Minunea icoanei Prodromița

253
Minunea icoanei Prodromița - prodromita-1404908697.jpg

Articole de la același autor

Cu prilejul serbării hramului, sâmbătă, 12 iulie, începând cu ora 7, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia slujba sfințirii paraclisului mănăstirii Prodromița, aflată în apropierea orașului Hârșova, urmată de Sfânta Liturghie.

Icoana Prodromița a fost pictată acum 150 de ani. Dorindu-și din tot sufletul ca și la schitul Prodromul să fie o icoană făcătoare de minuni, monahul Nifon și ucenicul său, Nectarie, au venit din Sfântul Munte la Iași unde au găsit un meșter iconar, Nicolau Iordache, ce a respectat condițiile impuse: spovedanie, post și rugăciune. La un moment dat, după terminarea veșmintelor, meșterul iconar a întâmpinat dificultăți la pictarea chipurilor, amânând lucrul până a două zi. Dimineața, după rugăciune, când a vrut să se apuce de lucru a găsit fețele pictate în mod desăvârșit. De aceea se spune că icoana nu a fost făcută de mână omenească. Mărturia pictorului se află la schitul Prodromul într-un document datat 29 iunie 1863.


Duminică, 13 iulie, începând cu ora 9, Ierarhul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală "Sfinții Apostoli Petru și Pavel" din Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 02 Iulie 2014
Stire din Cultură-Educație : Începe Carnavalul Mamaia 2014!
Pagina a fost generata in 1.2528 secunde