Simularea Bacalaureatului

Neputință sau nesimțire? Cinci licee constănțene, promovabilitate ZERO

1974
13
Neputință sau nesimțire? Cinci licee constănțene, promovabilitate ZERO - bacprobaa9-1394813330.jpg

Articole de la același autor

Nu se aștepta nimeni la un miracol din partea elevilor de-a XI-a sau a XII-a care au susținut recent simularea Bacalaureatului, dar nici la o nesimțire atât de mare.


Conform datelor transmise de Inspectoratul Școlar Județean, la nivelul județului Constanța, elevii clasei a XII-a au obținut note peste 5, astfel: 47,89% la disciplina Limba și literatura română, 11,11% la Limba maternă (Limba turcă), 33,99% la proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) și 45,03% la proba la alegere a profilului. 
Situația pentru clasa a XI-a se prezintă astfel: la proba de Limba și literatura română - 41,66% dintre elevi au luat note peste 5, la proba pentru Limba maternă - 28,57 %, iar la proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) - 32,67%.             
35 de elevi au obținut nota maximă, 10 (zece), astfel: 26 la clasa a XII-a și nouă la clasa a XI-a.
Aceeași statistică relevă faptul că cinci licee din județul Constanța au înregistrat promovabilitate 0. Este vorba despre Colegiul Tehnic "Tomis", Colegiul Tehnic "Vasile Pârvan", Liceul "Regele Carol I" Ostrov, Liceul Teoretic Băneasa și Liceul Tehnologic "Radu Prișcu" Dobromir.
Rezultatele obținute la simulările naționale vor fi afișate la nivelul fiecărei unități de învățământ, vor fi analizate, prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea  performanțelor școlare.


De la bune intenții la seriozitatea elevilor e cale lungă
Scopul organizării de către MEN a simulării probelor scrise de Bacalaureat, atât pentru clasa a XI-a, cât și pentru clasa a XII-a, este, pe de-o parte, familiarizarea elevilor cu rigorile acestui tip de examen, iar pe de altă parte, de a ajuta elevii să conștientizeze nivelul de pregătire, înainte de Bacalaureat, și de a lua măsuri în consecință pentru îmbunătățirea rezultatului final. Noutățile pe care MEN le-a adus în acest an au fost includerea elevilor de clasa a XI-a în cadrul simulării și faptul că subiectele pentru probe au fost unice, la nivel național. Subiectele au fost diferențiate, în funcție de filieră, profil și specializare, și au fost realizate de către Centrul Național de Evaluare și Examinare, în conformitate cu modelele de examen publicate încă din luna noiembrie 2013 pe site-ul www.edu.ro.
Elevii clasei a XI-a nu au susținut proba la alegere, având în vedere că aria de acoperire disciplinară în clasa a XI-a nu este similară celei de clasa a XII-a. De asemenea, elevii clasei a XI-a au susținut proba la Istorie (proba obligatorie a profilului) în baza programei parcurse pentru clasa a XI-a, și nu a XII-a, așa cum se procedează în cadrul examenului național de Bacalaureat.
Rezultatele obținute la simulările naționale din anul școlar 2013-2014 nu vor fi trecute în catalog.


Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Motanul Danila
15 martie 2014
Rea vointa

De vina e:sistemul,nesimtitii de profesori,materia prea bogata!!.Sunt "usa de biserica" : copiii,fardurile de pe fata asa ziselor -fete, parintii, discotecile,barurile,etc.!!!

State
15 martie 2014
bac

De ce va mirati? Vedeti statisticile examenului de bacalaureat si veti constata ca, aceleasi rezultate au avut in ultimii ani la examene, nu la simulari. Ostrov si Baneasa sunt fruntase.

Lite
15 martie 2014
g

Din moment ce e simulare de ce si-ar da interesul elevii?? Cred ca Rromanica e singura tara unde se simuleaza invatatul si munca. Tara prostilor.

DODO
15 martie 2014
scoala

Invatamintul nu necesita investitiile pe care le pretinde(cu exceptia salariilor) .Cu o creta,tabla si burete dar cu multa responsabilitate se pot invata multe.Asa se facea si inainte,cu rezultate bune.La ce scoala se face,ar trebui ca dascalii sa mai returneze din leafa. Marea problema este ca nu avem profesori bine pregatiti (vedeti ce note iau la titularizari).

un ganditor
15 martie 2014
rezultate simulare

... sa cautam explicatiile mai in profunzime.. citeam undeva o parere ca "scoala nu poate fi altfel dacat societatea in care traieste"... sa studiem deci: elevii din aceste scoli- admisi la forma de invatamant -liceu in conditiile in care la testarile nationale au obtinut note la limba romana si matematica intre 1,50 si 5-6... cu un sistem de calcul pentru media de admitere in care se iau in considerare rezultatele din clasele V-VIII...medii rotunjite cu cele de la educatie fizica, muzica, desen...Orice parinte spera. Spera ca fiul sau fiica lui sa faca o scoala care sa ii asigure un loc de munca mai bun.. sa intre la liceu si sa recupereze cumva golurile pe care le are din clasele mici. Raman toate acestea la stadiul de speranta.Legatura cu scoala este ocazionala, de cele mai multe ori din initiativa scolii...Munca, supravietuirea, asigurarea necesarului pentru familie primeaza. Profesorii- blamati- trebuie sa faca tot ce pot sa incerce sa acopere toata gama de probleme. Sa motiveze, sa inteleaga, sa explice si desigur sa parcurga programele in vigoare, sa realizeze activitati educative cu forte proprii cu fonduri proprii doar cu sufletul... sa modeleze...sa fie blamati ca nu reusesc sa ridice nivelul unor copii la cerintele unor examene. Copii care nu stiu inca ce vor face dupa perioada liceului... care asteapta o minune care sa le asigure succesul.. da. Au dreptul la educatie si ei. Ei, care nu pot intelege la ce le vor folosi integralele, derivatele, primitivele cand pentru unii dintre ei operatiile matematice elementare sunt cu probleme in clasa a IX-a, a X-a, a XI-a... Ce vrem de fapt sa realizam prin pregatirea in licee tehnologice? Ce evaluam la finalul lor? Daca stiu ceva despre domeniul in care se pregatesc sau daca stiu sa rezolve ecuatii, integrale, derivate, grafice... sau sa faca o analiza pe text sau a unui text literar fara sa stie inca sa se exprime coerent..pentru ca pe retelele de socializare nu se cer aceste lucruri! deci.. adevarul ca in filmele SF este dincolo de portile acestor institutii care recunosc dreptul la educatie si a acestor copii si care chiar muncesc pentru acest lucru.. in conditiile date! Ridicati piatra si aruncati-o! De dragul stirilor de senzatie!

gigi
15 martie 2014
dezastru

normal ca si la Baneasa promovabilitatea este zero ca aici orele sunt facultative si profesorii au cite o zi libera pe saptamana si ce sa mai zicem de penala de director care vinde calculatoarele vechi din scoala prin programul guvernamental un calc ptr copii nevoiasi si ea incaseaza banii de la firmele contractante..Are deschis un dosar penal la politie si cu asemenea lepadaturi vreti promovabilitate.

PT.LITE
15 martie 2014
SIMULARE

daca nu esti in tema, ciocul mic. Simularea se face in tarile cele mai dezvoltate din vest. Nu numai pt. bac ci si pt.liceu. Siimularea este o metoda care incearca sa te puna intr-o situatie reala importanta cu care nu te-ai mai intalnit. Si in aviatie,marina,etc. Trogloditii nostrii de loaze care nu sunt capabili sa obtina un 5 sunt cretini prin definitie. Iubitii lor parinti nu sunt mai breji. In fine, cu un primar paranoic care se da in spectacol intre curve si carciumi, tolomacii astia de 18 ani ce exemplu sa ia?? Daca un astfel de personaj a reusit sa ajunga primar si milionar de ce sa-si bata ei capul cu tampenii ca limba romana sau istoria partiei.Ei stiu drumul la Mamaia cu ochii inchisi iar portofelul lui taticu este la dispozitie. RUSINE INVATAMANTULUI ROMANESC,RUSINE PRAPADITILOR ACESTORA DE ELEVI SI RUSINE FAMILIILOR DIN CARE EI FAC PARTE.

bubu
15 martie 2014
exista o explicatie

Elevii sunt de o nesimtire crasa, niste putori figurante, lenese si dezinteresate. Facebook-ul, lenea, sictirul, figurile, parintii cu bani si relatii, alcoolul, drogurile, depravarea, acestea sunt adevaratele motive pentru slabele rezultate.

RICA VENTURIANO
16 martie 2014
simulacru

voi chiar nu pricepeti ? simularile au rolul de a stabili nivelul spagii la bac....liceele care au promovabilitate mai mare vor da o spaga mai mica la examen...profesorii ne vor minti frumos la sedinte,vor spune ca avem niste odrasle minunate dar nu le sta mintea decat la cluburi,telefoane,fite...

vali
16 martie 2014
ptr gigi

tu daca erai in functie nu faceai tot la fel exista cate o oportunitate pe care nu o iarta nimeni ai ajuns in functie dai teapa si restul nu mai conteaza.ii doare pe cineva ca nu este promovabilitate nu cred parinti sunt varza reprezentanti comunitatii locale la fel nu vedeti ca baneasa este un chici de la un cap la altul.

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Marţi, 11 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Pagina a fost generata in 0.4437 secunde