Orchestra din Viena a adus o premieră mondială pe scena Casei de Cultură

441

Articole de la același autor

Renumita Strauss Festival Orchestra Vienna a revenit anul acesta la Constanța, pentru a cincea oară, cu un concert extraordinar de Crăciun, sub bagheta maestrului Willy Buchler. Programul a fost complet nou, iar în premieră mondială, orchestra a încântat publicul, cu Marșul Sarazinilor, o piesă care a ridicat în picioare cele aproximativ 800 de persoane prezente la concertul care a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor. 


Potrivit promoterului turneului Strauss Festival Orchestra Vienna în România, Oana Ivănel, cea care reprezintă de altfel Asociația Cul-turală Dracula, a fost o reală plăcere atât pentru dirijor, cât și pentru ceilalți membri ai orchestrei să cânte pentru publicul constăn-țean, pe care îl consideră nu numai cult, dar mai ales un bun cunoscător al muzicii de calitate. Noutatea acestei ediții a concertului de Crăciun a constituit-o prezența pe scenă a prim-solistei Romina Kolodziej, de la Teatrul Național Slovac din Bra-tislava și a solistului Vladimir Sni-zek, pregătiți special pentru acest eveniment de celebra balerină Raffaela Pegani, care s-a pensionat în 2015 și își continuă acum activitatea ca și coregraf.


Născut în Vienna, maestrul Willy Buchler este unul dintre cei mai de seamă reprezentanți ai muzicii vie-neze. El se bucură de un mare suc-ces pe scenele din întreaga lume, având un stil inconfundabil. Opti-mismul, dedicația, sensibilitatea și umorul sunt caracteristicile stilului său incomparabil de a face muzică, bazat pe prospețime, entuziasm sincer și experiență îndelungată. În plus, Willy Buchler continuă tradiția lui Johann Strauss, de a dirija cu vioara în mână, deopotrivă publicul și muzicienii. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 10 Decembrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Concert caritabil  de Crăciun
Sâmbătă, 10 Decembrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Mihai Mărgineanu, în concert la Doors Club
Miercuri, 07 Decembrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Bittman și Bațu, în Club Phoenix
Sâmbătă, 03 Decembrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Concert în Piața Ovidiu
Sâmbătă, 03 Decembrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Concert Compact,  în Club Doors
Pagina a fost generata in 0.4887 secunde