Percheziții la Ministerul Educației. Sunt vizate fapte de corupție!

103
Percheziții la Ministerul Educației. Sunt vizate fapte de corupție! - 5562328mediafaxfotoliviuadascali-1413202820.jpg

Articole de la același autor

Perchezițiile vizează posibile fapte de corupție cu privire la proiecte POSDRU derulate de minister, conform realitatea.net.

Procurorii DNA ridică documente din sediul Ministerului Educației și din birourile Unității de Management a Proiectelor cu Finanțare Externă și Organismului Intermediar - Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic din București, într-un dosar privind un proiect POSDRU.


Surse judiciare au declarat luni, pentru MEDIAFAX, că procurorii Direcției Naționale Anticorupție ridică documente în legătură cu un proiect POSDRU derulat de Ministerul Educației, calculatoarele pe care sunt documentele aferente proiectului, precum și alte mijloace de stocare a datelor.


Potrivit surselor citate, este vorba despre derularea proiectului POSDRU "Toți la grădiniță, toți în clasa I. Programe integrate pentru creșterea accesului la educație și a nivelului educațional al copiilor din comunități defavorizate, cu precădere romi, în anul 2008 - 2009", din cadrul Axei prioritare 2 Învățare pe tot parcursul vieții - Prevenirea și corectarea părăsirii timpurii a școlii.


Asistența financiară nerambursabilă a acestui proiect este de 15.929.018 lei, iar valoarea totală este de 18,5 milioane de lei.

În acest caz a fost începută urmărirea penală in rem, până în prezent nicio persoană nefiind pusă sub învinuire. Anchetatorii au indicii că nu ar exista documente justificative pentru cheltuielile efectuate în cadrul acestui proiect și pentru cererea de rambursare depusă. Mai mult, procurorii ar avea indicii că în prezent sunt refăcute documentele aferente proiectului, susțin sursele citate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5406 secunde