Nume cunoscute ale Teatrului de Stat, în juriul unui concurs de frumusețe pentru femei nevăzătoare

783
Nume cunoscute ale Teatrului de Stat, în juriul unui concurs de frumusețe pentru femei nevăzătoare - 78a6b7fa7ac0d0ba1a26bb825924a2fe.jpg
La sediul Asociației Nevăzătorilor din România, filiala Constanța, a avut loc, sâmbătă, concursul de Miss Mărțișor, faza pe Constanța, competiție al cărei juriu a fost prezidat de Anaid Tavitian, secretar literar al Teatrului de Stat Constanța.
Astfel, au participat patru femei nevăzătoare, una dintre ele aflându-se în afara concursului, întrucât depășise cu câteva luni limita de vârstă impusă. Câștigătoarea se numește Crina Cocoș, ea urmând să participe la faza națională a concursului de frumusețe pentru nevăzătoare, care se va desfășura la Piatra Neamț, în vara acestui an. Celelalte participante se numesc Alina Dincă, ocupantă a locului II - Miss Tinerețe, iar pe locul III s-a clasat Adriana Chelaru, distinsă cu titlul Miss Primăvară. Trebuie apreciate, de asemenea, eforturile Marianei Globaru, care a participat în afara concursului, dar care a muncit cot la cot cu celelalte colege de frumusețe.
În juriul festivalului s-au mai aflat Alexandru Mereuță și Marian Adochiței, actori ai Teatrului de Stat, precum și doi elevi ai Colegiului Național de Arte "Regina Maria", secția Design Vestimentar: Luiza Vlăsceanu și Mădălin Fântână.
Ei au privit, au apreciat și le-au notat pe cele patru participante, care au îndeplinit toate probele impuse în cadrul oricărui concurs de frumusețe: ținută de zi și coafură adecvată, prezență statică și în mișcare, dans tango, dans modern, dans sincron, prezentare personală (calități și defecte).
La proba de tango, concurentele l-au avut ca partener de dans pe Vasilică Chelaru, care s-a adaptat fiecărui tip de tango, iar la coregrafia de grup, ele au fost însoțite de Vlad Buzoianu, ambii fiind membri ai Asociației Nevăzătorilor.
Participantele s-au pregătit temeinic, timp de două săptămâni, fiind ajutate, la partea de coregrafie, de eleve ale Colegiului Național "Regina Maria".
"E foarte important ca, atunci când nu te vezi în oglindă, și nu poți să știi cum arăți, cum te îmbraci și cum te miști, să fii ajutat. Așa că le-am învățat cum să se îmbrace ziua, cum să se machieze, le-am arătat cum să se miște cu grație", ne-a spus Teodora Sârbu, organizatorul evenimentului, referent cultural-sportiv în cadrul Asociației Nevăzătorilor din Constanța.
Și, pentru că evenimentul a fost dedicat zilei de 8 martie, au fost incluse și un moment de muzică, susținut de Ionel Radu, dar și un monolog consacrat femeilor, în interpretarea lui Gabriel Gămălan.
Curajul de a trece peste o piedică ineluctabilă, dar care nu le transformă în ființe mai puțin speciale, le-a determinat pe cele patru femei să demonstreze că frumusețea transcende orice neputință: "Am vrut ca aceste femei să se simtă niște prințese, și am reușit", a precizat Teodora Sârbu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 03 Februarie 2010
Stire din Cultură-Educație : La mulți ani, Lucian Iancu!
Pagina a fost generata in 0.9852 secunde