Microbuze școlare noi, pentru 100 de comune din întreaga țară

220
1
Microbuze școlare noi,  pentru 100 de comune din întreaga țară - microbuzescolarenoi-1406138218.jpg

Articole de la același autor

r Urmează livrarea a încă 500 și achiziția altor peste 650

Primele 100 de microbuze școlare destinate localităților din mediul rural au fost predate în cursul zilei de ieri primăriilor beneficiare. Microbuzele fac parte din lotul de 600 de autovehicule achiziționate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în urma procedurii lansate la sfârșitul anului trecut, contractul fiind semnat în luna martie. Pentru o repartizare echilibrată în teritoriu, au fost vizate comune din toate județele țării. Restul de 500 de microbuze din prezentul lot vor fi livrate eșalonat, în următoarele luni.

Prețul de achiziție unitar plătit de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a fost de 21.200 de euro fără TVA, iar finanțarea provine din vânzarea de certificate verzi, conform OG 12/2013. Microbuzele au propulsie asigurată cu motoare Diesel, norme de poluare Euro 5, sistem de direcție de tip servo-asistat, sistem de frânare modern, cu asistență la frânarea de urgență, sistem de anti-patinare a roților și sistem electronic de control al stabilității.

Microbuzele sunt dotate cu cronotahograf digital cu limitare electronică de viteză la 90 km la oră și beneficiază de aer condiționat și de încălzire. Livrarea se face cu un set de rezervă de cinci anvelope de iarnă, iar garanția este asigurată pentru cinci ani în limita a 150.000 km.

Pentru a răspunde tuturor celor 1.259 de solicitări primite din partea administrației publice locale, ministerul organizează, în acest an, o altă achiziție, pentru un nou lot de 659 de microbuze, autocare și autobuze. 

Comentează știrea

admirator
24 iulie 2014
mda...

si cine si cand a organizat licitatia? de ce nu se iau la un pret mai mic, tinind cont de marimea comenzii? in tara nu exista fabricanti de microbuze?

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 21 Mai 2014
Stire din Cultură-Educație : Cine va preda șahul în școli
Pagina a fost generata in 0.406 secunde