Promoția 1989 a sărbătorit 20 de ani de la terminarea liceului Mircea cel Bătrân

3235
Promoția 1989 a sărbătorit 20 de ani de la terminarea liceului Mircea cel Bătrân - e07eba70c6ddb8256e6fb638570f0c80.jpg
Promoția de elevi care au absolvit în 1989 Liceul Mircea cel Bătrân s-a reunit sâmbătă în Amfiteatrul Coriolan. Profesorii care le-au călăuzit pașii timp de patru ani au avut ocazia să-i asculte povestindu-și realizările din ultimii 20 de ani. Diriginții au strigat cataloagele și elevii, unul câte unul, s-au ridicat și au dat raportul. Medici, ingineri, economiști, profesori, bancheri, mulți dintre ei cu funcții de conducere în instituțiile pentru care muncesc, oameni cu masterate și doctorate, unii stabiliți peste hotarele României, în toată lumea, din SUA și Canada până în Australia, în marea lor majoritate având familii și urmași, foștii elevi au avut ocazia să-și vadă profesorii mândri de ei. Nu au lipsit frânturi de vesele amintiri, legende de liceu sau nostalgii.
Cei dispăruți, atât dintre elevi, cât și dintre profesori, au fost comemorați și plânși de cei rămași. Amintirea profesorilor de română Florin Pietreanu și Puiu Enache, a profesorului de franceză Dorin Munteanu, a lui Marcel Ionescu de geografie, a lui Ion Cristian, profesorul de sport, au fost prezente în amfiteatru alături de cei vii.
Stan Sava (matematică), Mircea Protopopescu (fizică), Ion Petrișor (matematică), Rodica Neacșu (istorie), Dănuț Antonoaie-Zepa (filozofie), Alexandrina Domnaru (chimie) și Steluța Bodeanu (biologie) au strigat cataloagele, iar ceilalți profesori prezenți, printre care Doina Pop (română), Gheorghe Dumitrașcu (istorie), Doru Caragea (matematică), Mircea Doicescu (chimie), Georgeta Cătănescu (germană), Adriana Bistrițeanu (engleză), Doina Vasilescu (chimie), Rodica Gomoiu (engleză), majoritatea pensionari și bunici, au povestit, la rândul lor, cum au trecut cei 20 de ani peste ei.
După o dimineață atât de plină de amintiri, emoții și fericite revederi, elevii și profesorii s-au întâlnit și seara, la Crama Murfatlar, la o petrecere cu dans, foc de tabără și focuri de artificii. A rămas să ne revedem cu bine în 2019.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 04 Septembrie 2009
Stire din Cultură-Educație : 10 ani de Gală HOP la Mangalia
Pagina a fost generata in 1.7341 secunde