O "Noapte a Muzeelor" extrem de interesantă, la Mangalia

96
Sâmbătă, 18 mai, începând cu ora 16, se va desfășura, la sediul Muzeului de Arheologie "Callatis" Mangalia, lecția tematică "Teatrul în Antichitate", coordonată de muzeograf Liliana Bădin și cercetător științific dr. Sorin Marcel Colesniuc.

La ora 17, va fi lansat proiectul "Un obiect - o poveste", care-și propune promovarea unui obiect din cadrul expoziției permanente a muzeului callatian. Obiectul lunii mai va fi capitelul compozit "cu protome de berbec".

Începând cu ora 18, va fi vernisată o expoziție de pictură. Artiștii plastici din Mangalia: Luiza Cala, Karl Robert Perko, Gabriel Tora, Ion Bălănoiu și Nicu Găgeanu vor expune lucrări inspirate de colecția Muzeului "Callatis" și peisaje din Mangalia.

"În contextual diversificării ofertei culturale, special dedicată acestui eveniment, în cadrul Complexului Cultural Callatis, la sediul Muzeului de Arheologie, se va organiza, în premieră, pe lângă alte activități, un eveniment cultural în parteneriat cu muzeele și colecțiile din mediul rural din județul Constanța, structuri ce funcționează în subordinea primăriilor sau în cadrul școlilor și căminelor culturale, sau care sunt gestionate de persoane private. Încurajând astfel de parteneriate, se contribuie la promovarea unui patrimoniu cultural mai puțin vizibil, ce nu beneficiază întotdeauna de cele mai bune condiții de conservare, documentare și expunere, dar care merită a fi valorizat. Vă așteptăm cu drag!", a declarat dr. Tatiana Odobescu, managerul Complexului Cultural "Callatis".

Sâmbătă, 18 mai, Muzeul de Arheologie "Callatis" Mangalia va fi deschis până la ora 24, iar intrarea va fi liberă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2957 secunde