"Oscarul românesc" 2017. Ce trebuie să știți despre importantul eveniment

78

Articole de la același autor

Gala Premiilor Gopo 2017, care va avea loc în Sala Mare a Teatrului Național "Ion Luca Caragiale" din București, marți, 21 martie, va fi transmisă în direct de TVR 2 și Radio România Cultural. Evenimentul va fi difuzat pe internet, pe site-ul premiilegopo.ro.


Postul public de televiziune va difuza sosirea invitaților pe covorul roșu, începând cu ora 20, și ceremonia de decernare a premiilor, de la ora 20.40.


Pentru al doilea an consecutiv, amfitrionul galei va fi actorul Alexandru Bogdan.


Alexandru Bogdan, născut pe 24 ianuarie 1986, la Târgu-Ocna, a urmat cursurile Universității Hyperion, secția Actorie, apoi a absolvit Regie teatru la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale" unde, de asemenea, a terminat un master în actorie. A debutat în 2006, la Teatrul Odeon, în piesa "E doar sfârșitul lumii", în regia lui Radu Afrim. Alexandru Bogdan este cunoscut și pentru aparițiile sale în televiziune în calitate de prezentator al emisiunii "Cronica Cârcotașilor" și rolurile interpretate în serialul "Mondenii".


Printre actorii care se vor afla pe scena Premiilor Gopo pentru a înmâna premiile se numără: Victor Rebengiuc, Dana Dogaru, Marian Râlea, Diana Cavallioti, Ana Ularu, Raluca Aprodu și Tudor Istodor.


În cadrul galei vor fi decernate trofee pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor, dar și premiul pentru întreaga carieră – oferit actorului Ion Dichiseanu, și premiul Gopo pentru întreaga activitate – acordat actorului Valentin Uritescu.


La Gala Premiilor Gopo, aflată la cea de-a XI-a ediție, pelicula "Sieranevada", în regia lui Cristi Puiu, a obținut 16 nominalizări la 13 categorii, fiind urmată în clasamentul producțiilor care au primit cele mai multe nominalizări de filmul "Câini", debutul regizorului Bogdan Mirică în lungmetraj (13 nominalizări), "Inimi cicatrizate", în regia lui Radu Jude, cu 12 nominalizări, și "Bacalaureat", film regizat de Cristian Mungiu, cu nouă nominalizări.


Cea de-a 11-a ediție a galei premiilor Gopo este organizată de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și Babel Communications.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8832 secunde