Noi metode de instruire, centrate pe student, împrumutate de la universitățile din Azerbaidjan

223
Noi metode de instruire, centrate  pe student, împrumutate  de la universitățile din Azerbaidjan - noimetode-1475596583.jpg

Articole de la același autor

Secretarul general al Rețelei Universităților de la Marea Neagră, prof. univ. dr. ing. Eden Mamut, a efectuat o vizită oficială în Azerbaidjan, la invitația lui Mikayil Jabbarov, ministrul Educației din Republica Azerbaidjan. Scopul principal al vizitei l-a constituit participarea la lucrările celei de-a cincea ediții a Forumului Internațional Umanitar de la Baku - Baku Forum.

Programul a inclus o vizită la Institutul pentru Înalte Studii în domeniul Petrolului - BHSO și întâlnirea cu rectorul Elmar Gasimov. Au fost vizitate sălile de curs și laboratoarele cu o dotare de ultimă generație de echipa-mente, au avut loc discuții cu studenții și cu cadrele didactice.

S-a convenit astfel pentru promovarea cooperării în domeniul exploatării petroliere cu accent pe noi metode de instruire centrate pe student. În perioada următoare, rectorul Gasimov a fost invitat să efectueze o vizită în România pentru a explora posibilitățile de colaborare cu universitățile din România.

De asemenea, vizita la Universitatea de Stat din Baku și întâlnirea cu acad. Abel Maharramov, rectorul universității, a permis o evaluare a stadiului actual al proiectelor în care este implicată universitatea și de redefinire a priorităților. Astfel, în privința pro-iectului de cercetare științifică asupra analizei compoziției petrolului din zona Naftalan, care s-a dovedit a avea proprietăți terapeutice deosebite, au fost analizate planurile de cercetare și au fost planificate activitățile care se vor desfășura în perioada următoare în România și în Rusia.

La proiect, participă mai multe universități membre RUMN din România, Azerbaidjan și Federația Rusă. De asemenea, au fost analizate posibilitățile și opțiunile privind publicarea rezultatelor cercetărilor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3852 secunde