Puneți-vă cu burta pe carte! Primăria Constanța a majorat bursele pentru elevii care învață bine

3751
3
Puneți-vă cu burta pe carte!  Primăria Constanța a majorat bursele  pentru elevii care învață bine - burseelevi-1493307580.jpg

Articole de la același autor

Începând de anul acesta, elevii constănțeni cu rezultate foarte bune la învățătură vor primi burse mai mari. Consiliul Local Constanța a aprobat, ieri, proiectul de hotărâre prin care se majorează cuantumul burselor școlare pentru elevii care studiază în municipiul Constanța.



Conform acestuia, pentru semestrul al II-lea al anului școlar actual, valoarea burselor școlare va fi de: 200 lei - bursa de performanță, 50 lei - bursa de merit, 150 lei - bursa de studiu și 150 lei - bursa de ajutor social. Pentru a crește cuantumul burselor, Consiliul Local Constanța a suplimentat fondul de burse pentru anul 2017 la 7 milioane lei, acesta majorându-se cu 75 la sută.

"Sunt mândru că am reușit să-mi țin promisiunea față de elevi și să creștem bursele. Sper ca acesta să fie trendul de mărire a cuantumului burselor și în perioada următoare și să existe o corelare cu rezultatele cât mai bune ale elevilor", a declarat pri-marul Constanței, Decebal Făgădău.

Chiar dacă este încă în vacanță, vestea nu a întârziat să ajungă la urechile elevilor.

"Asociația Elevilor din Constanța salută decizia primarului Constanței și a consilierilor locali și îi felicită pe aceștia pentru că au conștientizat importanța acordării burselor școlare la niște cuantumuri care să le îndeplinească cu adevărat scopul, acela de a stimula performanța academică, în cazul celei de merit și performanță, și de a reduce riscul de abandon școlar al elevilor proveniți din medii defavorizate, în cazul celei de studiu și ajutor social", precizează reprezentanții AEC.

"Beneficiile se vor vedea pe termen lung!"

De altfel, Asociația Elevilor este cea care a pornit demersurile pentru majorarea burselor, încă din luna ianuarie 2017, având în această perioadă întâlniri de lucru cu primarul Constanței, reprezentanții primăriei și consilierii locali. Totodată, înainte de ședința de Consiliu Local de la finalul lunii martie, AEC a lansat o petiție în acest sens, care a fost semnată de aproximativ 1.000 de elevi constănțeni.

"Asistăm la cea mai mare creștere a burselor școlare din ultimii doi ani, de când acestea se acordă în municipiul Constanța. Hotărârea luată astăzi (n.r. - ieri, 27 aprilie) de Consiliul Local ne arată faptul că și în Constanța investiția în educație devine o prioritate, fapt care nu poate decât să mă bucure. Beneficiile creșterii burselor se vor vedea pe termen

mediu și lung în rezultate mai bune la examenele naționale și scăderea ratei de abandon școlar a elevilor proveniți din medii defavorizate. Pentru Asociația Elevilor din Constanța, creșterea burselor în municipiul Constanța a fost unul din principalele obiective pe care ni le-am setat în luna ianuarie. În continuare, vom acorda o atenție sporită primăriilor din județul Constanța, care încă nu își respectă obligația legală de a acorda burse. Totuși, în urma demersurilor AEC, de la începutul anului și până în prezent, numărul localităților care acordă burse a crescut cu aproximativ 15", a declarat Constantin-Alexandru Manda, președintele Asociației Elevilor din Constanța. 

Comentează știrea

mirela
28 aprilie 2017
burse

burse date pe nemerit pt multi,indiferent ca sunt la liceu sau scoala generala

costel
28 aprilie 2017
vrajeala

Mai bine verificati unde s-au dat burse pana acum si ce valoare au avut. Copiii mei cand intreaba de burse primesc un "nu stim" + un ridicat din umeri.

x
19 mai 2017
burse

Pe primul semestru copilul meu primeste 106 lei. . Sumele variaza de la un liceu la altul , desi trimestrul este acelasi. La liceu, notele se umfla enorm. Sunt profesori care iau bani degeaba.. Eu sunt ingrijorata..

Pagina a fost generata in 0.5396 secunde