Părinți care fac orice pentru a-și vedea odraslele la școala dorită. Își fac fictiv viza de flotant!

2781
3
Părinți care fac orice pentru a-și vedea odraslele la școala dorită. Își fac fictiv viza de flotant! - fondclasapregatitoare-1490284300.jpg

Articole de la același autor

Toate unitățile de învățământ din municipiul Constanța  au afișat, ieri, listele copiilor admiși în clasele pregătitoare pentru anul școlar viitor, iar Inspectoratul Școlar Județean a anunțat  că au mai rămas disponibile pentru etapa a II-a 500 locuri. 


Cum era de așteptat, s-au epuizat încă din prima etapă toate cele 150 de locuri la Școala Gimnazială nr. 30 "Gheorghe Țițeica", dar și la Școala Gimnazială nr. 24 "Ion Jalea" (150 locuri), la Școala Gimnazială nr. 12 "B.P. Hașdeu" (125 locuri), Școala Gimnazială nr. 29 "Mihai Viteazul" (100 locuri), Școala Gimnazială nr. 7 "Remus Opreanu" (100 locuri), Școala Gimnazială nr. 37 (125 locuri). De asemenea, s-au epuizat și locurile la Colegiul de Arte (50 locuri), Colegiul Pedagogic (25 locuri) și Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru" (25 locuri). 


Așadar, părinții din cartierul Tomis Nord mai au la dispoziție cele 46 de locuri de la Școala Gimnazială nr. 38 "Dimitrie Cantemir". Iar cei din cartierul Casa de Cultură ar trebui să se grăbească, pentru că mai sunt doar 12 locuri la Școala Gimnazială nr. 39 "Nicolae Tonitza", unde, de altfel, sunt cele mai multe clase, respectiv șapte. 


"E dreptul părintelui să încerce" 


Prima unitate de învățământ căreia ne-am adresat a fost Școala nr. 30, către care se îndreaptă atenția foarte multor părinți constănțeni. Prof. Corina Vlad, director adjunct, declara că pentru cele 150 de locuri prevăzute prin planul de școlarizare au fost depuse 168 de dosare, din care 158 au îndeplinit condițiile de… circumscripție, iar 10 dosare au fost respinse. "Mai avem alți trei copii redistribuiți din alte școli, dar nefiind din circumscripție au fost refuzați. În prima etapă, e dreptul părintelui să încerce", afirma prof. Vlad. 


Și pentru că de anul trecut, ISJ Constanța a solicitat o situație în care să fie raportate, defalcat, dosarele în care părinții au viză de flotant proaspăt… ștampilată, am încercat să aflăm care este ponderea acestora la cea mai râvnită școală. Nu mică ne-a fost surprinderea să aflăm că, anul trecut, aproape o treime dintre părinți s-au mutat… fictiv.


La Școala "Ion Jalea", numărul copiilor care depășesc cifra aprobată de școlarizare este mai mare decât la Școala 30. 


"Am avut 187 de înscriși la clasa pregătitoare. Dintre aceștia, 158 în circumscripție și 29 din afara circumscripției. Se mai adaugă alte cinci dosare respinse de la o altă unitate la care au încercat părinții, dar fiind din circumscripția noastră, suntem obligați să-i primim. În total, avem 163 de copii, pentru cele 150 locuri prevăzute, ceea ce înseamnă că vor fi cam 27 de elevi pe clasă. Vom face o solicitare scrisă la Inspectoratul Școlar Județean pentru o suplimentare de 13 locuri", declara prof. Corina Teodorov, directorul Școlii nr. 24. 


În schimb, la o altă școală din buricul târgului, Școala nr. 28 "Dan Barbilian", care a cunoscut o vreme în care se dădeau bătălii la înscriere, anul acesta s-au înscris doar 28 de copii din circumscripție și 59 din afara ei, dintre care cinci au viză de flotant. "Avem patru clase și sperăm să reușim să le ocupăm în etapa a doua", declara prof. Daniela David, noul director. 


Începând de astăzi și până pe 30 martie, calendarul înscrierilor în clasa pregătitoare prevede depunerea cererii-tip de înscriere la secretariatul unității de învățământ aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă. 


Comentează știrea

stan
24 martie 2017
snobism

Vrem sa ne vedem copiii din ce in ce mai sus si ii chinuim scolile cu pretentii

ISJ este vinovat
24 martie 2017
ISJ este vinovat

ISJ este vinovat, prin neglijenta si complicitate. Haosul si dezastrul din ISJ este tinut sub presh.

Popescu
24 martie 2017
Intrebare

Am predat 40de ani la Scoala nr. 30. Am acum un nepotel care trebuie inscris, la anul, in clasa pregatitoare. Trebuie sa fac ceva necinstit, cand se stie ca peste 40% isi fac mutatie provizorie?????? Cei care lucram sau am lucrat in sistem , nu putem sa ne inscriem copiii unde dorim???????

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6658 secunde