Muzeul de Istorie organizează atelier de pictură pentru nevăzători

221

Articole de la același autor

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC), în parteneriat cu Asociația Nevăzătorilor din România, filiala Constanța-Tulcea (ANR), organizează în data de 12 iunie, între orele 13.00-15.00, un atelier de pictură Ebru. Manifestarea are loc în cadrul pro-iectului ArheoTACT, coordonat de profesorul Serin Turkoğlu și susținut de către membri ai ANR, persoane cu dizabilități de vedere în diferite grade.

Potrivit organizatorilor, atelierul este parte integrantă a workshop-ului de restaurare și creație "Vibrația formelor", care cuprinde două manifestări distincte, dar complementare: pictură Ebru și restaurare ceramică.

Trebuie amintit că, la ora actuală, pictura Ebru este o terapie prin artă, în multe țări din Europa fiind aplicată pentru copii și adulți nevăzători, cu rezultate pozitive, aceste persoane având nevoie de activități artistice-plastice pentru echilibrul interior. Astfel, fiecare culoare va fi reprezentată printr-o formă geometrică.

Reamintim că proiectul ArheoTACT, câștigat în cadrul programului de finanțare "Lumea prin culoare și sunet" - ediția 2016 își propune facilitarea accesului persoanelor cu deficiențe de vedere la patrimoniul istoric și arheologic al Dobrogei, printr-o abordare fizică și de conținut.  Beneficiarii direcți ai proiectului sunt persoanele cu deficiențe de vedere. De precizat că proiectul este implementat în perioada 1 iulie - 31 august 2017.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4004 secunde