Piesa "La noroc", pe scena Teatrului pentru Copii

91
Piesa

Articole de la același autor

Astă seară, începând cu ora 19, la Teatrul pentru Copii și Tineret "Căluțul de mare", Doris Ciortan prezintă piesa "La noroc". Actrița o va interpreta pe Irene, în spectacolul realizat în colaborare cu Radu Niculescu, Piesa prezintă povestea unei mămici optimiste care vrea să ajungă la tatăl copilului ei, convinsă că urmează să aibă parte de o viață ca în povești alături de acesta. Hotărâtă să îi facă o vizită, aceasta se suie în tren și pornește

într-o călătorie în care visele devin tot mai fermecătoare, lăsând să se vadă, dincolo de ele, o realitate cu totul și cu totul diferită. Spectacol este realizat în colaborare cu Radu Niculescu, iar coloana sonoră este asigurată de Marius G. Mihalache.

Piesa "La noroc" este o adaptare după piesa cu același nume a dramaturgului Franz Xaver Kroetz. Acesta s-a născut la Munchen în 1946 și este dramaturgul cel mai relevant al curentului supranaturalist. Personajele sale sunt prezentate în momentele cele mai critice ale existentei umane, amplifică greutăți, scoțându-le în evidență și punându-le pe scenă în fața oamenilor. Uimitor la personajele lui este că acești oameni, deși se află într-un moment destul de greu al vieții, capătă speranță și chiar dacă nu au un motiv clar de bucurie, inventează pentru a-și crea un univers frumos, la fel cum se întâmplă cu personajul Irene din "La noroc".

Prețul unui bilet este de 20 lei, iar elevii, studenții și pensionarii vor achita doar 10 lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7944 secunde