Măgari cu două picioare! Nesimțirea de a folosi telefonul în timpul orei

5549
87
Măgari cu două picioare! Nesimțirea de a folosi telefonul în timpul orei - fondnesimtirea-1444920832.jpg

Articole de la același autor

Transformate din utile în obsesii, telefoanele mobile au ajuns să constituie motivul cel mai acerb de supărare al profesorilor care se trezesc în fața unei clase de nesimțiți lipsiți de cel mai elementar respect față de omul de la catedră. 


"Când îi văd cum se ascund în spatele clasei și butonează telefonul, în timp ce eu mă chinui să fac ora de fizică să fie antrenantă și atractivă, parcă îmi vine să mă las de meserie!", ne mărturisea, ieri, un reputat profesor constănțean. Iar un altul adăuga: "Când un elev se joacă cu mobilul în oră, nu cred că este vorba de plictiseală, ci mai bine zis de nesimțire, lipsă de educație. Nu cred că se poate pune problema plictiselii la ore, ci a dezinteresului. Da, este necesar mobilul, dar numai în situații cu adevărat reale, nu ca să ne facem poze, să-i filmăm pe profesori sau colegi ori să răsfoim Facebook-ul minut cu minut". 


Argumente pro și contra 
De partea cealaltă, directorii deja se declară exasperați de această "boală". 


"Când aud părinții că trebuie să aducă un top de hârtie copilul lor la școală, știu deja că este vorba despre recuperarea telefonului", ne declara prof. Claudia Nițu, directorul Colegiului Energetic din Constanța. 


Bineînțeles că cei mai mulți părinți se justifică spunând că, în vremurile actuale, când pericolele pândesc la tot pasul, au nevoie să țină legătura imperios cu odraslele lor. 


Interesant este că printre argumentele pro se mai numără și acela că un telefon "bengos" le "cumpără" stima și respectul în colectivitate. Cu cât este mai performant, cu atât copilul este considerat mai "jmecher".


Cât despre argumentele contra, dincolo de efectele negative asupra sănătății, pe termen lung, telefoanele mobile sunt principala sursă de ceartă în timpul orei, dar și în familie. 


Tocmai de aceea, am stat de vorbă cu prof. psiholog Maria Moga, care consideră că dependența de telefonul mobil este asemănătoare cu multe altele. 


"Un elev nu o să-și recunoască niciodată dependența de telefonul mobil. Dar, din discuțiile cu părinții, se pot trage concluziile. Cert este că această dependență constituie una dintre cauzele scăderii randamentului școlar, pe care am întâlnit-o, personal, mai ales în rândul elevilor de gimnaziu. La clasă, este foarte important să fie puse la punct câteva lucruri încă din prima oră de curs. Mai ales că în Regulamentul de organizare și funcționare a unităților de învățământ este stipulat foarte clar că elevul nu are voie cu telefonul mobil nici la ora de curs, nici la examene", a mai adăugat prof. Moga. 


Întrebată cum se poate ajunge totuși la eliminarea acestui "disconfort" din timpul orei, același psiholog a afirmat că "ține de tactul profesorului și de relația lui cu elevul". 


La revenirea dintr-un proiect ce s-a desfășurat în Franța, o profesoară de la Liceul Teoretic "Callatis" din Mangalia povestea că unul dintre elevii cu care a făcut deplasarea a scos în timpul unei ore de curs a unui profesor francez telefonul mobil. "Nu vreți să știți cât de ofensat s-a simțit respectivul profesor, care și-a luat propriul telefon și l-a aruncat cu toată forța spre elevul vinovat, bineînțeles fără a-l vătăma, ci mai mult spre a-l pune la respect forțat", a spus profesoara. 


Așadar, dincolo de orice nevoie pe care o resimt părinții pentru a comunica cu odraslele lor sau aroganța de a-și etala "scula", rămâne problema respectului față de omul de la catedră și efortul lui de a-i face oameni de viitor pe… dobitoci. 


Comentează știrea

87 comentarii. Pagina 1 din 9. Click pe pagina dorită : 1 2 ...9 
tudor
16 octombrie 2015
magari, huh?

Simo, esti cam dura, draga, cu acel titlu. daca acei copii n-ar avea mobile si-ar trimite biletele, ar completa oracole, ar face rebus etc. fiecare generatie a avut ceva de facut in orele plictisitoare de la scoala.

zoro
16 octombrie 2015
bine punctat

Măgari e puțin spus, oracole sau telefoane, la școală te duci pt a învăța, vrei oracole sau telefon, o faci cu altă ocazie. Șmecheria nu constă în cât de nou ai telefonul ci în cât de mult înțelegi ca acel telefon nu te face mai interesant. Șmecheria unora ține cât le funcționează telefonul, când l-au spart devin instantaneu și prosti și mai saraci, ca au nevoie de bani de altul. Am văzut oameni de afaceri cu milioane de euro și mașini de lux, însă cu telefoane simple, unele chiar cu butoane. Ești șmecher cam realizezi ca nu lucrurile materiale te fac mai interesant, ci cât de evoluat ești spiritual, intelectual, etc. Un telefon, tabletă, poate cumpăra orice prost și mai ales în rațe. Când dai 20-30 milioane pe un telefon, dar hainele de pe ține sunt de la frății mai mari, tot prost si sarac ramai. Așa ca hai să nu ne mai dam loviți ca ar fi multe de spus.

STANISOARA MICHI
16 octombrie 2015
ROI-UL

Regulamentul de ordine interioara de la SCOALA MEA ( nu mi-am facut inca actele de proprietate, ca mi-e frica de DNA si de ANI), este foarte bine pus la punct, il schimb in fiecare an, in functie de directia vantului! El prevede reguli foarte stricte referitoare la telefonul mobil! Sta inchis, sau pe "silent". Doar al meu e pus pe "inregistrare", ca sa am dovezi ptr. orice, la nevoie!!!!

colegu`
16 octombrie 2015
Simona elev model

mai ma lasi.... erai tu eleva model in clasa care nu deranja ora! :-))) hai.. sa nu intram in detalii.....

Petru
16 octombrie 2015
La scoala inveti,nu feisbucesti!

E foarte simplu. La inceperea anului scolar,se poate comunica dispozitia interna de a tine telefoanele inchise pe durata orelor de curs,iar cei care au telefonul deschis vor avea notele scazute la purtare. Parintii sunt informati,elevii la fel,ramane ca regula sa fie aplicata fara nici o ezitare. Ar mai fi Solutia bruierii semnalului in incinta scolilor,putandu-se folosi doar telefoane de tip clasic,ca nu a murit generatia care nu a avut mobil.

le perce-oreille rouxrousse
16 octombrie 2015
Oda pentru dictatoare!

traiasca splendida noastra sefa, vive la reine du tyrannie! le rog pe celelalte urechelnite sa ma acompanieze: nu suntem normale/ suntem haimanale/ incalcam orice regula/ cu fonduri facem specula/ suntem haimanale/ nu suntem normale/ de DNA nu ne e frica/ meditatii facem in tihna/ cerem fonduri multe/ ne dam mereu culte/ dar suntem bogate/ si persecutate/ herodot se ia de noi/ ne arunca la gunoi/ nu ne lasam!/ noi continuam/ suntem haimanale/ nu suntem normale/ mergem la restaurante/ mancam pe nesaturate/ platesc parintii pentru noi/ suntem un mare gunoi!

Elena Ceausescu, Ana Pauker, Nadejda Krupskaia
16 octombrie 2015
intrebare

vrem sa stim cand e concursul ptr functia de DICTATOARE la decebal si sc 28? vrem si noi sa ne inscriem! CV-ul nostru e opera de arta fata de amatoarele astea! putem face si mai mult haos! dati-ne o sansa, va rugam! promitem sa nu le inlocuim pe pupincuristele din Serviciul Sovetic de Propaganda "Urechelnita Roscata, Gandacul Blond si Termita Ochelarista"!

Biroul Comun de Propaganda Social Democrat al Dictaturilor Popular-Sovietice D&DB
16 octombrie 2015
mesaj de sustinere

prin prezentul comunicat infirmam zvonurile ca Liderul Iubit al Republicii Popular Sovietice Burebista ar fi decedat dintr-un atac de CIUDĂ in urma cu cateva minute. in acelasi timp, Scorpia Suprema a Republicii Popular Sovietice Ion Barbu o asigura pe aceasta de intreg sprijinul si suportul moral al Echipei de Asistenta Psihiatrica de Urgenta pentru Eventuala Rezolvare a Patologiei Profesorilor Țicniți de la Conducerea Școlilor, ale carei baze le-a pus in urma cu ceva timp, din motive personale. Urechelnita Suprema, Roscata Abominabila, a declarat in limba franceza ca, dupa ce isi va rezolva problemele cu stiuletele pierdut si il va bate pe Napoleon la sah, se va ocupa mai intai de generalul Laffayete si abia dupa ii va face Iubitei Dictatoare masajul de picioare zilnic. Intocmit, Dir.educ.Resp.catedr.Cons.multidisc.Dirig.Conduc.comis.dirig.Membr.comis.divers.Prof.def. Gandacul de Balegar

ONG
16 octombrie 2015
Magar

Nu mai jigniti animalele, magarii sunt animale superbe.

STANISOARA MICHI
16 octombrie 2015
Nici uniti nu ma biruiti!

Ma voi retrage in living-cabinet-fumoar, voi fuma un pachet de tigari ( prostii vor fuma la usa, bineinteles), si nu voi lasa pe nimeni sa ma atinga!!!! Nici sentimentele de sila si dispret nu-mi provoaca nicio reactie, sunt intangibila! SVIRNIE, vino la DB, sa scapi de dusmani!!! Te invat eu niste chestii, niste subtilitati pseudolegale, si n-o sa mai ai nevoie de responsabilii tai de comisii, mult huliti de opozitie!!!

Răspuns la: mesaj de sustinere
Adăugat de : Biroul Comun de Propaganda Social Democrat al Dictaturilor Popular-Sovietice D&DB, 16 octombrie 2015
prin prezentul comunicat infirmam zvonurile ca Liderul Iubit al Republicii Popular Sovietice Burebista ar fi decedat dintr-un atac de CIUDĂ in urma...
87 comentarii. Pagina 1 din 9. Click pe pagina dorită : 1 2 ...9 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7596 secunde