Profesori turci, în vizită la școala din Tuzla

380
Profesori turci, în vizită  la școala  din Tuzla - profesoriturci-1460044703.jpg

Articole de la același autor

În prima decadă a lunii martie, o echipă formată din profesori ai Școlii Gimnaziale nr. 1 Tuzla a efectuat o vizită la Școala "Mustafa Yeșil Ortaokulu", din Esenyurt/Istanbul, Turcia, în cadrul proiectului educațional "Educația multiculturală - șansa viitorului".

Zilele trecute, a fost rândul celor din Tuzla să-și demonstreze ospeția, cu prilejul descinderii unui grup de patru profesori turci, reprezentați de directorul școlii partenere, Gokhan Șimșek.

Oaspeții turci au fost invitați la Consulatul Turc din Constanța, unde Consulul General al Republicii Turcia, Ali Bozcalișkan, și-a manifestat bucuria de a susține demararea unor astfel de proiecte care să întărească relațiile româno-turce.

La Centrul de Tineret "Ion Creangă" din Tuzla, elevii școlii, coordonați de prof. Gemil Meral, catedra de limba turcă, au susținut pentru oaspeții din Turcia un spectacol de muzică și dans, împletind tradițiile celor două popoare, român și turc.

"Cele două zile au avut un program intens, de a cărui reușită sunt responsabili toți cei implicați, cărora le mulțumim și pe această cale. Sperăm ca, în viitor, elevii școlii noastre să-i cunoască pe cei ai școlii partenere prin vizite reciproce, care să le deschidă orizontul cunoașterii și să-i facă a înțe-lege necesitatea adaptării și integrării într-o societate definită de globalizare", a declarat, la finalul întâlnirii, directorul adjunct al Școlii Gimnaziale nr.1 Tuzla, profesor Ioana Mihai. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5294 secunde