Prof. univ. dr. Mihai Gîrțu, oficial în cursa pentru funcția de rector al Universității "Ovidius"

Mihai Gîrțu: Șanse pentru noua generație

4127
38

Ieri, în Aula Magna a Universității "Ovidius", a avut loc un foarte important moment pentru viitorul acestei instituții academice constănțene, dar mai ales pentru viața actualului decan al Facultății de Fizică, prof. univ. dr. Mihai Gîrțu: lansarea oficială a candidaturii la funcția supremă în universitate, aceea de rector, inginerul fizician fiind cotat cu cele mai mari șanse.
Evenimentul s-a deschis cu mesajele de salut și susținere ale mai multor colaboratori pe care i-a avut prof. Gîrțu, în special de la Universitatea Ohio din Statele Unite, acolo unde a obținut diploma de master în fizică și mai apoi pe cea de doctor în științe exacte.

Mesajele universitarilor de marcă ai Constanței
Au răspuns invitației de a-i fi alături IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, prof. univ. dr. Cornel Panait, rectorul Universității Maritime din Constanța, și recent realesul rector al Academiei Navale "Mircea cel Bătrân", cdor. prof. univ. dr. ing. Vergil Chițac, fiecare pe rând făcându-i laudatio.
Din cauza condițiilor meteo deosebit de grele, deși a răspuns favorabil invitației, nu a putut fi prezent un foarte important oaspete al prof. Mihai Gîrțu, unul dintre cei mai mari fizicieni ai României, în persoana academicianului Nicolae Victor Zamfir, directorul Institutului de Fizică și Inginerie Nucleară, președintele Societății Române de Fizică și cel care conduce acel proiect de mare anvergură, respectiv laserul de mare putere care va fi la Măgurele.
În cuvântul său, Arhiepiscopul Tomisului și-a exprimat satisfacția de a constata deschisă o punte de legătură între universitățile constănțene cu această ocazie și i-a urat candidatului ca acest început să fie de bun augur. IPS Teodosie i-a dat binecuvântarea creștinească profesorului Gîrțu.
Rectorul UMC și-a recunoscut public starea nedefinită, afirmând că îi este greu să vorbească de-așa manieră încât să convingă electo-ratul de la "Ovidius", afirmând că, totuși, după opt ani în această funcție, ar avea multe de împărtășit: "Cert este că trebuie să existe o abordare antreprenorială a unei noi Universități, fără să se facă rabat de la criteriile foarte importante relative la nivelul de trai al celor de la «Ovidius»".
"Înainte de a veni aici, am stat puțin în dubiu, pentru că poziția și haina pe care o îmbrac nu prea îmi dau voie să am afinități", declara cu sinceritate cdor. Vergil Chițac. Însă, acesta a afirmat că va răspunde cu plăcere și celorlalți candidați: "Re-cunosc în prof. Gîrțu competența, recunosc profesionalismul, cultura. Și sper ca dvs. să fiți printre puținii rectori care infirmați ceea ce îmi spunea mie cineva odată, și anume că, în momentul în care alegi un profesor rector, nu știi dacă ai câștigat un rector, dar cu siguranță ai pierdut un profesor. Avem vocația colaborării și vom dori să colaborăm și în continuare".

"Îmi doresc o Universitate Europeană a Mării Negre"
Prof. univ. dr. Mihai Gîrțu a afirmat întru început că își dorește ca Universitatea "Ovidius" să fie locul în care "să simțim că putem crește profesional și că avem mulțumirea lucrului bine făcut".
Apoi, în definirea misiunii sale, a pornit de la punctele tari și punctele slabe identificate la ora actuală gravitând în jurul Universității "Ovidius". "Ar trebui să răspundem la întrebări de genul cine suntem, ce facem, pentru cine și să ne deli-mităm de competitori, respectiv cei care sunt ca și noi în categoria universităților de învățământ și cercetare și au locația apropiată. De exem-plu, o instituție puternică ar fi Univer-sitatea «Dunărea de Jos» din Galați.
Viziunea pe care o propun este aceea ca «Ovidius» să devină Universitatea Europeană a Mării Negre. Nu pretind că aș fi foarte original aici, pentru că ideea mi-a venit studiind planurile manageriale ale altor universități și în particular mi-a atras atenția Universitatea Kent, care se declară Universitatea Europeană a Marii Britanii, datorită faptului că are un campus la Bruxelles și unul la Paris. Părerea mea este că «Ovidius» poate fi acel focar și acel punct de lansare pentru mulți studenți și cercetători din zona Mării Negre către Europa de Est. Noi suntem o punte și trebuie să folosim acest statut în viitor", a declarat profesorul Gîrțu.
Totodată, a reiterat că valorile în care crede împreună cu colegii săi sunt creativitate și spirit de inițiativă.
"Acestea sunt cu adevărat motorul progresului. E vorba de resursa umană care poate cu adevărat să mute munții. E nevoie de implicare și lucru în echipă, pentru că rectorul de unul singur nu poate să schimbe sau să conducă destinele unei instituții dacă nu e sprijinit cu adevărat de colegi. Transparența e cea care ne va da încredere unii în alții, spiritul antreprenorial exercitat de bunii gospodari învățând de la cei mai buni. Autonomia universitară trebuie să fie dublată de respon-sabilitate. Trebuie să aveți certitu-dinea atunci când alegeți că cei care vă reprezintă vin și vă spun ce s-a întâmplat și explică toate măsurile luate. Și nu în final, fără credință, statornicie și un pic de smerenie nu putem merge cu adevărat mai departe", a mai declarat profesorul Gîrțu.

Șase obiective majore în planul managerial
Planul managerial elaborat de prof. univ. dr. Mihai Gîrțu este format din șase obiective majore. Primele trei sunt legate de misiunea universității și anume aceea de educație, cercetare și serviciu către comunitate. Celelalte trei sunt legate de politici de management pe care conducerea universității și conducerile facultăților ar trebui să le implementeze.
"Programul meu este onest și realist, pleacă de la date concrete și propune soluții viabile. Unele dintre programele contracandidaților țintesc mult mai departe decât poate Universitatea să meargă în cei patru ani care urmează. Trebuie să pornim de la realități și să sprijinim oamenii și mai ales tinerii să ajungă acolo unde trebuie", a explicat profesorul Mihai Gîrțu.

Înregistrarea video a lansării candidaturii și a prezentării planului managerial poate fi vizionată pe site-ul www.mihaigirtu.ro.



Comentează știrea

38 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
Barul ABA de vis-a-vis de SEDIUL UOC de pe Mamaia
7 februarie 2012
Bai mihai bai...si in articolul asta esti?

Bai nene,cati bani le-ai dat ma la astia sa scrie ca papagalii articol dupa articol

Mamut Eden
7 februarie 2012
AULA MAGNUM

AI PUS REPEDE PE ARTICOL POZA CU TEODOSIE,ADICA CEILALTI NU ERAU IMPORTANTI CA ASISTAU LA LANSAREA CANDIDATURII?...CE DE RAHAT ESTI...II CHEMI SA ITI UMPLE SALA SI TU NU PUI POZE CU EI...SA-TI FIE RUSINE MIHAI GIRTU

Cojoc Marian
7 februarie 2012
Nu esti in stare sa-ti faci un slogan,l-ai furat de la contracandidati

Halal candidat la functia de rector al UOC,furi sloganurile la contracandidati

MARIAN cojoc
7 februarie 2012
nu mai da tu indicatii

mihai de ce tu postezi la mine ....crezi k eu nu dau in tine ......imi dai tu mie indicatii......vezi mihai ....ca stai cu spartii.....cei care te mituiesc ....cu spaga ei toti te manjesc .....ai fi vrut sa fii ca mine .....sa ai tu viatza mea de caine.....tu ai o viatza de mgar ...un mincinos si un spagar ....nu te lua de soarta mea ....ca nu rup din spaga ta......noi suntem oameni competenti ...nu ca tine cu 3 studenti.....noi avem case . masini ....tu traiesti doar din basini ....basini trase de ciupina....ca tu oricum n-ai nici o vina ....ca tataia -i constipat ....si te umple de cicat.....ca te umple de mozol ....cum te umplea si mandalopol.....si numai vorbi de noi .....ca vorbesc cu ochii albastriori.....si maine cand te vei scula....vei vedea jandarmeria.....cum stau multi la poarta ta......o sa aluneci ca pe ghencea ......ca nici tu nu ai gazon .....date n 14 de sifon

Observator
7 februarie 2012
Esti praf Misule

Te-ai incurcat si impleticit in cuvine ca naiba...noroc ca ai avut laptopul langa tine ca sa nu iti uiti ideile,ESTI PRAF SPAGARULE

S.T.A.S.I.+G.R.U.
7 februarie 2012
MIHAI GIRTU-marioneta serviciilor secrete

Mihai Girtu=omul din UOC al serviciilor

Observator
7 februarie 2012
mihai gartu un hot!!!!!!

pana acum scriam de tine ..eu scriam numai de bine....dar dupa ce ai facut ....mi-am dat seama c-o sa cazi.....o sa cazi urat de tot .....o sa ai gaura-n ghiot ......nu esti tu acel ceva.....ce poa sa ajunga in ..A " impostor retrogradat......ai prea multe vise in cap....acele vise nu s de tine......mai viseaza cat mai tine .....mihaita fii barbat ......si n-o mai da pe copiat.....tu nu stii sa promovezi....nu stii sa manageriezi......ai fost atat de sarac.....incat in sl tau cap .....n-ai putut ca sa compui....un slogan al nimanui ....teai pus sa te dai baiat......un slogan tu ai furat....nu esti in stare nici macar.....de-un lucru primordial....daca nici asta nu poti....candideaza la hotie .....asta e ce-ti place tie !!!!RUSINEEEE

analist
7 februarie 2012
Decanul Taralunga scapat de D.N.A. catre infractorul Mihai Girtu

Ca sa nu iasa scandal cu studentii care numai aveau loc la farmacie,Taralunga i_a bagat la Girtu la fizica 1 an de zile ca sa nu aibe catuse ca afaceristul bosanceanu,ca de fapt Taralunga luase spagile de la studenti si intre timp a venit ordonanta de la minister si au ramas studentii fara locuri si isi cereau spagile inapoi,iar MIhai Girtu a profitat de moment ca si asa ii daduse taralunga ore la farmacie,l-a scapat de scandal si i-a cerut si parte la spaga,ca deh...prietenie,prietenie...dar papica e pe bani....UN ASTFEL DE OM ESTE MIHAI GIRTU CARE LANSEAZA CANDIDATURI PENTRU FUNCTIA DE RECTOR...VOTATI-L SI O SA TRECETI PE LISTA LUI DE SPAGI...VA FI CA LA INTERLOPI...VA TRECE LUNA DE LUNA SA VA CEARA TAXA=EL SPUNEA CA VA TRECE IN FIECARE LUNA PRIN FACULTATI CA SA VADA "CUM STA TREABA"

MIHAI GARTU
8 februarie 2012
te iubesc kiar daca ma faci de ras

mariane eu ti-am zis asa de bine....tu incepi sa dai in mine.....pai daca te joci asa.....stai sa zic de viata ta........tu ai case si masini ....din spaga de la studenti straini ...pe care tu iai acceptat .....cand numarai cu marioara-n pat.....numarai multi dolarei...spafa de la negrotei.....sa vorbesc mai pe-ntelese...cand fabricai tu licente......tu ai fabrica de bani .....si nu de acum ci de multi ani ......cand faceai si operatii.....falsuri numite disertatii....vezi-ti tu de viata ta....ca ma iau de marioara....ca nici ea nu-i mai prejos .....de inca suporta un ,,LOST" ......acel lost numit MARIAN....numit SIFONUL capitan.....si vrei sa iti mai zic ceva....niciodata-n viatza ta....nu te mai lua de SPAGA mea....mariane la mine i smekerie.....ca am ore la farmacie......sii tine minte ca intr-un an fac la spaga mai marian ......spaga la care tu nu visezi ....nici daca recalculezi.......tu crezi k vrajeala ta tine...ca esti mai bun la spaga ca mine......tine minte marioara....ca acum vine si vara.....si cati studenti sunt la farmacie....ca nici dracu nu i mai stie.....imi fac buzunaru baban....sa traiesc inca un an! eu alunecca pe stadion.... nu ca marian ce sta planton!

studentii straini
8 februarie 2012
Mihai Girtu-seful spagilor de la farmacie

prea multi bani vreti domnule profesor

38 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 

Articole pe aceeași temă

Marţi, 07 Februarie 2012
Stire din Cultură-Educație : Doctor Honoris Causa reprogramat
Pagina a fost generata in 0.3553 secunde