Proces simulat pentru studenții șaguniști. Se judecă un omor!

217
Proces simulat pentru studenții șaguniști. Se judecă un omor! - processimulat-1461776696.jpg

Articole recomandate

Astăzi, în sala numărul 3 a Judecătoriei Constanța, se va judeca în primă instanță procesul "Tentativă la infracțiunea de omor calificat", exercițiu aplicativ al cunoștințelor juridice teoretice dobândite în sălile de curs de studenții Facultății de Drept și Științe Administrative a Universității "Andrei Șaguna".

Acest proces simulat este o aplicație coordonată de lector univ. dr. Monica Vieru, având ca temă o problemă juridică întâlnită frecvent pe rolul instanțelor judecătorești: tentativă la infracțiunea de omor calificat, instituție importantă în cadrul dreptului penal. Prin simularea unei asemenea spețe, se urmărește evidențierea particularităților unor instituții de drept penal și drept procesual penal, respectiv distincția dintre infracțiunea de loviri sau alte violențe și infracțiunea de tentativă la omor calificat, precum și modalitatea de constituire a părții vătămate ca parte civilă și modalitatea de administrare a probelor în cadrul procesului penal.

Regizorii și protagoniștii procesului simulat sunt membrii Cercului studențesc Clinica juridică al Facultății de Drept și Științe Administrative a Universității "Andrei Șaguna", studenți ai anilor II și III, care s-au pregătit individual și în echipă pe baza bibliografiei recomandate și a tipurilor de spețe consultate în timpul practicii desfășurate în cadrul arhivei penale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8025 secunde