Profesori lași - s-au speriat de subiectele la titularizare și au ieșit din examen

431
Profesori lași - s-au speriat de subiectele la titularizare și au ieșit din examen - titularizare2-1375198126.jpg

Articole de la același autor

Profesorii care doresc să prindă un post la catedră au participat, ieri, la examenul de titularizare. Proba s-a desfășurat începând cu ora 10,00 și a durat patru ore. Subiectele le-au dat destul de multe bătăi de cap candidaților. Unii au renunțat la concurs și au ieșit din sală fără să rezolve vreo cerință, alții au stat și au dat tot ce au putut mai bun pentru a obține o notă mare.

În județul Constanța, din cei 1.233 de cadre didactice care au avut dreptul să participe la examen s-au prezentat numai 1.033. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, Cristina Ivan, cinci candidați au fost eliminați pentru fraudă și tentativă de fraudă și peste o sută de candidați au ieșit din examen după prezentarea su-biectelor. "Aceștia au solicitat anu-larea lucrării și tezele nu vor fi eva-luate, având astfel dreptul să se prezinte la examenul de anul viitor", a declarat reprezentantul ISJ.

Proba s-a desfășurat în șapte centre de examen, organizate pe discipline. Astfel, la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" au fost sus-ținute probele la istorie, geografie și științe socio-umane, la Liceul Teo-retic "Ovidius" - limba și literatura română, limbi moderne și infor-matică, la Liceul Teoretic "Traian" - matematică și științe, Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu" - învățământ preșcolar și primar, Liceul Tehnologic "I.N. Roman" - discipline tehnice de specialitate, Colegiul Tehnic "Tomis" - educație fizică și arte și la Școala gimnazială nr. 43 "Ferdinand" pentru religii și învățământ special.

O probă epuizantă

Pentru unii candidați subiectele s-au dovedit accesibile, în ciuda faptului că au avut foarte mult de scris. Cei mai mulți au spus că proba a fost epuizantă, mai ales că a fost foarte cald în săli. "A fost mult de scris, cu plan, proiect de lecție. De-abia am reușit să termin toate cerințele. Dar sper că m-am descurcat cel puțin de nota 8", ne-a povestit o tânără care a dat proba la limba și literatura română. Nici la celelalte discipline nu a fost prea simplu, majoritatea candida-ților declarându-se copleșiți de cantitatea de lucru.

Rezultatele concursului vor fi afișate la începutul săptămânii viitoare, luni, 5 august, la sediul unității de învățământ unde s-a desfășurat concursul. Înregistrarea contestațiilor și transmiterea acestora comisiei de rezolvare a contestațiilor are loc în intervalul 5 - 6 august, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 8 august.

Șapte pentru angajare pe perioadă nedeterminată

Potrivit metodologiei de organi-zare și desfășurare a concursului de ocupare a posturilor sau catedrelor didactice vacante ori rezervate în unitățile de învățământ preuniversitar, candidații trebuie să obțină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât și la cea practică pentru a se titulariza (angajare pe perioadă nedeterminată). Cei care obțin nota minimă 5 se pot angaja pe o perioadă determinată.

Prima etapă de repartizare - repartizarea în ședință publică, la nivel de centre de concurs, a candidaților care au obținut cel puțin nota 7,00, pe posturile didactice sau catedrele vacante titularizabile se face pe 9 august.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3136 secunde