Presărat cu premii și câștigători, Gaudeamus 100 a ajuns la final

126
Presărat cu premii și câștigători, Gaudeamus 100 a ajuns la final - gaudeamus-1502960150.jpg

Articole de la același autor

Cea de a IX-a ediție a Caravanei Gaudeamus a ajuns la final. Peste 10.000 de vizitatori care au trecut pragul târgului, la fel de mulți participanți la concertele susținute de Orchestrele Radio România și aproape 50 de evenimente editoriale găzduite, sunt dovada că, acolo unde ajunge Gaudeamus, cartea nu ia niciodată vacanță.

Premiile Târgului GAUDEAMUS Litoral 2017, decernate în cadrul festivității care a avut loc miercuri, 16 august, la ora 18.00, sunt următoarele:

Trofeele GAUDEAMUS acordate expozanților prin Votul Publicului: Trofeul GAUDEAMUS: locul 1 – Editura Nemira, locul 2 – Editura Trei și locul 3 – Grupul Editorial ART; Premiul pentru "Cea mai râvnită carte a târgului" a fost acordat Editurii Arthur (Grupul Editorial ART), cel care a publicat seria "Harry Potter" de J.K. Rowling, cea mai votată de către vizitatori; Trofeul Presei a revenit cotidianului "Cuget Liber" – secțiunea publicații și postului Pro TV – secțiunea TV.

Premiul Miss Lectura a fost câștigat de domnișoara Raluca Brian, studentă la Secția Comunicare și Relații Publice a Facultății de Litere din cadrul Universității București. Premiul constă într-un pachet de produse cosmetice oferite de ARENA Communications.

Pe parcursul celor cinci zile ale evenimentului, vizitatorii au avut ocazia să participe la Tombola GAUDEAMUS, organizată pe baza buletinelor pentru Votul Publicului. Câștigătorii celor două mari premii puse în joc au fost doamna Flavia Nicoleta Pelmuș - un premiu constând în suma de 500 de lei, oferit de Asociația Lions Blakanica - și domnișoara Geanina Truțiu - un zbor de 30 de minute desupra litoralului românesc de pe Aeroportul Tuzla, oferit de Regional Air Services. La Tombola Gaudeamus au mai fost oferite și patru pachete surpriză (oferite de ARENA Communications) și trei invitații pentru zona VIP, la show-ul aviatic Aeromania, care va avea loc pe data de 19 august, pe aeroportul Tuzla (oferite de Regional Air Services).

Concursul "Gaudeamus în 100 de cuvinte" derulat pe pagina Facebook Radio România Gaudeamus Menit să îi provoace pe toți cei care îndrăgesc Târgul Gaudeamus la un schimb de replici, amintiri și idei, concursul se desfășoară până la data de 31 august, pe baza mesajelor cu conținut 100% personal, postate de către vizitatori pe pagina târgului. Premiul constă în vouchere în valoare totală de 1.000 de lei, care pot fi utilizate pentru achiziția de cărți de la Târgul Internațional Gaudeamus. Câștigător al acestui premiu va fi desemnat mesajul care va obține cel mai mare număr de aprecieri, indiferent de formula de prezentare aleasă. Editurile care susțin acest proiect sunt: Editura Trei, Grupul Editorial Art, Grupul Editorial Corint, Editura Herald, Editura Nemira, Editura Polirom, Editura RAO, Editura Humanitas și Editura Niculescu. 2

Concursul foto Gaudeamus 100 Cel de-al doilea concurs găzduit pe pagina Facebook Radio România Gaudeamus, în intervalul 12 – 31 august, se adresează pasionaților de fotografie, care sunt invitați să posteze pe pagina târgului una, două sau chiar trei fotografii din arhiva proprie, realizate la Gaudeamus. Cea mai apreciată imagine (conform numărului de like-uri obținute) îi va aduce fotografului un premiu care constă într-un voucher pentru o fotocarte CEWE XXL Panoramică, de 154 de pagini, în valoare de 862 de lei. Cele mai apreciate 10 fotografii vor fi incluse, cu acordul autorilor, în expoziția foto GAUDEAMUS 100, care va fi amenajată la Târgul Internațional Gaudeamus.

Gaudeamus 100 la matinalul Radio România Cultural Începând cu prima zi a Târgului Gaudeamus Litoral, timp de 100 de zile, matinalului Radio România Cultural găzduiește concursul Gaudeamus 100. În fiecare zi, ascultătorii emisiunilor Espresso – matinal cultural și Răsfăț matinal (sâmbătă și duminică) își pot testa cunoștințele despre Gaudeamus, scriitori și cărți în vogă, cei mai rapizi fiind răsplătiți cu premii în cărți, oferite de editurile partenere ale RRC și cu invitații la Gaudeamus.

100 de cărți în top la Gaudeamus 100 de volume aflate în topul vânzărilor la cele mai recente ediții ale Târgului Gaudeamus, multe dintre ele votate de către vizitatori drept Cea mai râvnită carte a târgului, sunt prezentate fanilor paginii Facebook Radio România, în formula de o carte pe zi, până la debutul Târgului Internațional Gaudeamus, piatra de temelie a întregului proiect.Titlurile din această culegere au fost selectate la recomandarea și cu sprijinul participanților la numeroase ediții ale târgului Gaudeamus.

Expoziția foto aniversară GAUDEAMUS 100, amenajată în incinta Târgului Gaudeamus Litoral, a reunit 100 de fotografii de la majoritatea celor 99 de ediții care au avut loc în întreaga țară de-a lungul timpului (Un memento fotografic care a prezentat o serie de momente emoționante sau amuzante, porterete de scriitori îndrăgiți sau "simpli‟ pasionați de carte).

Cărțile se întorc acasă, campanie care are ca principal obiectiv constituirea, prin donații din partea expozanților și a vizitatorilor, a unui fond de carte care are ca beneficiari biblioteci ale unor comunități subfinanțate din acest punct de vedere. Circa 150 de volume au fost donate la GAUDEAMUS Litoral 2017, pentru acest proiect, având ca destinație biblioteca școlii din comuna Dobromir, județul Constanța, iar proiectul va continua până la finalul lunii august, la Radio Constanța.

Poliția GAUDEAMUS. Peste 50 de cititori de pe plajă, surprinși în flagrant, au fost din nou amendați, ca la fiecare ediție estivală GAUDEAMUS. "Amenda"a constat în cărți oferite de editurile participante la târg. Gaudeamus Litoral - un eveniment Radio România Proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale. (V.P.) 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4088 secunde