Monografie dobrogeană pentru locuri și oameni

1126

Articole recomandate

"Ce sunt zilele omului pe fața Pământului? Un șir lung, cât o viață, de suișuri și coborâșuri. Căutări nesfârșite, visări, speranțe, împliniri, nostalgii, reușite sau dimpotrivă, lacrimi revărsate-n amar".
Am citat din cuvântul înainte al volumului monografic "Satul Luminița, județul Tulcea - ieri și azi", aparținând soților Jenica Sava - profesoară de geografie la Liceul Teoretic "Nicolae Bălcescu" Medgidia și Colegiul "Dobrogea" Castelu, și Bogdan Dumitrel Sava - preot la Nisipari, lucrare apărută recent la editura Europolis, Constanța.
Prof. univ. dr. Vasile Torică, directorul tehnic al Centrului Regional Meteorologic Dobrogea din Constanța, a ținut să menționeze la momentul lansării: "În urma unei intense activități de documentare în centrul căreia se evidențiază pasiunea pentru redes-coperirea locurilor absolut mirifice din spațiul nord-dobrogean, lucrarea «Satul Luminița, județul Tulcea - ieri și azi», aparținând soților Jenica și Bogdan Dumitrel Sava, reprezintă o contribuție deosebită pentru conturarea monografiilor regionale din țara noastră. Autorii sunt recunoscători prin aceste rânduri locuitorilor micii așezări dobrogene cu nume parcă predestinat, care le-au fost alături într-o anumită perioadă a vieții și de care își amintesc neîncetat cu emoție în glas".
Nicoleta BUJOR

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 07 Februarie 2011
Stire din Cultură-Educație : Cine sunt deștepții Constanței
Pagina a fost generata in 4.508 secunde