Procesiune cu moaștele Sf. Constantin cel Mare, pe străzile Constanței

294
1
Procesiune  cu moaștele Sf. Constantin cel Mare, pe străzile Constanței - procesiunemoaste-1495209020.jpg

Articole de la același autor

În fiecare an, sărbătoarea Sf. Mari Împărați și întocmai cu Apostolii, Constantin și mama sa, Elena, prilejuiește constănțenilor cinstirea ocrotitorilor lor spirituali. Astfel, sâmbătă, de la ora 16, Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va conduce o procesiune cu moaștele Sf. Constantin cel Mare, aduse de la mânăstirea Sf. Nicanor Zavordas, din Mitropolia de Grevena a Greciei, de către o delegație condusă de starețul către acestei mânăstiri, Arhim Serafim.

Procesiunea va pleca de la Catedrala Arhiepiscopală spre biserica "Sf. Împărați - I" din Constanța, pe strada Arhiepiscopiei, bulevardul Regina Elisabeta, strada Termele Romane, strada Traian, strada Mircea cel Bătrân, bulevardul Mamaia, strada Mihai Viteazu, strada Călugăreni, strada Ștefan Mihăileanu, până la biserica "Sf. Împărați - I".

De asemenea, duminică, de la ora 9, la biserica "Sf. Împărați - I", IPS Teodosie va săvârși Sfânta Liturghie Arhierească alături de IPS Nikiphoros, Mitropolit de Amorion, Grecia.

Sf. Mari Împărați și întocmai cu Apostolii, Constantin și mama sa, Elena, sunt primii împărați creștini și, totodată, protectori ai creștinismului, care se sărbătoresc în ziua mutării la Domnul a Sfântului Împărat Constantin (21 mai, anul 337). Sunt socotiți "Mari și întocmai cu apostolii" deoarece s-au făcut remarcați prin mari fapte care au susținut activ creștinismul.

În cei 31 de ani de glorioasă domnie a împăratului Constantin, istoria consemnează și alte merite importante, printre care întemeierea Imperiului Roman creștin de Răsărit, devenit ulterior Imperiul Bizantin și întemeierea capitalei acestuia, în anul 330, cetatea Constantinopol, actualul oraș Istanbul.

În țara noastră, numeroase locașuri de cult poartă hramul Sf. Împărați. Printre acestea se numără Catedrala Patriarhală din București, bisericile "Sf. Împărați Constantin și Elena" din Constanța (trei la număr) și Mânăstirea "Sfânta Elena de la Mare", de lângă localitatea Costinești. 

Comentează știrea

GIGEL
22 mai 2017
GICA

Defapt ce fac ăștia cu Teodosie, defapt pregătesc terenul pentru noi toți creștinii, hărțuirea asta dă un semn și totodată este un răspuns, la ce pregătesc în taină, urâtorii de HRISTOS, de Dumnezeu, pedepsirea și exterminarea creștinilor ortodocși ! Ei, defapt nu au nimic cu Teodosie, el este doar pretextul pentru a slăbi de colo, de colo și câte puțin, câte puțin, adică " pas cu pas ", ce nu am mai auzit astfel de vorbe, vorbite și spuse ?! Dacă creștinii ortodocși " vor dormi pe o ureche ", se vor trezi într-o zi, fără păstor așa vrednic sau ne vrednic cum este și turma are sa ramna ca prada in mana lupilor=dracilor, adică noi, creștinii ortodocși de rând, vom fi prăduiți de lupii care acum sunt îmbrăcați în piei de oaie ! Lupii, acum zic și ne flutură vorbe, că vor binele din lume, nouă românilor de aici și de pretutindeni, dar să ferească Dumnezeu, când are să înceapă prigoana pe față, are să se repete prigoana din primele secole ale creștinismului, cu1700 de ani în urmă, unde în COLOSSEUMUL roman, de lângă Roma, a curs mult sânge de creștini, Doamne ferește de mintea omului când ajunge, să se asemene cu cea a dobitoacelor ?! SĂ NE TREZIM, PÂNĂ NU-I PREA TÂRZIU ȘI SĂ NU NE LĂSĂM DUȘI DE " VALUL PIERZĂRII " AL LUPILOR CARE DEOCAMDATĂ ÎNCEARCĂ, CHIAR INSISTĂ SĂ SFÂȘIE TURMA ȘI MAI ÎNTÂI PĂSTORUL, SĂ SĂRIM ÎN SPRIJINUL PĂSTORULUI, CĂ NU-I DE GLUMIT CE NI SE PREGĂTEȘTE, DAR INCONȘTIENȚA, INDIFERENTZA ȘI NEPĂSAREA, NE VOR COSTA, ADICĂ PIERDEREA DARULUI DE LA DUMNEZEU, DE A FI CREȘTINI, CA SUNTEM INCRESTINATZI ȘI PENTRU ACEST FAPT, VOM DA, UN GREU RĂSPUNS LA TIMPUL POTRIVIT !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0178 secunde