Premieră pentru lumea creștină constănțeană

328
2
Premieră pentru lumea  creștină constănțeană - premierapentrulumea-1475769870.jpg

Articole de la același autor

Pe data de 10 octombrie, se împlinește un an de când a fost oficiată pri-ma Sfântă Liturghie în limba armânească la biserica "Sfinții Împărați Constantin și Elena I" din Constanța. De atunci, în fiecare zi de joi este săvârșită Sfânta Liturghie în limba armânească.

Cu prilejul aniversării, Arhiepiscopia Tomisului și Asociația Culturală "Sfântul Antonie de la Iezer" organizează o serie de evenimente. Astfel, astăzi, de la ora 17, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu Preasfințitul Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râm-nicului, va oficia slujba Vecerniei la biserica "Sfinții Împărați Constantin și Elena I" din Constanța.

Sâmbătă, 8 octombrie, la hotel Ibis, de la ora 17, va avea loc un simpozion despre sfinții armâni. 

Comentează știrea

Aromân, nu armîn.
7 octombrie 2016
Minciuni în falș.

"limba armânească". Minciună în falș shtiintsfic: de citit "dialect aromân". "sfinții armâni". Minciună în falș shtiintsific: de citit "sfinții aromâni". A se pune mâna pe cărțile de școală primară.

MACHIDON
14 octombrie 2016
COMPLEXUL DE NEAM

Așa este, NU ȘTIU AMĂRÂȚII NICI SĂ CÂNTE: Cică: la mușeată armână cu necea di mână, La amână, la mușeată.....Ce erudit ar suna; LA MUȘEATĂ AROMÂNĂ, ...șI GEORGE MURNU , ERUDITUL ACESTA A FĂCUT DEGEABA ȘCOALĂ CĂ TOT "ARMÂNAMEA " SCRIA, dE FAPT PE DENATURAȚII ACEȘTIA DE ASTA ÎI MASACRAU BULGARII ÎN CADRILATER - CĂ NU ȘTIAU SĂ ROMÂNIZEZE DOBROGEA ȘTIINȚIFIC. ȘI CEI CARE AU PUS MÂNA PE CĂRȚI ÎNVĂȚAU DESPRE LAMPA LUI ILICI ȘI AU RĂMAS TOT LA STADIUL DE ARMÂNI - CUM ÎȘI SPUN ACASĂ. DE CÂND SUNT PE LUME. FELICIT PE TOȚI ÎNVĂȚAȚII DE AZI CARE CRED CĂ ÎI ABURESC PE ROMÂNI. EI SUNT SINCERI: SPUN MACHIDONI

Răspuns la: Minciuni în falș.
Adăugat de : Aromân, nu armîn., 7 octombrie 2016
"limba armânească". Minciună în falș shtiintsfic: de citit "dialect aromân". "sfinții armâni". Minciună în falș shtiintsific: de citit...

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 14 Septembrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci
Sâmbătă, 10 Septembrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Sfințire a picturii bisericii  din Ion Corvin
Pagina a fost generata in 0.5538 secunde