Părinți revoltați la Școala 39. Au mai rămas șase copii într-o clasă

9968
48

Articole de la același autor

La Școala Gimnazială nr. 39 "Nicolae Tonitza" din Constanța, la sfârșitul săptămânii trecute a avut loc o întâlnire între inspectori de la ISJ Constanța și părinții de la clasa a II-a unde este învățătoare prof. Daniela Contor. 


Nemulțumirea lor pleacă, pe fondul unor altercații apărute în colectivul clasei, și de la activitatea la catedră a acestui cadru didactic, afirmând că, de la începutul anului școlar, copiii lor nu au scris pe caiet mai mult de cinci pagini. Spre știința celor doi reprezentați ISJ, părinții au adus chiar și o filmare de la o serbare în care prof. Contor îi dojenea pe aceștia, iar o mămică a adus inclusiv caietele copilului.


Prof. Nicoleta Bercaru, directorul Școlii nr. 39, a declarat pentru "Cuget Liber" că a auzit despre incidentele petrecute anul trecut în colectivul clasei prof. Contor, dar a încercat să aplaneze situația. "Faptul că am ținut partea cadrului didactic i-a îndepărtat pe părinți de conducerea școlii, mult prea mulți hotărând să-și mute copiii de la clasa doamnei învățătoare. Așa se face că la ora actuală, din colectivul de 26 de copii cu care a pornit în clasa pregătitoare, doar vreo șase au mai rămas, restul efectivului formându-se pe parcurs, școala noastră fiind cău-tată în permanență", a mai spus managerul unității de învățământ.


"În toate clasele se întâmplă la fel"


Învățătoarea Daniela Contor s-a mai aflat pe 5 martie și într-o comisie de disciplină a Școlii 39, din cauza reacției violente pe care a avut-o față de o colegă a fiicei sale, elevă în clasa a II-a, dar la o altă clasă. "La momentul respectiv am decis să mă retrag și să las să se rezolve situația de la sine, dar am revenit în școală la insistențe părinților", ne-a declarat chiar învățătoarea. Întrebată de ce atât de mulți părinți și-au retras copiii din clasa ei, prof. 


Contor a afirmat că au plecat în Germania ori s-au mutat din cartier sau au ales varianta after school. După care și-a amintit că, în primul an, la clasa pregătitoare unii s-au retras din cauza unei eleve violente. 


"Sunt părinți care au plecat și pentru că am dat copilului calificativul B în loc de FB, iar acum regretă. Dacă veți observa există o dinamică de acest fel în toate clasele, iar la mine plecările s-au produs pe parcursul a trei ani", a mai justificat învățătoarea. Cât despre modul cum predă la clasă și faptul că elevii au doar câteva pagini de la începutul anului școlar, prof. Contor ne-a reamintit că în învățământul primar se mai lucrează și cu auxiliare și culegeri.


Comentează știrea

48 comentarii. Pagina 1 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 ...5 
Alina
22 martie 2015
Neadevaruri

Un articol cum nu se poate mai departe de adevar. Doamna Contor este un om de exceptie pentru invatamantul romanesc, spala imaginea unei scoli patate in ultima vreme de scandaluri legate de spagi. Nu s-a retras niciun copil din clasa, toti parintii au facut scut in jurul doamnei, o sustin pentru ca isi doresc un astfel de om in viata copiilor lor, in postura de invatator. De altfel au si semnat, cu totii, un memoriu la inspectorat in care solicita sa nu le fie schimbata invatatoarea, pe care copiii o iubesc. De vreo violenta nici nu poate fi vorba si nici de vreo retragere din clasa. Doar despre copii cu experiente frumoase, pentru care scoala inseamna bucurie si satisfactie datorita doamnei invatatoare. Pe care as vrea sa o si felicit pentru rezultatele de exceptie obtinute de elevii sai la cel mai recent concurs, Euxin Math (punctajul maxim, de 100 de puncte, fiind obtinut de un elev din clasa a doua D). Doamna Simona Anghel, sper sa reveniti si cu un articol bazat pe fapte reale. Acesta nu cred ca va reprezinta.

Eu
23 martie 2015
scoala

Dna Simona Anghel mai întâi aflați adevarul si apoi faceți un articol. Copilul meu este în această clasa și are rezultate foarte bune.va rugăm nu mai scrieți aberații .

Cetatean
23 martie 2015
scoala 39

Nu o cunosc pe d-na invatatoare dar daca vreti sa stiti de directoare urmariti unde vor merge copiii in saptamana altfel si veti vedea ca toate clasele merg in aceleasi locuri si daca toti merg in acelasi loc sigur cineva a indus invatatorului unde sa duca copiii. Oricum unde duc copiii sunt locuri tampit alese si fara noima pentru copiii si fantastic de scumpe. Am platit multi bani. Daca sunteti jurnalisti urmariti si aflati adevarul

Alt eu
23 martie 2015
Eroare

Prin acest articol dna S. Anghel dovedeste nerespectarea / ignorarea unei cerinte obligatorii de care orice jurnalist ar trebui sa tina seama: pentru ca o simpla informatie (zvon) sa devina o stire credibilia trebuie culese date din cel putin trei surse de incredere. Care sunt sursele in acest caz? Doar o mamica??? Parintii sunt revoltati la sc. nr. 39, clasa a II-a D, DAR motivul este NEDREPTATEA facuta cadrului didactic al copiilor lor! Copilul meu invata in aceasta clasa, are mult mai multe pagini scrise in caietele de clasa, fise de lucru completate in ore, subiecte de la concursuri rezolvate la scoala, dictari, caiete auxiliare si culegeri pe care, de asemenea, lucreaza si la scoala si alte materiale didactice. Oricum, prefer sa fie mai multe informatii in mintea copilului decat pe caiete! Un alt mare neadevar in acest pseudo-articol: sunt mai multi copii care au ramas in colectiv de la clasa 0 pana in prezent, ceilalti plecand pentru ca si-au schimbat domiciliul, lucreaza in strainatate etc. Personal, sunt foarte multumita de modul in care dna. invatatoare D. Contor lucreaza la clasa. Copilul meu are rezultate bune la concursuri si cunoaste multe lucruri la toate disciplinele in conditiile in care lucreaza singur acasa doar temele date de doamna, are timp suficient si pentru joaca si este un copil normal, nu neaparat un geniu! Recomand parintilor sa nu mai incerce sa intervina in derularea actului educational pentru ca invatatorul stie cel mai bine ce si cum trebuie sa predea!

Tavi
23 martie 2015
Ceva nou

Cea mai noua oferta de lucru !!! Oferim curs gratuit si complet de instruire ! Succesul garantat se ascunde in ambitia noastra a fiecaruia dintre noi de a nu renunta.S-ar putea ca la batrinete sa trebuiasca sa muncesti daca nu faci ceva in plus acuma pina esti tinar. Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala.Part-time(in timpul liber 3 ore/zi) sau full-time. Cerem seriozitate maxima.Alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Flori
23 martie 2015
Sa fim seriosi!

Părinții elevilor din cls d-nei prof.Contor,cei care pot fi obiectivi,stiu si apreciază eforturile d-nei pt.acești copii.De altfel,cred ca pozele de la activitățile inedite ,filmarile,materialele afișate peste tot stau mărturie clara a activității sale.Nu e nevoie de niciun comentariu in plus.E un cadru didactic vertical ,care cunoaște meserie si care sparge tiparele comuniste..de aceea nu toți stiu s-o aprecieze! Rușine jurnalistei !

mary
23 martie 2015
pentru cetatean

Felicitari pentru mesaj D-na directoare ,, face si desface totul ''! O PROFESOARA DIN GENERATIA ,,PRO''.......si probabil o continuatoare a naravurilor fostului director.!

alina
23 martie 2015
bravo Simona Anghel

Toata stima,trebuia sa se "sparga buba"odata

eu
23 martie 2015
eu

Directoarea ar trebui data jos.

pentru retardati
24 martie 2015
pentru retardati 1

prietene, esti idiot? daca era copilul tau in locul fetitei abuzate, la fel ai fi gandit ??? probabil ca da, la cat de mult gandesti

Răspuns la: pentru cetatean
Adăugat de : mary, 23 martie 2015
Felicitari pentru mesaj D-na directoare ,, face si desface totul ''! O PROFESOARA DIN GENERATIA ,,PRO''.......si probabil o continuatoare a...
48 comentarii. Pagina 1 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 ...5 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1313 secunde