"Pe aripile culturii chineze", la Mangalia

186

Articole recomandate

Universitatea "Andrei Șaguna" și Consulatul General al Republicii Populare Chineze la Constanța au organizat, la Muzeul de Arheologie "Callatis" din Mangalia, vernisajul expoziției de fotografie "Pe aripile culturii chineze". 

De cele mai multe ori, cultura este comparată cu sângele și sufletul unei națiuni și cu tărâmul spiritual al oamenilor. Pentru China, o țară imensă cu o suprafață de 9,6 milioane de kilometri pătrați și peste 5.000 de ani de civilizație, dinamismul și diversitatea culturală au reprezentat întotdeauna nucleul istoriei sale și au rămas factori foarte importanți în dezvoltarea acestei țări. De-a lungul îndelungatei istoriei, cultura Chinei a fost rescrisă sistematic, absorbind noi elemente și adoptând noi reforme, care au avut efecte benefice asupra națiunii, oferindu-i o mai mare vitalitate. În acest context, expoziția vernisată la Mangalia își propune să prezinte frumusețile Chinei, care s-au păstrat și în contemporaneitate la fel de naturale, în ciuda puternicei industrializări și a unei dezvoltări uimitoare. 

Succesiunea celor 61 de imagini sugestive oferă o interesantă incursiune asupra istoriei și tradiției culturale chineze și a actualei înfloriri culturale. 

Și pentru a fi siguri de succesul demersului lor, la baza căruia stă prietenia dintre cele două popoare, organizatorii au adăugat expoziției 57 de fotografii realizate de Consulul General al Chinei, Su Yanwen, și de soția acestuia, Zhen Shuqin, instantanee fotografice grupate sub genericul "Imagini prin ochii diplomaților chinezi". 

Universitatea "Andrei Șaguna" și Consulatul General al Republicii Populare Chineze la Constanța continuă tradiția realizării unor evenimente cultural științifice care contribuie la realizarea unui veritabil schimb intercultural între cele două popoare prietene.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3268 secunde