Părinții respiră ușurați după emoțiile Evaluării Naționale. Vor lua toți elevii nota 10?

1968
9
Părinții respiră ușurați după emoțiile Evaluării Naționale. Vor lua toți elevii nota 10? - fondchiartotivorlua10-1467216739.jpg

Articole de la același autor

Poate că mai multe emoții au avut părinții absolvenților de clasa a VIII-a decât elevii înșiși, care au ieșit ieri de la proba scrisă la matematică a Evaluării Naționale din nou fericiți că subiectele primite au fost mai ușoare decât se așteptau.

Ei au avut de rezolvat varianta numărul 7, subiectele de Matematică fiind structurate pe trei mari cerințe, fiecare cu mai multe subpuncte.

La ieșirea din examen, ieri, la Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu", majoritatea elevilor se arătau încântați că aveau răspunsul final prevăzut, enunțul fiind de forma "Arătați că…". Unii s-au declarat totuși "învinși" de subiectul 3, din geometrie, unde trebuia rezolvată o prismă.

"Geometria va face diferența"

Și dacă la proba scrisă de la limba română, atât elevii, cât mai ales părinții consideră notarea subiectivă, funcție de interpretarea profesorului corector, la Matematică baremele vor fi clare, fără tăgadă.

Ieri, prof. Cătălin Zîrnă, catedra de Matematică a Colegiului Național "Mircea cel Bătrân", declara, pentru "Cuget Liber", că subiectele nu au prezentat un mare grad de dificultate, fiind la fel ca și până acum.

"Să ne amintim că și la simularea din primăvară, subiectul de geometrie în spațiu a dat oarece bătăi de cap, ceea ce ar fi trebuit să-i pună pe gânduri. Cel mai probabil departajarea se va face la subiectul 3, respectiv subpunctele 1 c) și 2 c)", a mai adăugat același profesor.

v v v

Amintim că media generală obținută la Evaluarea Națională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învățământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală la Evaluarea Națională (în proporție de 75%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (în proporție de 25%).

Primele rezultate vor fi afișate vineri, 1 iulie, după care urmează calcule și supoziții privind șansele la admiterea în liceul constănțean dorit, repartizarea computerizată urmând să aibă loc pe 19 iulie.

Comentează știrea

Gata, Miha!
29 iunie 2016
Poti sa respiri usurata!

Ti-a iesit si de data asta, nu? Cat de simplu poate fi totul pentru unii ! Mult zgomot pentru nimic! Au latrat parintii, copiii, profesorii, catelusul de la intrarea profesorilor, dar pana la urma tot ai reusit sa te cotesti! Asteapta toata Constanta cu sufletul la gura sa vada nota odraslei tale! Daca nu ia 10 chiar esti de tot rasul, adica s-ar zice ca te-ai agitat degeaba.....tu, si toata comisia de la DB! EI, CE ZICI, VA FI NOTA MAXIMA? Daca va fi asa, mai ramane un hop de trecut: repartizarea computerizata! Greu, foarte greu, emotii mari si atunci! Va fi singura medie de 10 pe judet? Ca altfel e jale mare, nu? Desfiintezi si comisia si inspectoratul, nu? Arunci doua buzdugane, nu doar unul cum ai facut pana acum.......Off, off, offf! Greu mai este sa fii director.....

Cruella devil
29 iunie 2016
Inca nu....

N-as zice ca respir usurata! Mai am ceva emotii....nu atat de mari ca pana acum, dar pana nu vad eu negru pe alb media pe care mi-am propus-o, n-am liniste! Ma simt de parca as fi dat eu examen, sau colegii mei din comisie! Se stie ca daca nu luam nota maxima facem contestatie si eu si ei...., inseamna ca examenul n-a fost corect! Toti ceilalti si-au aranjat......Cat despre liceu, inca nu m-am hotarat unde sa-mi dau plodul. Depinde de oferte....Daca colegii mei directori de licee imi promit ca 4 ani nu voi avea nicio problema cu copilu, aleg eu. Daca nu, alege cel de sus! Oricum copilu este super pregatit, a invatat pe rupte.....ca si mine de altfel! Stiu ca suntem invidiate pentru aceste calitati si pentru altele , dar nu ne pasa! Oameni rai......da-i dreaku! Noi mergem inainte.

elev de la clasa pregatitoare
29 iunie 2016
tanti crue, vreau si eu nota 10 la admitere!!!

mi-a zis mami ca e prietena cu tanti crue si ca daca ma inscrie la scoala- jucarie o sa am numai FB, nota 10 si bulinute rosii....si ca pot sa ma si joc cat vreau, fara sa fac multe teme. Are grija tanti crue de mine pana in clasa a opta....ca nu e greu. si mai sunt niste tanti si neni in scoala care tot asa se joaca si ei cu notele si cu bulinutele, ca sa nu planga copilasii draguti ca mine. Ce frumoooos, aici vreau sa raman, la scoala -jucarie pana ma fac mare! sper sa vina si alti copii.

Vadu
29 iunie 2016
Crue, te-ai dat de gol!

Fă crue, dar tu dai chiar tot pe gușă? Așa proastă esti? Ai spus negru pe alb că te-a ajutat comisia! Nu credeam că pastiluțele astea noi iti fac atât de rău incât dai tot din tine, spui adevărul.....Păi așa ne-am înțeles noi? Or fi văzut părinții pe geam ce s-a moșmondit acolo? Bine că nu se pot contesta decât lucrarile propriilor copii.....Sper că n-o sa iei si vineri vreo pilulă de-asta tâmpită inainte de ora la care se incheie contestațiile, că tu esti in stare să contesti naibii nota 10!

Răspuns la: Inca nu....
Adăugat de : Cruella devil, 29 iunie 2016
N-as zice ca respir usurata! Mai am ceva emotii....nu atat de mari ca pana acum, dar pana nu vad eu negru pe alb media pe care mi-am propus-o, n-am...
STATI
29 iunie 2016
"LINISTITE"

Stati linistite, COMISIA VEGHEAZA PENTRU CINE VREAU EU-zice "EA" Si ce daca sunt sute de copii care chiar invata, care chiar au emotii, care au invatat in toti acest 4 ani de gimnaziu, care merita din plin sa aiba succes.Poate unul din ei va pierde locul pe care il,vrea pentru ca CINEVA fura. Da, fura dreptul altuia. Acum un loc la liceu, maine la facultate, mai tarziu la locul de munca, apoi ajunge sef si fura linistea oamenilor cinstiti, care au muncit si au invatat. Dar de unde sa stie ei ce e munca, ce e rezultatul obtinut onest? Aceia sunt " prostii" care au invatat, nu merita respectul.Nu au scoala vietii. Nu sunt smecheri! De aceia merge Romania asa. Luati atitudine la nereguli! Nimeni nu trebuie sa rabde nimic nedrept, ilegal! JOS CU PROSTII SI HOTII!

Doamna cu toneta
30 iunie 2016
doamna stan, nu v-a lasati!

Doamna stan, vam luat cu binele, vam luat si cu raul, dar tot nu ma-ti cautat! Nu stiam ca sunteti asa rau platitoare! Chiar asa, doamna?! Cand va ploua in gura la toneta de toate ce vedea-ti, a-ti vazut, vam umplut sacosa cu toate cele de nevoie. Dar sa nu i-mi dati banii nici pana astazi...asta na-m crezut! Vorbea intro zi un client, care zicea ca va cunoaste bine familia, ca cica il buzunariti pe domnul fostul vice si de ultimul banut, cand v-a da pantaloni la spalat s-au cand se schimba si omul, dupa o zi de munca, in hainele de casa...! Este adevarat, doamna?! Chiar asa?! Si ce faceti cu bani, ma rog?! Ca mie nu, menajerei nimic, doar v-a flenduriti de acasa la scoala si inapoi cu gipanul ala scump cat o garsoniera intrun bloc de nefamilisti, din aia cu resoul in usa, pe hol, sa moara toti vecini ca gatiti sarmale! Nu, scuze daca jicnesc, dar i-mi ajunge si mie! Cata rabdare sa mai am?!

Stan este si ea om!
30 iunie 2016
Totusi, jooooos, stan!

Mai, doamna cu toneta, las-o pe stan in pace in perioada asta! Numai de datoria ta nu are ea chef acum! Are emotii, asteapta notele plodului eminent la evaluare, mai ales ca ea, cum respecta mereu legea, n-a mai invartit nimic cu comisia, ca in anii trecuti. Si, oricum, dimitriev (popa, de constrangere) si ahtamon, candva "yes ma'm"-ii de serviciu a lu' tovarasa stan au devenit verticali, impenetrabili si reticenti la orice mica propunere de fraudare a evaluarii venita de la stan. Cere-i si tu banii mai pe toamna, cand o sa vina stan la tine sa iti cumpere gogonele si gogosari. Si atunci o frigi la pret si gata! O data te frige stan, apoi o frigi tu pe stan. Intelege, gata, las-o mai moale ca, pe langa faptul ca stan sta cam prost cu nervii, ca de obicei, mai era sa si lesine de emotii, saracuta de ea, luni, la romana, pe bancuta din fata scolii-jucarie-mostenire a lu' stan!

Răspuns la: doamna stan, nu v-a lasati!
Adăugat de : Doamna cu toneta, 30 iunie 2016
Doamna stan, vam luat cu binele, vam luat si cu raul, dar tot nu ma-ti cautat! Nu stiam ca sunteti asa rau platitoare! Chiar asa, doamna?! Cand va...
Doamna cu toneta
30 iunie 2016
Stan, vreau banii!

Ce sti tu domle?! Ce te bagi?! Eu o tiu pe datorie pe stan de multa vreme, nu de azi de ieri. Ia veziti de trebile tale, ca eu din asta traiesc. Si mam cam saturat de cliente ca stan, doamne de astea inchipuite, care aleg morcovii si prazul, ce sa zic, cu doua degete, de parca le pute, apoi se fac ca a-u uitat bani acasa si zic mereu ca se intorc maine sa mii aduca. Si daca i-si vinde casa pana in toamna, aia pusa sub sechestru de dna, ca dracu' mai intelege cum este situatia?! Si schimba toneta?! Nici nu m-ai am ochi so vad, nu vedeti?! Inainte o respectam si ii vorbeam cu doamna stan. Acum, gata, stan, ca nu merita so domnesti atata pe asta!!!

Răspuns la: Totusi, jooooos, stan!
Adăugat de : Stan este si ea om!, 30 iunie 2016
Mai, doamna cu toneta, las-o pe stan in pace in perioada asta! Numai de datoria ta nu are ea chef acum! Are emotii, asteapta notele plodului eminent...
Grig
30 iunie 2016
Promovare

Daca iti permiti sa rupi din timpul tau o ora pe zi, promoveaza prin anunturi si castiga bani. Metoda 100% romaneasca, incearca nu ai nimic de pierdut. bit.ly/29bcyA6

Răspuns la: Poti sa respiri usurata!
Adăugat de : Gata, Miha!, 29 iunie 2016
Ti-a iesit si de data asta, nu? Cat de simplu poate fi totul pentru unii ! Mult zgomot pentru nimic! Au latrat parintii, copiii, profesorii...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7099 secunde