Înscrierea în clasa pregătitoare și clasa I

Psihologii școlari așteaptă copiii la examinat

640
1
Psihologii școlari așteaptă copiii la examinat - clasapregatitoare24-1364490102.jpg
Ieri, pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, au fost postate toate amănuntele legate de evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor ce urmează a fi înscriși în clasa pregătitoare și clasa I, pentru anul școlar 2013 -2014, mai devreme decât prevede legea.

Copiii care împlinesc vârsta de 6 ani după data de 1 septembrie pot fi înscriși în clasa pregătitoare în urma unei evaluări realizate de psihologii Centrului Județean de Resurse și de Asistență Educațională Constanța. La fel și copiii care împlinesc 7 ani după data de 1 septembrie și urmează a fi înscriși în clasa I.

Evaluarea preșcolarilor se va realiza în perioada 2-19 aprilie, iar copiii, însoțiți de părinți sau tutori legali, se pot prezenta în vederea realizării evaluării psihosomatice, la oricare dintre cele 36 de centre pe care le veți găsi pe site-ul amintit.

Părinții sau tutorii legali vor face programare pentru realizarea evaluării psihosomatice a copiilor, în perioada 28 martie-17 aprilie, în intervalul orar 9-16, la numărul de telefon: 0341.451.783, pentru centrul de evaluare CJRAE Constanța și la numerele de telefon indicate pentru centrul de evaluare în care decid să fie evaluat copilul.

Având în vedere numărul mare al copiilor care urmează a fi evaluați în perioada 2-19 aprilie, este absolut necesară realizarea programării telefonice înainte de prezentarea acestora în centrul de evaluare ales.

În vederea realizării evaluării psihosomatice a copiilor, părinții vor prezenta comisiei de evaluare următoarele documente: o adeverință de la medicul de familie/pediatru, prin care se atestă că preșcolarul este "clinic sănătos" / "apt pentru școală" sau certificat de încadrare într-o categorie de persoane cu handicap (acolo unde este cazul); certificatul de naștere al copilului în original / copie.

Formularele pentru cererile prin care solicită evaluarea psihosomatică a copilului vor fi furnizate de către centrele de evaluare și vor fi completate în ziua evaluării psihosomatice a copilului.

Evaluarea copilului se va realiza în prezența părintelui care îl însoțește. Rezultatul evaluării psihosomatice va fi comunicat, în scris, în aceeași zi, părintelui care a solicitat evaluarea și el nu poate fi contestat.

Comentează știrea

David
29 martie 2013
parinte

Anul acesta am al doilea copil ce trebuie testat psihosomatic pentru inscrierea la clasa pregatitoare. Dragi parinti, apelati la serviciile acestor specialisti pentru ca veti fi foarte placut surprinsi!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 19 Februarie 2013
Stire din Sănătate : Psihologii au un loc în instanță
Luni, 11 Februarie 2013
Stire din Cetățenești : Boala care te izolează de lume
Pagina a fost generata in 0.2374 secunde