Palmaresul unui festival mic pentru viitori oameni mari!

295
5
Palmaresul unui festival mic pentru viitori oameni mari! - festival-1368805019.jpg

Articole de la același autor

În cadrul evenimentelor dedicate, ieri, aniversării a 36 de ani de la înființare, Liceul Teoretic "Traian" a programat o adevărată desfășurare de forțe la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța, cu prilejul Galei de premiere a celor mai bune filme înscrise la Festivalul Național de Scurtmetraj pentru Liceeni.

Aflat la a VI-a ediție, Festivalul Filmmic s-a bucurat de interesul tinerilor cinefili care au trimis la Constanța 45 de filme ce au fost jurizate și selectate pentru Gala de ieri.

Tema de anul acesta a fost inspirativă pentru concurenți, "Îmi pasă" oferindu-le șansa să își exprime cinematografic trăirile, dilemele și gândurile despre viața de adolescent.

Jurizarea filmelor a fost făcută de profesioniști din industria cinematografică, din media și din educație, precum: prof. Sorina Plopeanu - directorul Casei Corpului Didactic, Iulia Pană - scriitor jurnalist, Beatrice Popa - producător tv, Dan Cojocaru - actor și director al Regiei Județene de Distribuție și Exploatare a Filmelor Constanța, Alexandra Păun - scenarist-producător de film independent. Președintele juriului de la această ediție a fost actorul și regizorul Florin Piersic Jr.

Ei au fost cei mai buni

La secțiunea scurt metraj, premiul I a fost obținut de filmul "Dați-mi informație, de restul mă ocup eu!", aparținând unei echipe a Colegiului Național "Mihai Eminescu" din Petroșani (Hunedoara). Premiul II - "EduCool" (Colegiul Național "Aurel Vlaicu" Orăștie, Hunedoara), Premiul III - "We are human and we care" (Colegiul Național "Petru Rareș" Suceava), la egalitate cu "Ștafeta «Îmi pasă»" (Liceul Teoretic "Ovidius"). Premiul pentru imagine, sunet, montaj a revenit filmului "Acolo este mama", al Colegiului Națio-nal Pedagogic "Constantin Brătescu" Constanța, pre-miul pentru scenariu - "Alb… sau negru?" (Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" Constanța), premiul pentru scenariu - "Destiny" (Colegiul Național "Mihai Eminescu" Constanța), premiul pentru regie - "Random" (Colegiul Pedagogic Constanța), men-țiune specială pentru ori-ginalitate și umor - "Supereroii" (Liceul Teoretic "Ovidius" Constanța). Premiul pentru cel mai bun actor l-a obținut protagonistul filmului "Alcooluri tari, arome tari" (Liceul Teoretic "C.A. Rosetti" București), iar cea mai bună actriță a fost declarată "eroina" din "Mesajolog" (Liceul Teoretic "Traian" Constanța).

La secțiunea spot publicitar, pentru prima oară în istoria FILMMIC, echipa de la "Traian" a obținut premiul I pentru "Less sugar can sweteen your life", iar elevii de la Colegiul "Brad Segal" din Tulcea, cu "Antikitsch", au obținut premiul pentru originalitate.

O mențiune specială a obținut și filmul "Timbru către fericire", al absolventului Radu Trăscău, la secțiunea "Punct și de la capăt".

Și pentru că tot am vorbit despre palmares, reamintim că acest festival al Liceului Teoretic "Traian", al cărui suflet și promotor este prof. Alina Dermengiu, deține un premiu la secțiunea "Cel mai bun proiect educațional", la Gala "Premiile în Educație" ale Fundației Dinu Pa-triciu.

Comentează știrea

Ada
18 mai 2013
premii surpriza sau nu?!

Ati dat Pedagogicului premiu pentru ca tasu` lu Dumitrana e Dumitru Lupu si ii trebuie fetei in "palmaresul" cv-ului?

maria
18 mai 2013
invidia

Nu fapt au dat premiu pedagogicului pentru ca au avut un scurtmetraj foarte bun,ca daca era vorba de asta luau dorect premiul cel mare.. asa ca ia o pauza ofticato

parinte
19 mai 2013
bacalaureat?

felicitari pentru organizare , dar poate directorii se mai gandesc ca acesti copii dau bacalaureatul. ei n-au mai facut ore de romana de 3 saptamani, profesora fiind implicata in tot felul de activitati. e corect? ca sa nu mai spun ca a dat note celor care au cumparat carti cu comentarii. doamna staicu ar trebui sa mai stea la clasa.

Ada
22 mai 2013
pitzipoance si (anti)talente

maria, mda..cam asa le cheama pe toate minorositele) cand o sa avem si noi "talente" in romania sa nu uiti sa dai comunicat de presa la ziar! poti sa zici orice ca mie oricum mi se rupe. asta e adevarul

maria
22 mai 2013
speechless

Nici macar nu am ce discuta cu tine pentru ca se vede clar ca NU LE AI cu aceasta industrie. Si nu ma lua pe mine cu Romania,pentru ca si tu traiesti aici,deci automat te ai facut singura "(ANTI)talent".. si poti sa comentezi pana maine,Dumitrana este mult prea sus ca sa bage in seama prostia altora. Te am pupat.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5273 secunde