Muzeul de Istorie și Edificiul Roman cu Mozaic, deschise mâine seară

306
Muzeul de Istorie  și Edificiul Roman  cu Mozaic,  deschise mâine seară - muzeuldeistorie8-1495123176.jpg

Articole de la același autor

Ca în fiecare an, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța se alătură instituțiilor de cultură și își deschide larg porțile, mâine seară, în cadrul evenimentului de anvergură "Noaptea Europeană a Muzeelor". Astfel, cei interesați de istoria și arheologia clasică și medievală a Dobrogei vor avea posibilitatea de a vizita gratuit, sâmbătă, 20 mai, între orele 20.00 și 00.00, sala Tezaur de la parterul MINAC și expoziția permanentă de la etajul I.

Etajul II, corespunzător istoriei moderne și contemporane a românilor, va rămâne în continuare închis pentru reorganizare.

Accesul în muzeu se va face în mod organizat, în grupuri de câte 60 de persoane, nefiind permisă vizita simultană a mai mult de două grupuri, din motive de securitate.

Cu această ocazie, muzeografii invită publicul interesat să admire colecțiile de obiecte din sticlă, bijuterii și sculpturi antice expuse în sala Tezaur și să urmărească evoluția comunităților umane din preistorie până în perioada medievală. În ceea ce privește evoluția istorică, aceasta a fost reconstituită prin expunerea unor variate categorii de artefacte specifice culturilor lor materiale.

De asemenea, va fi permis accesul gratuit și în Edificiul Roman cu Mozaic, în grupuri mici, de maximum 30 de persoane. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 22 Aprilie 2017
Stire din Cultură-Educație : Filă națională  de cultură dacă
Pagina a fost generata in 0.5161 secunde