Preșcolarii constănțeni au "încins" scena Palatului Copiilor

953

Articole de la același autor

La Palatul Copiilor din Constanța, a avut loc, zilele trecute, cea de-a doua ediție a Concursului Județean de dansuri și cântece populare dobrogene și ale etniilor din Dobrogea din cadrul Proiectului educativ "Multiculturalitate și diversitate pe plaiuri dobrogene", inițiat de Grădinița Steluțele Mării".

La concurs, au participat 50 de unități de învățământ din Constanța și județ: Năvodari, Mangalia, Comana, Amzacea, Mircea Vodă, Medgidia, Ovidiu, Topraisar, Lumina, Nicolae Bălcescu.

La cele două secțiuni - interpretare cântece dobrogene sau ale etniilor din Dobrogea și dansuri populare dobrogene sau ale etniilor din zonă - s-au înscris și au concurat 325 de copii, pe următoarele categorii de vârstă: 4-5 ani și 5-6 ani (copii preșcolari), 6-7 ani și 7-8 ani (elevi de clasa pregătitoare și de clasa I).

Juriul a fost alcătuit din reprezentanți ai partenerilor și colaboratorilor proiectului: reprezentanți ai Inspectoratul Școlar Județean - prof. Nicoleta Savu, inspector școlar pentru proiecte educative, scriitor Mihaela Burlacu, departamentul Cultură Consiliul Județean, Argentina Bărbulescu, muzeograf Muzeul de Artă Populară, profesor Margareta Dumitru, la Palatul Copiilor.

Proiectul își propune cultivarea respectului față de tradițiile culturale și obiceiurile din Dobrogea, față de cântecele, dansurile populare dobrogene, obiceiurile creștine ale dobrogenilor, dar și ale etniilor din zona Dobrogei pentru conștientizarea specificității și diversității acestora. Coordonatorii concursului sunt profesorii Georgeta Adam, director al Grădiniței "Steluțele Mării", Mihaela Clim, Nicoleta Răileanu și Irina Marin. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 04 Aprilie 2015
Stire din Cultură-Educație : Tradiții de Florii, în Dobrogea
Pagina a fost generata in 0.5502 secunde