Operă, balet, comedie, spectacole pe alese pentru un week-end cultural la Constanța

377
Operă, balet, comedie, spectacole pe alese pentru un week-end cultural la Constanța - fondoperabalet-1487344415.jpg

Articole de la același autor

După ce vineri, Ileana Ploscaru a urcat pe scena Teatrului de Stat în spectacolul "Scaiul", iată că sâmbătă, 18 februarie, de la ora 19, revine în cea mai recentă premieră de succes, "Bătrâna și hoțul", de Viorel Savin. 


Cel care are privilegiul de a-i da replica "Bătrânei" este Dan Cojocaru, cei doi reușind să transmită cu umor și cu talent meditația asupra artei, pe care a intenționat-o regizorul Iulian Enache. În roluri episodice apar Alina Manțu și Alexandru Medveghi, scenografia fiind realizată de Lăcrămioara Dumitrașcu, iar muzica originală, compusă de Adrian Mihai.


Duminică, 19 februarie, de la ora 19, week-end-ul se încheie cu Georges Feydeau, autorul comediei "Să ne răzbunăm, iubito!". 
În centrul atenției, talentul comic al actorului Mihai Sorin Vasilescu, care este de această dată secondat de soția sa din viața reală, Maria Lupu. 


O comedie de situație ce înfățișează promiscuitatea relațiilor din lumea bună pariziană. Remus Archip, Dan Cojocaru, Liliana Bărăscu / Laura Iordan, Mirela Pană, Adrian Dumitrescu, Cosmin Mihale sunt în distribuția acestei piese care se joacă de ani buni cu sala plină. Regia artistică îi aparține Feliciei Dalu, iar scenografia, lui Mihai Pastramagiu. 


Melomanii constănțeni sunt invitați de artiștii Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski", la o întâlnire cu "Carmen", pe cunoscutul libret semnat Georges Bizet, sâmbătă, 18 februarie, de la ora 18.30. Soliști: Lucia Mihalache, Doru Iftene, Ionuț Pascu - București, Laura Eftimie, Liviu Iftene - Brașov, Mădălin Băldău, Mihaela Ionescu, Magda Marcu, Laurențiu Severin, Cristian Caragea. Dirijor: Gheorghe Stanciu.


Duminică, 19 februarie, tot de la ora 18.30, baletul "Spărgătorul de nuci", de P.I. Ceaikovski, va oferi șansa revederii cu apreciații balerini Mizuki Kubota, Adrian Mihaiu, Horațiu Cherecheș, Jin Mizutani. 


Pentru cei mai mici spectatori, Teatrul pentru Copii și Tineret "Căluțul de mare" a programat în dublă reprezentație, duminică, 19 februarie, de la orele 10 și 11.30, spectacolul "Pinocchio", o comedie muzicală pentru copiii de peste 4 ani. În acest spectacol se cântă, se râde și...se minte mult.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 04 Februarie 2017
Stire din Cultură-Educație : Super show de hăhăială în Club Phoenix
Pagina a fost generata in 0.3861 secunde