Prof. Tănase Bujduveanu dedică o carte Institutului Român din Albania

692
De curând, a ieșit de sub tipar o nouă lucrare semnată de profesorul constănțean Tănase Bujduveanu, intitulată "Institutul român din Albania".
Cartea cuprinde, printre altele, documente inedite aflate în fondurile de conservare la Arhiva Istorică a Ministerului Afacerilor Externe și la Arhivele Naționale Istorice Centrale din București, fiind ordonate cronologic. Cei care vor consulta lucrarea vor descoperi referate diplomatice, telegrame, rapoarte consulare, memorii înaintate către instituții, decrete regale, adrese diplomatice, regulamente emise în Albania și România. Totodată, cartea cuprinde versiuni în limbile engleză și franceză ale materialului în limba română.
"Sperăm că sursele istorice prezentate își vor atinge obiec-tivele în contextul cunoașterii întregului spațiu de cultură și civilizație românească, inclusiv cel balcanic. Avem convingerea că prezentarea acestei lucrări readuce aminte despre unul din importantele centre de cultură românească din Europa și singurul din Balcani, anume Instititul Român din Saranda, Albania", arată prof. Bujduveanu, în cuvântul autorului.
Printre lucrările semnate de Tănase Bujduveanu se numără și "Aromânii din Kosovo", "Relații culturale româno-italiene", "Aromânii și Mănăstirile Meteora", "Aromânii din Peninsula Balcanică", "Românii din Sinai", "Monede romane din perioada lui Constanțiu al II-lea" și multe altele.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9726 secunde