Nava școală "Mircea" sosește în prima zi de an universitar

226
Nava școală

Articole de la același autor

Luni, 3 octombrie, de la ora 9, la sediul Academiei Navale "Mircea cel Bătrân" va avea loc festivitatea de deschidere a anului universitar 2016-2017.


Cursurile noului an universitar vor fi frecventate de 2.026 de studenți civili și militari, în cadrul programelor de studii de licență și masterat. Academia Navală "Mircea cel Bătrân" a obținut în urma acreditării de către Agenția Română de Asigurare a Cali-tății în Învățământul Superior (ARACIS) calificativul "Grad de încredere ridicat".


La festivitate au fost invitate să participe oficialități centrale și locale, personalități ale vieții publice și universitare constănțene, reprezentanți ai autorităților locale din domeniul portuar, rude și prieteni ai studenților.


Tot luni, 3 octombrie, Nava scoală "Mircea" va acosta în Portul Constanța, finalizând astfel marșul anual efectuat de-a lungul a aproximativ 1.550 mile marine în Marea Egee.


Cu un echipaj format din 159 de membri, dintre care 26 de studenți ai Academiei Navale "Mircea cel Bătrân", 52 de elevi ai Școlii Militare de Maiștri Militari "Amiral Ion Murgescu" și 10 cadeți străini din Bulgaria, China, Letonia, Polonia și Ucraina, velierul a efectuat marșul de instrucție în perioada 12 septembrie - 3 octombrie, cu escale în porturile grecești Rodos, Heraklion și Pireu.


Ceremonia dedicată sosirii navei școală "Mircea" în portul Constanța va avea loc luni, 3 octombrie, începând cu ora 13 la dana militară. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0008 secunde