O lucrare deosebită realizată de o elevă de la Liceul de Artă

1626
2
O lucrare deosebită realizată de o elevă de la Liceul de Artă - lucraredeosebita-1384792027.jpg

Articole recomandate

Eleva Celine Ali (16 ani), de la Colegiul de Artă "Regina Maria" din Constanța, va participa, în perioada 30 noiembrie - 8 decembrie, la Bienala de Artă de la Florența, eveniment de mare anvergură în lumea artistică, sub înaltul patronaj al președenției Republicii Italia și sub egida UNESCO.

Ea va prezenta un proiect pilot, original, care se adresează, în egală măsură, atât văzătorilor, cât și nevăzătorilor. "Memoria Prezentului" este titlul proiectului, care constă în alăturarea a două lucrări: una pictată în acrilic (cu dimensiunea 97 cm x 135 cm) și cea de-a doua, de aceleași dimensiuni, executată în relief, cu diverse chituri, de diverse texturi. Cele două lucrări sunt așezate una lângă cealaltă, la o distanță de sol care permite nevăzătorilor să atingă și să pipăie lucrarea în relief.

Pentru o și mai bună percepție, descrierea lucrării este realizată atât în alfabetul Braille, cât și audio.

Pentru o vizionare în premieră a lucrării, care va pleca la Florența, astăzi, de la ora 11:30, la Asociația Nevăzătorilor Constanța - Tulcea din strada Traian nr. 56 va avea loc o întâlnire cu Celine Ali alături de îndrumătorul ei, Ovidiu Felipov - asistent doctorand la Facultatea de Arte - Universitea "Ovidius" și sponsorul ei, dr. Hicham Mrini, de la Clinica Oftalmologică Mrini.

La eveniment vor fi prezenți membri ai asociației de nevăzători.

Comentează știrea

superb
19 noiembrie 2013
wow

dati o adesa de facebook a domnisoarei pt a face reclama pozitiva

retete culinare rapide
11 decembrie 2013

Deosebit acest punct de vedere, sunt fericit ca l-am cautat si citit. Felicitari pentru un subiect special ce compune necesitate de atentie. retete culinare rapide

Articole din aceeași secțiune

Luni, 18 Noiembrie 2013
Stire din Cultură-Educație : "Tom și Jerry" , la Harlequin
Pagina a fost generata in 1.4706 secunde