Mircea Cărtărescu, printre 23 de autori celebri care fac recomandări de lectură pentru Time

304
Scriitorul Mircea Cărtărescu se numără printre cei 23 de autori apreciați de revista Time care fac recomandări de lecturi estivale, artistul alăturându-se unor nume mari din literatură, precum Salman Rushdie și Vladimir Sorokin, se arată pe site-ul celebrei publicații.

În articolul "Pack Your (Book) Bag", 23 de autori celebri fac recomandări de lectură.

"Mereu recitesc cărțile lui J. D. Salinger. Acum citesc «Franny și Zooey» Cred că este a zecea oară când am citit-o. Aproape că o știu pe de rost. Nu este o carte de literatură pentru mine. Este un fel de evanghelie", spune Cărtărescu pentru Time.

Traducerea în limba engleză a trilogiei "Orbitor", semnată de Mircea Cărtărescu, va fi publicată anul viitor.

Mircea Cărtărescu s-a născut pe 1 iunie 1956, la București. A absolvit Facultatea de Limbă și Literatură Romană a Universității din București în 1980. În prezent este conferențiar doctor la Facultatea de Litere a Universității din București.

Este poet, prozator, eseist, critic literar și publicist. Cărțile sale au fost premiate de Academia Romană, Uniunea Scriitorilor din România și din Republica Moldova, Asociația Scriitorilor Profesoniști din România (ASPRO), Asociația Scriitorilor din București, Asociația Editorilor din România, precum și de revistele Cuvântul, Ateneu, Flacără, Tomis și Ziarul de Iași.

Au fost nominalizate în Franța pentru premiile Médicis - Le meilleur livre étranger, Prix Union Latine. Volumul de proză "Nostalgia" a primit, în 2005, Premiul "Giuseppe Acerbi", Castel Goffredo, Italia. Cărtărescu a fost invitat la târguri de carte prestigioase precum cele de la Frankfurt, Leipzig, Goteborg și Torino.

Scriitorul a fost decorat anul trecut cu Ordinul Artelor și Literelor în grad de Cavaler, prestigioasă decorație acordată de statul francez în domeniul culturii.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.77 secunde