Mii de euro pentru a-i convinge pe tineri să continue liceul și să-și ia bacul. Ce unități din Constanța vor primi bani

656
2
Mii de euro pentru a-i convinge pe tineri să continue liceul și să-și ia bacul.  Ce unități din Constanța vor primi bani - miideeuro-1501603682.jpg

Articole de la același autor

17 licee din județul Constanța vor primi, anul acesta, bani de la Ministerul Educației pentru a lupta împotriva abandonului școlar și pentru a-i convinge pe elevi să își continue educația și să își ia bacalaureatul. Unitățile de învățământ sunt cuprinse într-un amplu proiect privind învățământul secundar - ROSE, în care sunt incluse, în total, 271 de licee din întreaga țară. Acestea vor derula proiectele de finanțare prin granturi pe o perioadă de patru ani, având ca obiective reducerea ratei de abandon școlar, creșterea ratei de absolvire și îmbunățățirea performanței la examenul de bacalaureat. Astfel, în funcție de numărul de elevi înmatriculați la liceu și de rezultatele obținute la examenul de bacalaureat, liceele primesc granturi a căror valoare este cuprinsă între 70.000 și 152.500 euro. În cadrul granturilor pentru licee sunt prevăzute trei categorii de activități eligibile: activități pedagogice și de sprijin, activități extracurriculare și activități de renovare și dotare, mai exact o serie de mici lucrări de modernizare/reparare a spațiilor de școlarizare, respectiv achiziții de bunuri în scop educațional.

În prima categorie sunt incluse activități remediale, tutorat, consiliere, coaching, dezvoltarea personală a elevilor, îndrumare și orientare în carieră, devoltarea de abilități socio-emoționale, precum și activități specifice destinate elevilor provenind din grupuri dezavantajate. Grupa a doua de activități cuprinse vizite și excursii de documentare, stagii de practică/internship, participare la diferite competiții, acțiuni destinate înființării/dezvoltării de rețele școlare.

17 licee din Constanța

Din județul Constanța sunt pe lista finanțărilor șase licee și colegii din Constanța și 11 din alte localități, mai ales din mediul rural. Este vorba despre Liceul Tehnologic Topraisar, cu proiectul "Talent, oportunitate, performanță (TOP)", Liceul Tehnologic "Lazăr Edeleanu" din Năvodari - proiectul "Fii inteligent, alege educația!", Colegiul Tehnic Pontica din Constanța - proiectul "Împreună!", Liceul Tehnologic "Gheorghe Miron Costin" Constanța - proiectul "Școala e pe primul loc!", Colegiul "Dobrogea" Castelu - proiectul "Progresul școlar de azi – siguranța unui viitor mai bun", Liceul Tehnologic "Dimitrie Leonida" Constanța - proiectul "Pro-Bac/Adolescent în secolul XXI", Liceul Tehnologic "Carsium" din Hârșova - proiectul "Împreună pentru un viitor mai bun!", Liceul Cobadin, pentru proiectul "Wings - Aripi", Centrul Școlar de Educație Incluzivă "Albatros" din Constanța - proiectul "Și eu pot", Liceul Teoretic "Lucian Blaga" din Constanța - proiectul "Reușita obținută prin Șansa la Educație", Liceul Tehnologic "Ioan N. Roman" Constanța - proiectul "Educația - o șansă în plus pentru TINEri", Liceul Tehnologic Independența - proiectul "Valori. Inițiativă. Școală" (VIS), Liceul Tehnologic "Ion Podaru" din Ovidiu - proiectul "Rose", Liceul Tehnologic "Nicolae Dumitrescu" din Cumpăna - proiectul "Împreună pentru viitor", Liceul Teoretic "Carmen Sylva" Eforie Sud - proiectul "ROSE - O șansă pentru viitorul tău!" și Liceul Teoretic Murfatlar - proiectul "Un pas către viitor".

Comentează știrea

dinu
2 august 2017
fonduri europene

Cine este din sistem stie: banii se duc pe salarii si ceva materiale folosite. Au mai fost posdru-uri in Cta si se stie ce s-a intamplat: lupta la nivel de isj (sa prinda o bucata cat mai mare, toti fiind experti). Se mai aleg cativa profesori care sa- -i pregateasca pe elevi (ce-i opreste sa o faca si fara sa faca parte din posdru). Se dau simulari si se fac planuri remediale. Se respecta acestea? Sunt directori care predau materii la care se da bac-ul si fac planuri remediale. Ati vazut sa cheme elevii la pregatiri suplimentare? Nicaieri. Toti spun ca muncesc suficient de mult pentru salariul primit.

mircea
2 august 2017
licee

Si liceul Blaga? Pe bune? Foame mare cand vine vorba de fonduri europene!!!

Pagina a fost generata in 0.6583 secunde