Procesiune religioasă pe străzile Mangaliei

214
Procesiune religioasă  pe străzile Mangaliei - procesiunereligioasa-1472832367.jpg

Articole de la același autor

Sâmbătă, 3 septembrie, începând cu ora 10, la monumentul Eroilor Sârbi din Cimitirul ortodox Medgidia, IPS Teodosie, Arhi-episcopul Tomisului, va oficia slujba de pomenire a eroilor din Divizia I de voluntari sârbi care au luptat în Primul Război Mondial pentru eliberarea Dobrogei.

Cu prilejul Zilelor municipiului Mangalia, în aceeași zi, dar de la ora 16, la biserica "Sf. Mina" din Mangalia vor fi aduse spre cinstire moaștele Sfântului Dionisie Areopagitul (din Mitropolia Mitilini, Grecia) și ale Sfântului Pantelimon (de la Catedrala arhiepiscopală din Constanța), apoi, de la ora 20.20, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va  conduce procesiunea închinată sărbătorii Nașterii Maicii Domnului, ce va porni de la biserica "Sfântul Mina" pe traseul: sens giratoriu - Primăria Municipiului Mangalia - biserica "Sf. Gheorghe".

Alături de ierarh, preoți și credincioși la procesiune vor participa și soldați, cu făclii aprinse. La biserica "Sf. Gheorghe" din Mangalia, de la ora 21, ierarhul Tomisului va oficia Taina Sfântului Maslu.

Sfintele moaște ale Sfântului Dionisie Areopagitul au fost aduse în cursul zilei de astăzi la Catedrala arhiepiscopală "Sfinții Apostoli Petru și Pavel" din Constanța și vor rămâne spre cinstire până sâmbătă , când vor fi duse la biserica "Sf. Mina" din Mangalia.

Duminică, 4 septembrie, începând cu ora 6, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Dervent, apoi, de la ora 10 va fi prezent la evenimentele prilejuite de împlinirea a 100 de ani de la Bătălia de la Turtucaia (1-5 sep-tembrie 1916). Comemorarea eroilor se va desfășura la Cimitirul militar din Șumenți (oraș Tutrakan, Bulgaria). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0684 secunde