Nu stați în casă în acest week-end! Spectacole de gală la Constanța

302

Articole de la același autor

Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" din Constanța încheie în acest week-end "Luna Tenorilor" cu doi invitați în două opere de referință din repertoriul său.


Sâmbătă, 26 aprilie, de la ora 19, în spectacolul "Tosca" de G. Puccini, melomanii constănțeni îl pot audia pe tenorul invitat Bogdan Zahariea, de la Opera din Timișoara, alături de soprana Dragana Radakovic, din Serbia, și baritonul Ștefan Ignat, din București. Spectacolul se va desfășura sub bagheta maestrului Koichi Inoue, din Japonia.


Tenorul Bogdan Zahariea, solist al Operei naționale din Timișoara, este absolvent al Universității de arte "George Enescu" din Iași și a urmat cursuri de master class cu Ludovic Spiess, Mariana Nicolesco și Corneliu Murgu. A susținut concerte pe scene din Austria, Germania, Elveția, Franța, Italia, Spania, Belgia, Olanda etc.


Soprana Dragana Radakovic este absolventă a Facultății de Muzică din Belgrad, a studiat canto-ul cu prof. Radmila Bakocevic și dirijatul cu prof. Stanko Sepic. A participat la cursuri de măiestrie interpretativă susținute de nume celebre ale genului: Renata Scotto, Mirella Freni, Magda Olivero și Bruna Baglioni.


Duminică, 27 aprilie, de la ora 19, în spectacolul "Trubadurul" de G. Verdi, cu începere de la ora 19, îl vor putea aplauda pe tenorul Con-stantin Nica, de la Opera din Cluj, alături de soprana Elena Rotari, mezzosoprana Georgeta Grigore, din Craiova și baritonul Ștefan Ignat, din București. Conducerea muzicală aparține maestrului Pierre Walter, din Franța.


Tenorul Constantin Nica este exponent al școlii de canto clujene, fiind absolvent al prof. univ. dr. Ionel Pantea. S-a remarcat încă din perioada studenției când a devenit solist la Opera Națională Română din Cluj-Napoca. De asemenea, absolvirea a reprezentat o nouă ocazie de afirmare, aducându-i tânărului artist statutul de șef de promoție. 


Sâmbătă, 26 aprilie, de la ora 19, la Teatrul de Stat este programat spectacolul "Maria Tănase", în regia și coregrafia lui Călin Hanțiu. În distribuție: Florina Stănculeț, Iulian Enache, Marian Adochiței, Paula  Prodan, Liliana Bărăscu, Remus Archip, Alice Safta, Cosmin Mi-hale, Ionuț Alexandru, Alexandru Ologu, Izabela Bumbac, Geor-giana Bumbac, Iulia Fanache.


Duminică, 27 aprilie, de la ora 19, spectacolul "Desculț în parc" de Neil Simon, îi va avea în distribuție pe Florina Stănculeț, Tani Ștefu, Nina Udrescu, Liviu Manolache, Gelu Ciobanu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3637 secunde