Opera în recital la Festivalul constănțean al muzicii

414
3
Opera în recital la Festivalul constănțean al muzicii - pozacarmenslides-1351876423.jpg

Articole de la același autor

O nouă filă a celei de-a XXXVIII-a ediții a Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului se scrie în acest week-end la Teatrul Național "Oleg Danovski" din Constanța. 


După succesul premierei "My Fair Lady" de duminica trecută, spectacol îndelung ovaționat de publicul constănțean, sâmbătă, 3 noiembrie, de la ora 19, pe scena teatrului e rândul valorilor interpretative ale Operei din Brașov să impresioneze.

Intitulat "Opera în recital" evenimentul artistic îi va avea ca protagoniști pe Anda Pop, Asineta Răducan, Adrian Mărcan și Liviu Iftene. La pian îi va acompania Ovidiu Mezei.

Duminică, 4 noiembrie, de la ora 19, în opera "Carmen" a lui Georges Bizet pe un libret de Henri Meilhac și Ludovic Halévy, după nuvela omonimă a lui Prosper Mérimée publicul va avea ocazia să vadă artiști constănțeni în roluri de debut alături de invitați speciali: Hermine May, din Germania, o va întruchipa pe Carmen, Răzvan Săraru – în rolul lui Don Jose, Ștefan Popov, din București, în rolul lui Escamillo, Elena Rotari - Micaela, Doru Iftene - Doncairo, Bogdan Sandu - Remendado (debut), Mihaela Ionescu - Frasquita, Magda Marcu - Mercedes, Laurențiu Severin - Zuniga, Marius Eftimie - Morales (debut).

Dacă premiera mondială a operei a avut loc la "Opéra Comique" din Paris, pe data de 3 martie 1875, la Constanța, tânăra regizoare Răsvana Cernat a montat la Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" "Carmen", de Bizet, în anul 2007.

Una dintre puținele opere care au supraviețuit timpului și face parte din repertoriul instituțiilor lirice din lumea întreagă prezintă mult îndrăgita poveste a vulcanicei Carmen, o tânără țigancă superbă a cărei iubire este pe cât de efemeră, pe atât de pasională și care are un efect devastator asupra bărbaților care o întâlnesc. Brigadierul Don Jose însuși se îndrăgostește iremediabil atunci când o vede pe Carmen pentru prima oară, iar gelozia îi va anihila complet simțurile până la crimă, atunci când tânăra îl părăsește pentru un alt bărbat.

Celebră pentru ariile sale precum Habanera sau Cântecul Toreadorului, valoroasa lucrare "Carmen" a cunoscut și o montare în 3D anul trecut când în cinematografe melomanii au făcut cunoștință cu o variantă mai neobișnuită.

Prețul biletelor pentru spectacolul de duminică de la Constanța pleacă de la 20 de lei, funcție de locurile pe care le aleg spectatorii.

Vă reamintim că săptămâna viitoare, Festivalul Muzicii și Dansului se încheie cu premiera poemului vocal-coregrafic "L’ Heures D’Or de Paris", în regia, coregrafia și scenografia maestrului Horațiu Cherecheș, programat sâmbătă, 10 noiembrie, și cu Gala extraordinară de operă cu invitați din Serbia și Albania, de duminică, 11 noiembrie.


Comentează știrea

serafim navaro
3 noiembrie 2012
numai de bine

am fost la Brasov, am vazut spectacole si am apreciat vocile deosebit de frumoase de acolo. Au solisti grozavi si sunt sigur ca recitalul din seara asta va fi de exceptie. Am mai observat si ca sunt foarte multi, multi pe scena (in cor, solisti). La noi de ce sunt asa de putini? Am auzit ca au fost probleme, au fost dati afara oameni, dar acum u s-a revenit pe un fagas normal? Aseara la Barbierul din Sevilla erau doar cativa baieti pe scena. Nu critic, imi dau seama ca avem la Constanta un colectiv foarte bun, din moment ce poate face fata si in asemenea conditii, dar imi amintesc si de anii cand lucrurile mergeau bine in cultura, iar in Constanta inca nu aparuse nimeni care sa vrea sa transforme teatrele in cazinouri si sa ne transforme din centru cultural in centru braziliano-manelist... Bravo din tot sufletul ptr Barberul si solistii exceptionali de aseara, mult succes ptr cei din Brasov si ptr Carmen!

abramovici
3 noiembrie 2012
idee

eu tocmai am lansat o idee si ii propun, acum, pe aceasta cale, dnei Vladescu sa initieze un serviciu on-line la care sa se aboneze iubitorii de opera si prin care sa fie anuntati constant si cu suficient timp inainte de toate evenimentele , sa li se ofere date, explicatii, posibilitatea de a pune intrebari si de a primi raspunsuri pe mail si de a cumpara sau rezerva bilete on line. eu as vrea sa am parte de un serviciu ca la firmele de vanzari on line, care sa ma anunte in timp util de fiecare spectacol sa-mi prezinte oferta, sa ma convinga ca merita si sa-mi vanda sau sa-mi rezerve bilete on-line. Si sa-mi dea si un premiu daca sunt client fidel. Ce ziceti, dna Vladescu, ne ajutati? Am sa insist cu ideea asta, poate o citi cineva odata.

artist
3 noiembrie 2012
pt. 1 si 2

Barbierul , este o partitura a carei parte corala a fost scrisa doar pentru voci barbatesti . in varianata precedenta , apareau fetele doar pentru ca aceasta a fost o propunere regizorala . cat despre ideea dvs. (nr.2) , trebuie sa stiti ca exista deja un sit oficial al operei , usor de gasit pe Google (tnobolegdanovski ) , unde gasiti si un nr. de tel. pt. rezervare de bilete si orice alte detalii despre spectacole , doar ca ar trebui perfectat (poate cu o sectie de vanzari bilete onnline) si intretinut la zi dar ... cine are obligatia sa se ocupe de acest aspect , pare ca nu este suficient interesat , din pacate . cred ca cel mai sigur si eficient ar fi sa va adresati "in direct" secretariatului muzical sau directorului artistic al institutiei . va multumim pentru apreciere si sustinere !

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 03 Octombrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Program de festival la "Oleg Danovski"
Marţi, 02 Octombrie 2012
Stire din Cultură-Educație : "Muzica basmelor" la TNOB
Pagina a fost generata in 0.4553 secunde