"Cazul Calinescu"

Motivul incredibil al schimbarii directorului Monica Niciporuc!

5371
24
Motivul incredibil al schimbarii directorului Monica Niciporuc! - calinescu-1314996032.jpg

Articole de la același autor

În replică la cele afirmate de prof. dr. Aliss Andreescu, inspector școlar general, fosta conducere a Liceului Teoretic "George Călinescu" a ținut să precizeze că numeroasele reclamații sunt de fapt… una (!), de la părinții unei eleve de clasa a VIII-a, care a avut nota 4 la purtare pe semestrul I, pentru postarea pe internet a unor așa-zise poezii care denigrau colegii și instituția.
"Am știut de atunci, din luna mai, când inspectorul general Aliss Andreescu ne-a ținut trei ore în birou pentru a ne demonstra că nu am procedat corect, că vom avea probleme cu ea. Într-adevăr, nu am reprezentat interesele copilului, căruia vroia să îi schimbăm nota la purtare, ci valorile școlii, ale educației, ale bunului simț", a declarat, pentru "Cuget Liber", prof. Alina Codreanu, fost director adjunct.
Conform celor relatate de fosta conducere a Liceului "Călinescu", la sfârșitul semestrului I, Consiliul Profesoral a luat act de poeziile publicate de elevă pe internet și a hotărât nota 4 la purtare, notă propusă de Consiliul clasei. Au existat colegi de clasă care au spus că și 4 e mult. Părinții au făcut ședință cu dirigintele (părinții fetei au confirmat participarea, dar nu au venit) și au cerut în scris conducerii mutarea elevei din clasă, având în vedere cele scrise la adresa copiilor lor. Au fost voci care au vorbit de plângere la Procuratură împotriva familiei respective.
În vacanța intersemestrială, părinții elevei au depus contestație privind nota la purtare, care a fost analizată în primul Consiliu Profesoral din semestrul II, nota fiind menținută. Tot în vacanța intersemestrială, au depus cerere de transfer la Liceul "Decebal", cerere aprobată. Cu toate acestea, a urmat un șir de contestații - consilii de administrație - consilii profesorale, toate soldate cu "reclamație nefondată", care au culminat cu convocarea, pe 3 iunie, a celor două directoare la ISJ. Cu această ocazie, prof. Monica Niciporuc (fost director) a spus că nu poate trece peste hotărârea Consi-liului Profesoral, afirmând că inspectorul i-a răspuns că e director și să nu se ascundă în spatele consiliului: "Ne-a spus că, dacă eram buni manageri, cercetam aspectele semnalate de copil, care în acest fel ne-a făcut un serviciu, întrucât noi nu știm ce se întâmplă în școală".
Au mai fost acuzate că au marginalizat eleva și că i s-au încălcat drepturile, la care prof. Niciporuc a întrebat ce se întâmplă cu drepturile celorlalți copii din clasă, care au fost făcuți în toate felurile, în mod vulgar, pe internet.
De asemenea, colegi de cancelarie și-au exprimat nedumerirea legată de "numeroasele reclamații". "De ce a confirmat-o pe Monica în funcție în luna ianuarie, la expirarea contractului managerial? De ce a obținut 94 de puncte din 100 în urma evaluării anuale?"



Comentează știrea

24 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
justice
3 septembrie 2011
adevarul

Prezentati si ce au zis eleva si parintii ei.Nu le mai cocolositi pe cele doua foste.Bine ca nu mai sunt ,ca habar n-aveau ce se intampla in scoala

Arhimede
3 septembrie 2011
Hopa, s-au trezit slugile

Buna dimineata, slugi recunoscatoare ! Sariti in apararea lui Aliss, inainte de a bea cafeaua ! Nu v-ar fi rusine.. Pai asta e motiv de schimbat un director merituos, ca a zis nu stiu ce o eleva si mama ei ? Pai la cate se spun despre voi, ar trebui sa fiti trimise in libia, in armata lui gadaffi. Otrava mostenita de la Buhaiev, asa cum spuneti voi, este minciuna fata de cea pe care o promovati acum, in nume propriu. Aliss, dormi linistita, slugile lucreaza pentru tine !

Florin
3 septembrie 2011
ADEVARUL

Este adevarat ce afirma doamnele directoare. Asa procedeaza Andreescu, daca nu faci cum vrea ea, chiar daca e ilegal, ai foarte mari probleme. Este omul cel mai razbunator pe care l-am intalnit pana acum, la 50 de ani. Pe de alta parte, nu cunoaste legislatia din domeniu. intrebati-o cate ceva legat de rereexaminari si veti ramane surprinsi. Aproba rereexaminari fara temei legal. Si nu e singurul caz. E foarte trist ca o asemnenea persoana ajunge in functie atat de sus, face presiune asupra colegilor, unii dintre ei fosti sefi de-ai ei,si se comporta ca si cum ISJ-ul este un SRL. Ministerul nu-i face si ei evaluarea? pe ce criterii? Nu se verifica modul ei de comunicare? eu cred ca ar trebui iintrebat.

ion gura de aur
3 septembrie 2011
sunt un angajat la liceul auto

De ce doamna OPREA a fost inlocuita la Dimitrie Leonida dupa ce a reparat scoala,a facut o sala de simulator,a pus geamuri in camin,a inlocuit mobilierul,a izgonit betivii cu doamna BUTA ,care nu face nimic,nici macar O ORA.Are rude in scoala,a furat cu contabila sefa-verisoara banii scolii,iar sotul contabilei sefe,administratotul romica a furat toate materialele si le-a vandut in piata cet.Doamna OPREA s-a luptat cu ei,dar a pierdut ,am inteles e prietenie mare intre DOAMNA BUTA SI DOAMNA SEFA LA INVATAMANT.noi vom scrie peste tot.

Profu de serviciu!
3 septembrie 2011
...Gunoaie!

...trebuie sa recunosc, fosta directoare a gresit fata de eleva care a postat pe internet injurii la adresa colegilor...nu trebuia sa fie supusa la tot felul de cazna. Putea, foarte bine, sa fie trimisa studenta in anul I, sau eventual in al II-lea, urmand ca problema liceului sa se rezolve pe parcurs...si s-ar fi creat o serioasa rezerva ,,de cadre,, pentru viitorul ISJ...Ca in viziunea acestuia nu este important cel care da cu rahat peste colective si scoli, ci cel care incearca sa curete...si aici, ca in intreaga societate romaneasca se aplica principiul ,,nu-i de vina hotul,,!Mai oameni buni! Nu vedeti unde a adus ministerul acesta scoala? Va aduceti aminte cu un an in urma cand ministrul Funeriu a botezat plodul unei eleve de liceu care a ramas gravida prin clasa a XII-a? ...si a dat BAC-ul in spital, eveniment mediatizat de toata presa? ...iata urmarea acestor fapte necugetate! Nerusinate! Lipsite de bun simt! Ca si cele ale actualei conduceri a ISJ, care nu sunt mai prejos...Vor veni vremuri grele pentru scoala romaneasca... ajung toate gunoaiele sa decida destine, sa formeze caractere dupa asemanarea lor.... aici am ajuns...

obiectiv
3 septembrie 2011
pentru "justice"

Justice, se vede ca tu nu ai habar de ce s-a intamplat si se intampla in Calinescu! Parintii elevei incriminate au fost invitati de nenumarate ori sa-si exprime punctul de vedere in fata consiliului profesoral. Ultima invitatie le-a fost adresata chiar de inspectorul Gevat, cel trimis sa ancheteze cazul. Care a fost rezultatul? Cincizeci de profesori, intruniti in consiliu, au asteptat ca fraierii aparitia celor doi. De ce nu au venit? Probabil ca i-a oprit o urma de decenta. Poate ca nu i-ar fi putut privi in ochi pe fostii profesori ai fiicei, oameni cu mult bun simt, responsabili, profesionisti, dar incondeiati intr-un limbaj suburban de cea care le-a fost eleva. Justice, poate ca nu ai citir cele doua poezii postate pe internet! Altfel nu-mi imaginez de ce nu esti oripilata de limbajul "elevat" folosit de un copil de doar 14 anisori. Eu am avut nevoie de un translator, pentru ca multi din termenii folositi de copila nu fac parte din vocabularul meu.

Anton
3 septembrie 2011
Buruieni

Sa intelegem ca ISJ-ul a verificat reclamatia si s-a constatat ca s-a procedat legal? Atunci cum sa schimbi oamenii care respecta legislatia. Ma scuzati, dar nu inteleg? E adevarat nu sunt doctor precum doamna ALndreescu.

andrei
3 septembrie 2011
de ce atata scandal?

stimati profesori. citesc ingrijorat, de doua zile, articolele si reactiile corespunzatoare, pe subiectul Calinescu. In mana voastra lasam educatia copiilor nostri? Va certati pe functii mai rau ca in piata Chiliei. Se vede stilul obsesiv-compulsiv al fostei conduceri, frustrata ca a pierdut puterea. Si? Care e problema? Ce daca li s-a facut o nedreptate? E adevarat ca nu criteriul meritismului a stat la baza deciziei, dar nu asa a fost intotdeauna? Lasati mahalagismele si aveti grija de educatia copiilor nostri, ca asa se duce de rapa toata munca noastra, fie ea de conducere sau nu!

profa de latina
3 septembrie 2011
@justice

justice, te plateste bine Aliss sa ii tii partea? ai stat de plata? toata lumea stie de ce au debarcat-o pe DOAMNA Niciporuc, nu te mai face ca ploua, ca devii jenanta fetito! nu iti dau numele, stiu cine esti, inca nu vreau sa te fac de ris!

Andreea
3 septembrie 2011
Pt andrei

Ce daca li s-a facut o nedreptate? Te-ai gandit, cand ai scris asta, ca urmatorul ai putea fi chiar tu? Sau poate chiar copilul tau, de a carui educatie n-ai timp sa te ocupi,si atunci ii somezi pe obsesiv compulsivii din invatamant s-o faca! Ei bine, sa vezi cati isi vor freca mainile de bucuria nedreptatii facute tie si alor tai!

24 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.1145 secunde