarea Petre care este din zona liberala. Multi din cei care fac cele mai multe comentarii contra lui Popescu sunt oameni care zilnic il perie sau il pupa in fund. Va place sau nu va place, deocamdata, Raducu Popescu este stapan pe situatie.

colegi
16 mai 2015
"SUCCESUL"

Felicitari colegei noastre de la "Madgearu". Si in liceul nostru de fiecare data a stiut cum sa piarda si cum sa nu fie aroganta.

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9759 secunde